Sverige betalar 150 miljarder, får tillbaka 34 miljarder ur EU:s krisfond

EU. Totalt beräknas Sveriges andel av lånekostnaderna i EU:s coronafond uppgå till nästan 150 miljarder kronor på 30 år. Samtidigt kommer Sverige att få tillbaka omkring 34 miljarder i bidrag från fonden.

– Det som vi kommer att kunna få tillbaka pengar från EU för är viktiga åtgärder för grön omställning, klimatinvesteringar, bredbandsutbyggnad och utbildningsåtgärder, säger finansminister Magdalena Andersson (S).

Fonden ska hjälpa EU-länderna att lyfta sig ur krisen som pandemin har orsakat. Den uppgår till hela 750 miljarder euro eller drygt 7500 svenska kronor.

-Pettersson säger att Sverige var emot att stora delar av corona-fonden är i form av bidrag till Syd- och Östeuropa men röstade ändå ja, ynkligt. Nu borde vi ta dessa pengar ur biståndsbudget och EU-avgiften,

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Sverige betalar 150 miljarder, får tillbaka 34 miljarder ur EU:s krisfond

 1. Ja visst är det biståndspengarna och i värsta fall kommunernas utjämningsbidrag, som ska betala EU:s coronafond. De får inte binda upp bistånden och kommunutjämningarna, som en fast långsiktig inkomstkälla.

 2. Rent matematiskt är vi överlägsna, då vi har en över utbildad elit som står ekonomin.
  Här ser vi framtidens Einsteins lägga till och dra ifrån och med resultatet vinst 34 miljarder.
  En nettovinst på inbetalda 150 miljarder ???
  Det är som mycket annat i dagens samhälle !!
  flykting politik = vinst lite längre fram

  Men de har räknat ut det, Eliten, 34 Miljarder av eget inbetalt kapital av summan150 Miljarder är en nettovinst.
  Inte ens Tipstjänst med liknande har denna avkastning, då kallas de Bedrägeri !!!

 3. Sverige torde ha betalt bortemot en biljon (1 000 miljarder) i EU-avgift sedan inträdet.

  Vad har vi fått tillbaka? (Förutom en byråkrati från helvetet.)

 4. Det är ofattbart att hantera ett folk ett land på detta sätt. Spanjorer får sänkt pensionsålder, medan vi svenskar får höjd. Hade regeringen haft ett uns respekt för oss, hade vi naturligtvis fått rösta om detta ödesdigra beslut, men lever man i en diktatur, är det så det går till.

 5. Vem är förvånad! Svenska politikers intellektuella nivå hamnar ibland de lägsta i världen. Den lilla opposition som finns har väl inte heller förmåga att göra sin röst hörd pga. att makten korrumperar även de bästa.

 6. Nu jublar Spanjorerna nu när Svenska skattebetalare skall betala för 4 dagars vecka och sänkt pensionsålder. 150 milijarder plus invandringskostnader som är minst lika mycket. STEFAN NÄR SKA DU BÖRJA TÄNKA PÅ SVENSKA FOLKET ?

Kommentera