Sverige är enda land där dödsskjutningarna har ökat sedan år 2000

VÅLDSVÅGEN. Sverige ligger sedan 2018 i topp bland Europas länder när det gäller dödsskjutningar, konstaterar Brå i en ny studie. Enligt rapporten sticker vi ut. Sverige är det enda landet där det dödliga våldet med skjutvapen har ökat sedan år 2000.

Steget Efter

– Den ökningen som Sverige visar upp går inte att observera någon annanstans i Europa, säger Klara Hradilova Selin, utredare på Brå. I början av 2000-talet låg Sverige i botten vad gäller dödligt skjutvåld. 2012-2020 skedde en kraftig uppgång.

Dödsskjutningarna ökat samtidigt som ”annat dödligt våld” har minskat. Utvecklingen med skjutvapenvåldet har gjort att Sverige även gällande dödligt våld totalt har rört sig uppåt inom den dystra rangordningen i Europa.

– Från att ligga väldigt långt ned till att ligga i den övre halvan, säger Klara Hradilova Selin.

Åtta av tio dödsskjutningar sker i kriminella miljöer. Studien är gjord efter ett regeringsuppdrag, och slutsatserna presenteras just nu på en presskonferens.

-Pettersson ser inte att någon nämner att minst 90 procent av gärningsmännen har utländsk bakgrund och att det urartade riktigt när Stefan Löfven (S) blev statsminister.

Antal skjutna till döds nedan, de senaste åren är min privata statistik, där endast gängrelaterade mord med skjutvapen är med. Minst 90 procent sedan 2015 är invandrare. 2014 och tidigare är alla skjutna enligt officiell statistik.

 • 2021: 14 st hittills, totalt ligger dock antalet mord på minst 80, det nämner inte S-ministrarna.
 • 2020: 43 st
 • 2019: 41 st
 • 2018: 45 st
 • 2017: 43 st
 • 2016: 28 st
 • 2015: 28 st
 • Stefan Löfven vinner valet och lovar bekämpa den grova brottsligheten
 • 2010–14: 14 st sammanlagt
 • 2005–09: 9 st sammanlagt
 • 2000–04: 8 st sammanlagt
 • 1995–99: 7 st sammanlagt
 • 1990–94: 4 st sammanlagt

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Sverige är enda land där dödsskjutningarna har ökat sedan år 2000

 1. Alla utom Sossarna fattar vad det beror på! Varför likställs inte islam med nazism? Samma skit.

 2. Rösta på MP 2022 så de kriminella kan bilda sitt kalifat och kriminella samhälle. Vi svenskar får väl fly till NORGE!

  Socialdemokraterna har svikit arbetarklassen!!!

  • Stor risk att svenskar som flyr från Sverige inte kommer att vara välkomna i Norge.

   Delcitat

   Norge förbereder sig på svensk asylsystemskollaps
   Norges statsminister Erna Solberg vill ha en norsk krislag där asylsökande kan avvisas vid den norska gränsen. Lagen ska kunna användas om asylsystemet i Sverige kraschar. I Danmark avvisar regeringspartiet Venstre ett liknande lagförslag i Danmark – men håller ett vakande öga på utvecklingen i Norge. (Publicerat 21 februari 2016)

   Slut delcitat

   Läs mer på Nya Dagbladet. Länk nedan:

   https://nyadagbladet.se/inrikes/norge-forbereder-sig-pa-svensk-asylsystemskollaps/

 3. Vill 80% fortsatt ha det så här vid nästa val? MP och C måste ut ur Riksdagen för Sveriges överlevnad utländska Valobservatörer kommer behövas i stor utsträckning S kan omöjligt ligga över 20%?

 4. Nu förvånar sig hela den del av Abzurdistans befolkning,som inte läser Petterssons blogg.
  För oss som håller oss a´jour vad som händer,är detta gamla nyheter !!
  Märkligt bara att PK-pressen inte söker finna orsaken,till detta nya EU-rekord !

 5. Vi vet alla vad detta beror på: aningslösa och ”godhjärtade” politiker (= ställ inga krav, folk kan bli förnärmade), aningslös invandringspolitik, orkestrerad av aningslösa PK-människor, ett samhälle där alla gamla regler för ordning och uppförande tagits bort och hånats av alla nyfrälsta 68-vänster människor och deras efterföljare.
  Man talar om antalet skjutvapen som bara ökar. Som om skjutvapen av sig själva vandrar in över landets gränser, som om skjutvapen bara skjuter till av sig självt – sådär – när vapnet får lust! Det är någon som forslar vapnen, någon som håller i vapnet, någon som skjuter – journalister och politiker undviker alla det brännbara ordet!!!!
  Var finns tullen som borde kunna göra sitt jobb? EU-regler? Eller annat ovidkommande de styrande anför som skäl varför det verkar vara fritt fram både in i landet och ut ur landet (båtmotorer, dyra redskap etc.)
  Är EU-reglerna för stränga(?) får vi arbeta på att gå ur EU.
  Slapphänthet är inte godhet, brist på regler och istället en låt-gå-mentalitet gör ingen människa väl och vänsterns reglemente sedan 1968 är det vi nu ser effekterna av.
  Förutom politikerna och etablissemanget med sin svans av alla ”godhjärtade” har också journalisterna – där de flesta nuförtiden verkar vara s.k. aktivister – ett stort ansvar för den uppkomna situationen.
  Naturligtvis har också de som skjuter, de gängkriminella, ett ansvar, men här tar jag bara upp den förödande politik som utövas i landet Sverige.

 6. Klimatstress ligger bakom hälsar Miljöpartiet. Höjd plastpåseskatt hade löst problemet.

 7. Det ska bli synnerligen intressant att höra hur dvärgen Mollgan snackar bort det här

  • Oroa dig inte, han kommer inte få några följdfrågor på det vanliga dravlet om ”hårdare tag än någon annan regering”

  • Utvisning sker ju i dom flesta fall ca 4 min in När jag läser doma tycker jag det är tvärtom

Kommentera