KGB-agenten Guillou kallar Doku för den kollaborerande hatsajten

MEDIA. I en krönika i Aftonbladet kallar den vänsterblivna kommunisten Jan Guillou stiftelsen Doku för ”den med Säpo kollaborerande hatsajten”, vilket möter kritik på sociala medier. ”Allvarligt Jan Guillou är så vårdslös med fakta och ljuger”, skriver terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Sajten Doku granskar islamistisk extremism i Sverige och avslöjade nyligen att en reporter på Ekot haft en relation med en av sex män som enligt Säpo utgör ett ”hot mot rikets säkerhet”. Skribenten Ivar Arpi kallar påståendet ”ett nytt lågvattenmärke för Guillou”. Expressens kulturchef Karin Olsson skriver att beskyllningarna är ”vedervärdiga”.

-Pettersson noterar att enligt Jan Guillou ”kollaborerar” Doku med Säpo. Kollaborera betyder samarbeta med fienden, det är rätt stöddigt påstående av landsförrädaren Guillou som kollaborerade med KGB och ”glömde” nämna det i sina memoarer.

Jan Guillou är inte ensam bland politiker, journalister och författare att i sin ungdom samarbetat med organisationer och regimer som vi idag fördömer. Många hamnade på SVT, andra på SIDA och där är deras barn kvar än idag.

Åren går men det är fortfarande tyst om de 57 svenskar som spionerade för Stasi

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “KGB-agenten Guillou kallar Doku för den kollaborerande hatsajten

 1. ja idioen går och drömmer om Hamilton..denna vapenfixserade idioten betalar oherhörda summor för att mörda oskyldiga djur … han skulla såkert trivas på någon av hamas mordcenter och mörde dom otrogna hundarna

 2. Individen har blivit ett stort skämt..
  Tysta ner individen ingen vill höra pol pot mer.

 3. Tråkigt när en bra författare som Jan Guillo är ute och slirar på hal is.Han börjar mer och mer likna en gammal surgubbe som bara vill ha rubriker om sin person.Lyxkommunister är ett märkligt släkte….

  • Tack för den, jag har samma misstanke att KGB-agenten har gått i barndom alternativt tittat djupt i flaskan. Detsamma gäller för övrigt Carl Bildt som skriver fortare än han hinner tänka, men det kan lika gärna vara att han också gått i barndom eller tittat djupt i flaskan? Det kostar på att ligga på topp………!

 4. Jag äger tyvärr ett antal böcker skrivna av den forne? KGB agenten, dessa kommer omgående att brännas upp i ett bokbål under dagen.

 5. Klart att han ljuger, han är ju kommunist, lögnen är kommunisters
  bästa vän även när kommunist/kapitalisten i detta fall heter
  Jan Guillou, säg något vettigt som kommit ur kommunism??

 6. Jan Guillou tänker inte åldras med värdighet utan gå till historien som en islamist och terroristkramande kommunistisk kuf.

 7. Tänk vad övertygade kommunister gör för pengar. Bara man tillhör nomenklaturan så är det ju inget större fel på det systemet.

Kommentera