Varför nämner inte Greta jordens verkliga problem?


PROPAGANDA. Greta Thunberg tar nästa steg i klimatkampen. I en video, som hon publicerade på Twitter under lördagen, förklarar hon att hennes nästa fokus ligger på att förändra hur världen producerar och konsumerar mat.

”Greta Thunberg” by appaIoosa is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

I videon säger Thunberg att både miljöpåverkan från jordbruk och sjukdomsutbrott som covid-19 skulle kunna minskas om livsmedelsproduktionen ändrades.

– Klimatkrisen, den ekologiska krisen och hälsokrisen, de är alla sammanlänkade, säger hon i videon som är inspelad hemma i hennes kök, och som markerar den Internationella dagen för biologisk mångfald.

Thunberg påpekar att 83 procent av all jordbruksmark används för att föda boskapsdjur samtidigt som endast 18 procent av våra kalorier kommer från de djuren.

– Sättet vi producerar mat på – vi föder upp djur för att äta, tar mark i anspråk för att odla grödor för att föda de djuren – om vi fortsätter så kommer både marken och maten att ta slut, säger hon och framhåller att en övergång till en växtbaserad diet kan minska koldioxidutsläppen med åtta miljarder ton varje år.

-Pettersson tycker det är konstigt att varken Greta eller vuxna människor nämner världens stora problem, det som orsakar utsläpp och matbrist och allt annat, nämligen den enorma befolkningsökningen.

Bild från Pinterest

När befolkningsökningens påverkan på klimat och miljö utelämnas så vilseleder politiker, journalister och opinionsbildare oss kraftigt. Undrar om det är medvetet eller om de är korkade?

 • På 1960-talet hotades vi med kärnvapenkrig, DDT och vi var alldeles för många människor på vår planet, tre miljarder.
 • På 1970-talet var det också klimatkris, forskarna var eniga om att temperaturen sjunkit de senaste 30 åren och att en ny istid var på gång. Vi hade blivit 3,7 miljarder.
 • 1980-talet var tufft, då skulle vi krossas av asteroider eller dö av aids och vi hade blivit 4,4 miljarder.
 • 1990-talet skulle vi bli grillade för att ozonhålen växte och vi var 5,3 miljarder.
 • 2000-talet hotade med fågel- och svininfluensa och vi var drygt 6 miljarder på jorden.
 • 2021, det är dagliga klimatlarm och om några år är vi 8 miljarder men det pratas aldrig om befolkningsbegränsningar.

Media leker ”Följa John” och skriver likadant, de påstår att forskarna är eniga om klimatförändringarna och de tror att skattehöjningar i Sverige ska rädda jordens klimat…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


25 responses to “Varför nämner inte Greta jordens verkliga problem?


 • Kineserna tycker Greta är en tjockis.

  Gilla

 • Snart fattigpensionär

  Biologisk mångfald får man inte om alla blir vegetarianer.

  Gilla

 • Michael Pettersson

  För att befolknkngsbegränsningar ska bli effektiva så måste de riktas in mot bruna människor och då blir det rasism så det vågare inte våra makthavare.

  Gilla

 • Weronica Selby

  Hon kan inte

  Gilla

 • grebom5

  Greta pratar om vad djuren tänker och känner, förmodligen tror hon i sin vilsenhet att ett djur tänker och känner som hon då det är hon som tänker och känner som en get.

  Att vår civilisation kommer att gå under är mycket troligt beroende på att våra styrande är släpphänta och tolererar för mycket från helt obildade influencers, mediafolk och andra trendnissar.

  När vi ostraffat låter män bli kvinnor och vice versa men låter dem ha sina reproduktionsorgan intakta, då upplever vi att par som påstår sig ha samma kön ändå producerar barn.
  Allt under skyddsmanteln ”det är vår rättighet om inte blir vi kränkta.”

  Det finns folk som anser de onämnbaras religion acceptabel. och de har ett rätt, hos dem kan inte två av samma kön producera ättelägg

  Gilla

 • ruben

  De, som tagit makten över katastrof-tolkningarna härskar nästan automatiskt över resursfördelning och skatter. Men det känns ibland, som de obefogat överdriver hoten och använder ibland prognoser, som fakta. Jag vill inte uppleva någon klimatreligion.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Ca 1900 var det ca 0,028 % CO2 i atmosfären. Det var ständig hunger i majoritéten av u-länder. Ca vart 4:e år var det någon form av naturkatastrof i världen där miljoner dog. Öknar, stäpper, tundror bredde ut sig över jorden. Avskogning pågick naturligt liksom av människans verksamheter. Naturen var i uppenbart döende. Vid 0,02% CO2 pågår ett utdöenda av kolbaserade livet. Enkla experiment visar detta.

  Under 30-talet rådde en extrem hetta utan att världen gick under och hittills har jorden inte varit utsatt för värre under vår tid. Läs t ex Hemingway.

  Vid 1960-talet hade CO2 ÖKAT till mer än 0,03%. Öknar, stäpper, tundror hade slutat växa. Avskogningen balanserades mot tillväxt. Det fanns mat att transportera dit det blev hungersnöd.

  Idag är inga hungersnöder, utom där det är krig. CO2 har NATURLIGT stigit till ca 0,042%. Öknarna, stäpperna, tundrorna försvinner och beskogas (numera). Jordens klimat är inte i närheten av extremhettan under 30-talet. De senaste 2 vintrarna på Norra resp Södra halvkloten (utom för Skandinavien) har varit extremt kyligare än normalt och ovanligt långt söderut resp norrut. Situationen bekräftas om väderdatan kalkyleras i ”rå-format” utan inblandning av s k ”klimatmodeller”. Dessutom pågår fram mot 2050 ett extremt solfläcksminimum.

  Idag pågår fanatiska politiska rörelser, som påstår sig kunna rädda mänskligheten genom att MINSKA CO2, vilket ju tvärtom innebär att mänskligheten kommer att svälta ihjäl – och dra resten av världens liv med sig.

  Förutsatt att ”äkta” vetenskap tillåts råda är befolkningsökningarna för framtiden inget större problem, förutsatt att mänskligheten ”hjälper naturen” att ÖKA CO2 i atmosfären till mer än 0,08%. Då kan 80000 miljarder försörjas, samtidigt som hälften av dagens brukade marker återställs till naturen. Se på Indiens resp Kinas föredömliga miljöinsatser genom satsningen på kolkraft, välstånd resp utbildning. Nu behöver befolkningarna inte längre skövla skogar för att skaffa eld för matlagning resp värme, då de får elektricitét. Därmed kommer också i stort alla öknar resp stäpper att beskogas. Det är övertygande visat att med kunskap och utveckling av modernt samhälle, så stagnerar befolkningsökningarna snabbt. Se exempelvis Västeuropa.

  De stora farorna för mänsklighetens existens är utan ordningsföljd:
  *Stor himlakropp störtar mot jorden
  *Supervulkan går i luften
  *Minskning av CO2 i atmosfären

  Ett kärnvapenkrig är inte ens i närheten farligt jämfört med ovan.

  Gillad av 2 personer

  • G Nordström

   Få folk att fatta det du skriver är den största utmaningen
   Nu finns lösningen Vaccinera bort problemet
   Danska Sundhetsstyrelsen 4415 personer dött innom 30 dagar efter vaccinring. 2499 som inte varit vaccinerade har dött av influensan
   Israels siffror 22 % överdödlighet bland befolkningen i jan-feb De som är i ålderspannet 20-30 var överdödligheten 32% enligt myndigheternas egna siffror. Det land som vaccinerade flest i början på året.

   Gilla

   • Pettersson

    Innan covid-19 kom dog runt 90.000 per år, 7500/månad och 250/dag. Dör dom av vaccineringen nu eller vad menas?

    Gilla

   • G Nordström

    Folkdör hela tiden, tyvärr inbillar sig folk att fler nu dör på grund av en påhittad pademi.
    2005 dog det 10,65% per 100 000 inv
    2020 dog det 9,48% per 100 000 inv
    Hur mycket dödligheten nu ökar eller minska över året på grund av vaccineringen är det ännu ingen som vet i nu läget
    Men hur det nu än förhåller sig så konstaterar nu sjukvården att de patienter som ligger på IVA som är över 65 år är de flesta vaccinerade.
    Skulle inte den så kallade vaccineringen lindra?

    Gilla

   • Pettersson

    Av de över 2 miljoner människor i Sverige som fått minst en dos vaccin har 0,3 procent eller 5 942 personer konstaterats ha covid-19 minst tre veckor efter sin vaccination. Av dessa har 20 fått intensivvård och 187 personer har avlidit med covid-19. (Bland dessa ingår även fallen nedan som fått två doser vaccin.)

    Som jag läser siffrorna är det ingen tvekan om att vaccineringen hjälper.

    https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/maj/fa-allvarliga-fall-av-covid-19-bland-vaccinerade/

    Gilla

  • ulsansblogg

   Vi på ULSANS blogg kunde inte låta bli att lägga ditt eminenta svar på Petterssons.

   Här är resultatet:

   Överbefolkningen är problemet

   Gilla

 • Jukka Koranen

  Att nämna den exponentiella befolkningstillväxten i Afrika eller den massdöd den kommer leda till kan bara vara rasism. Riktig humanism är att ha en tonårings konsekvenstänkande.

  Gilla

 • grebom5

  Vad har bidragit till den ökande populationen på vårt klot? Vi i västvärlden som har funnit metoder till att bota sjukdomar detta tillsammans med kristna missionärer som åkt ut kristnat folk, lärt dem om hygien givit dem tillgång till mediciner.

  Allt i akt och mening att hjälpa men i själva verket har de som inte kunde fått hjälp utan att själva lägga två strån i kors.
  Vad händer med människor som alltid får hjälp, de lär sig inte lösa sina egna problem utan kräver bara mer och mer och får aldrig nog.
  De tar inget ansvar för sig själva eller hur många barn de producerar, alla tycks tänka ”vem bryr sig.”

  Utveckling som innebär att massor med pengar läggs på oväsentligheter såsom en Eurovision schlagerfestival, där tack och lov inte alla var stendumma utan tussen kom där han hörde hemma.

  Gilla

  • Jukka Koranen

   Jo, den västerländska civilisationen tog världen till en helt ny nivå men kollapsen kommer bli lika stor. Alla civilisationer har cykler. Enda skillnaden denna gång är storleken.

   Gilla

 • Maggan

  Det räcker väl att vi har en Pandemi på hela jorden, vi är många som vill slippa se och höra denna vidriga Greta, gör något vettigt istället för att komma med dina vansinniga uttalanden om ”miljön”!!!!

  Gilla

  • G Nordström

   Pandemi? Vi har en influensa Maggan

   Gilla

   • Kent

    Som man brukar säga till dom som inte är med riktigt. Har Herr Nordström sovit under en sten det sista året?
    Du förstår inte skillnaden på pandemi och influensa. En influensa kan vara en pandemi.
    Jag förstår att när du använder betekningen influensa för covid19 så är det för att förklena covid19 till något mindre allvarligt som man helst bara kan negligera.
    Har du lyssnat på dubbeldåren Filip Sjöström och demonstranterna som han drar ut?

    Gilla

 • Nita

  Greta är en kvinna idag som är tokig. Hon bör inte uppmärksammas alls. Hon har dock rätt i att vi bör ta hand om vår natur, och det är vi väl bäst på i Sverige.

  Gilla

 • Hajo

  Har henen börjat jobba åt Bill Gates?

  Gilla

 • kurt

  Hur kan nån vettig människa bry sig om denna löjliga skitunge. Oseriöst !!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: