Den afghanska våldtäktsmannen Zaker Barati utvisas inte


BROTTSLIGHET. Ni vet att centerledaren Annie Lööf känner förakt när SD:s partiledare Jimmie Åkesson påpekar att de importerade kulturbelastningarna är ett problem. Varför Annie Lööf inte föraktar brottslingarna i stället är oförklarligt.

Annie Lööf (C) känner förakt för dem som säger sanningen men föraktar inte brottslingarna. Bild från SVT.

Den 16 april 2021 dömde Borås tingsrätt den afghanska medborgaren Zaker Barati till 18 månaders fängelse för bland annat våldtäkt. Utöver detta dömdes han för skadegörelse och två fall av olovlig körning. Trots att afghanen genomförde både en vaginal och anal våldtäkt mot en utslagen kvinna som nyss hade kräkts tycker åklagare Ragnhild Brogren inte att ett liv i hemlandet är nödvändigt. Han får stanna och åtnjuta svensk levnadsstandard på livstid. Dagen efter våldtäkten kollapsade afghanens offer utomhus och fördes med ambulans till sjukhus.

Karin Torle var domare och inte heller hon ville utvisa. Nya Riks försöker reda ut med åklagaren vad som har hänt:

Varför begärde du inte utvisning? – Alltså det är, ja, det kanske man hade kunnat yrka och det hade ju domstolen kunnat göra ”ex officio”. Nu skall det upp i hovrätten.

Har du begärt utvisning i hovrätten? – Nej, det har jag inte gjort.

Det är din åsikt att han skall få stanna i landet? – Alltså jag har ju inte haft någon sådant yrkande i min stämningsansökan.

Har du tagit någon hänsyn till svenskarnas skyddsbehov? – [Sju sekunders tystnad] Alltså du är ju inte part i målet.

Menar du att en medlem av den folkgruppen som skall bo med en våldtäktsman från Afghanistan inte är part i målet? – Nu låter det lite konstigt här känner jag.

Har inte vi rätt att bo här utan våldtäktsmän från andra länder? – Då säger jag tack för samtalet.

Skadeståndet till offret bestämdes till 115.000 kronor. När Barati satt häktad bestämde han sig för att rista in sitt eget namn i cellens dörr och fönsterkarm och orsakade skador för 6.300 kronor. Han skall därför även ersätta Polismyndigheten.

Nya Riks

-Pettersson undrar vad herr Barati hade för verktyg i cellen för att rista sitt namn på dörr och fönsterkarm? Sedan tycker jag att utvisning borde vara obligatoriskt vid grova brott så avgörandet inte hamnar hos aktivistiska åklagare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Den afghanska våldtäktsmannen Zaker Barati utvisas inte

 • Hanna

  På något sätt har det blivit godtyckligt upp till åklagaren att välja om hon/han ska yrka på utvisning. ” Nej det yrkade jag visst inte på här” brukar det stå( med tillägg ” … men det hade man kunnat göra med facit i hand så här efteråt” när gärningsmannen våldtagit eller mördat på nytt.)

  Gilla

 • Tompa

  Det är faktiskt svårt att få personer utvisade om det är lagens bokstav man ska följa. För utvisning pga. brott gäller följande:

  Svenska medborgare: får inte utvisas (Kap 2 § 7 i regeringsformen)

  Nordiska medborgare: får utvisas endast när det finns synnerliga skäl, om han eller hon hade varit bosatt i Sverige sedan minst två år när åtalet väcktes. (Kap 8a § 5 i utlänningslagen)

  EU-/EES medborgare eller en familjemedlem till en EU-/EES medborgare: får utvisas ur Sverige om de förutsättningar som anges i Kap 8a 1§ är uppfyllda och det sker av hänsyn till allmän ordning och säkerhet. (Kap 8a § 5 i utlänningslagen)

  Andra utlänningar än EU-/EES medborgare och deras familjemedlemmar / som det är frågan om detta caset: får utvisas om
  1) han/hon dömts för ett brott där fängelse ingår i straffskalan
  2) men endast om han/hon döms till svårare påföljd än böter
  3) och om
  *) gärningen är av sådant slag och övriga omständigheter är sådana att det kan antas att han eller hon kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet här i landet, eller
  *) brottet med hänsyn till den skada, fara eller kränkning som det har inneburit för enskilda eller allmänna intressen är så allvarligt att han eller hon inte bör få stanna kvar. Såhär långt brukar som regel lagens krav för utvisning pga brott vara uppfyllda. (Kap 8a § 1 i utlänningslagen)

  Problemet är skälighets bedömningen (som innehåller vissa mer eller mindre känslo baserade regler än fakta styrda) – i Kap 8a § 2-4:

  2 § När en domstol överväger om en utlänning bör utvisas enligt 1 §, ska den ta hänsyn till utlänningens anknytning till det svenska samhället. Domstolen ska särskilt beakta
  1. utlänningens levnadsomständigheter,
  2. om utlänningen har barn i Sverige och, om så är fallet, barnets behov av kontakt med honom eller henne, hur kontakten har varit och hur den skulle påverkas av att utlänningen utvisas,
  3. utlänningens övriga familjeförhållanden, och
  4. hur länge utlänningen har vistats i Sverige.
  * En utlänning som är flykting och som behöver en fristad i Sverige får utvisas enligt 1 § endast om han eller hon har begått ett synnerligen grovt brott och det skulle medföra allvarlig fara för allmän ordning och säkerhet att låta utlänningen stanna här. Utvisning får också ske om utlänningen i Sverige eller utomlands har bedrivit verksamhet som har inneburit fara för rikets säkerhet och det finns anledning att anta att han eller hon skulle fortsätta med sådan verksamhet här.
  * Av 21 kap. 9 § och 22 kap. 5 § framgår att en utlänning som har uppehållstillstånd med tillfälligt skydd eller uppehållstillstånd enligt 22 kap. 2 eller 3 § får utvisas enligt 1 § endast om det finns sådana omständigheter som anges i andra stycket.

  3 § En utlänning får utvisas enligt 1 § endast när det finns synnerliga skäl, om han eller hon hade vistats i Sverige med permanent uppehållstillstånd sedan minst fyra år när åtal väcktes eller om han eller hon då varit bosatt i Sverige sedan minst fem år.
  * En utlänning får inte utvisas enligt 1 § om utlänningen kom till Sverige innan han eller hon fyllde 15 år och hade vistats här sedan minst fem år när åtal väcktes.

  4 § När en fråga om utvisning enligt 1 § prövas ska hänsyn tas till om utlänningen på grund av bestämmelserna i 12 kap. inte kan sändas till ett visst land eller om det annars finns särskilda hinder mot att beslutet verkställs.

  Om en domstol avser döma till utvisning efter avtjänat straff ska utvisningen i regel påverka straffmätningen i sk. skälig omfattning. (Kap 29 §5 i brottsbalken)

  Gillad av 1 person

  • Tompa

   ”menar du alltså då det är INTE SYNNERLIGA brott”
   Har inte påstått det du skriver.
   ”eller är du helt tom i kolan?”
   Din argumentationsnivå visar i vart fall hur tom du själv är i kolan.
   ”Kan det va nåot tycket du eller hur täånkte du här?”
   Jag hänvisar till lagtext och rättsliga dokument och argumenterar med stöd i det, det är motsatsen till eget personligt tyckande.

   Gilla

 • Kretin

  Varför utvisa då gärningsmannen bevisligen är väl anpassad till samhället i Sverige ?

  Gilla

 • grebom5

  Helt klart Pettersson, alla grova brott skall rendera till utvisning. Jag anser våldtäkt vara det mest bestialiska och därför skall GM visas ut.

  Dubbelt medborgarskap varav ett svenskt vilket annulleras och denne huligan straffas med just utvisning på livstid, en snabb rättegång och vi har ett problem mindre.

  Gillad av 3 personer

 • folksam2010

  Konkret exempel på vansinnet denna ”Guldklimp” utvisas inte men 4 systrar som jobbar som sjuksköterskor som det är brist på varvid vi måste låna sjuksköterskor från Danmark utvisas som dessutom gör rätt för sig tycks inte gå på bidrag som denna individ högst sannolikt kommer att göra

  Hoppas SD påpekar detta i varenda debatt denna idioti måste belysas

  Gilla

  • Roland Salomonsson

   Sjuksköterskorna är SKÖTSAMMA, ICKE-MUSLIMER, försörjer sig själva, som är antikommunister, då deras hemland gjort sig fri från kommunism, men vet vad det innebär med en utländskt driven antidemokratisk ”statskupp”.

   Självklart har sådana farliga individer inget att göra i Sverige.

   Gilla

 • Nils Dacke

  Centerpartiet idag styrs av en salig blandning bestående av pedofiler, polygamister, batikhäxor och s.k influensers.

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Nej Annie Lööf känner heller inte något förakt för pedofilerna
  i sitt eget parti, åtminstone är hon duktig på att dölja det!!
  men när Jimmie säger sanningen då j—ar, Sanningen är
  illa hörd!

  Gillad av 2 personer

 • hllviken

  En iranier skrev:

  Gilla

  • Tony

   Inte jag heller ,märkligt dom säger sig hata allt västerländskt,
   men modekläder modeskor coca cola hamburgare och mycket
   annat västerländskt går bra? tror till och med att dom smyg
   äter bacon?

   Gilla

 • Monica

  Vem kommer att få Centerpartiets röster i valet 2022? Det är ett parti som står till höger om moderaterna idag och moderaternas föregångare Högerpartiet verkade vara ett socialt reformatiskt parti jämfört med dagens Centerparti som är ett kaosartat kapitalistiskt parti där de fria marknadskrafterna får råda i dess mest brutala form. Torbjörn Fälldin, Gunnar Hedlund och Karin Söder roterar högljutt i sina gravar. Annie Lööf vill ha invandrarröster gärna bland afghaner och folk från mellanöstern. Men de föredrar S, V och Mp p g a det sociala skyddsnätet som dessa partier värnar om. Deras gamla kärnväljare som lantbrukare tycks ha övergett dom. Då återstår bimbokopior som Bianca Ingrosso och Blondinbella som tycker att Annie Lööf och Réka Tolnai är häftiga och coola samt innefolket vid Stureplan och välutbildade kvinnor från storstadsregionerna. Det innebär att Centerpartiet riskerar att hamna under 4 % spärren.

  Gillad av 2 personer

 • Kristina k

  Dessutom aktivistiska åklagare som inte kan stå upp för sin aktivism och förklara varför den våldsälskande afghanen har större värde än de som kan drabbas. Personlig skitar jag i hur mycket hon vurmar för analfabetiska män från dyskunktionella länder, men svara på varför hon gör det i samband med en rättegång är en legitim fråga.

  Gillad av 1 person

 • Salah

  Alla dessa ”goda människor” som föraktar vanligt folk som bara vill leva i fred och som går till jobbet och gör att landet fungerar.

  Varför vill de förstöra det som generationer byggt upp?

  Gilla

 • janne

  Dom kvinnliga domarna och nämdemännen verkar vara
  batikhäxor och saknar totalt empati för dom våldtagna
  tjejerna,fy fan vilka äckliga människor,men mest av allt
  avskyr jag rödtjutet hon är ännu värre,hur står hon ut med
  sig själv,kan det vara köttgrytornas dragningskraft som är orsaken?

  Gillad av 2 personer

  • Roland Salomonsson

   Kan ju hända att dessa vänsteraktivistiska jurister, vilka är medlemmar i HILDA, RUBEN, IDA, resp Legal Lady, ELLER STRÄVAR EFTER MEDLEMSKAPET, och normalt knulla runt med invandrade män, i synnerhet muslimska, helt enkelt kräver av etniskt svenska kvinnor och flickebarn att de skall läras göra samma.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: