Annies påläggskalv


Knappt har skrattsalvorna tystnat efter Centerns ungdomsförbunds nya ordförande Réka Tolnais uttalande om att ”45-åriga Britt-Marie” bör ta klivet ut från det fikarum hon suttit i de senaste åren, förrän hon lyckas med konststycket att göra bort sig ännu mer.

Nu trasslar Tolnai till det genom att säga att hon inte visste att Britt-Marie är ett ovanligt namn i Sverige och att hon kanske borde använt Lena istället. Hade hon använt namnet Fatima hade det varit rasism, men namnet i sig är irrelevant. Det otäcka är att Centerpartiets ungdomsförbund anser att 45-åringar gjort sitt på arbetsmarknaden.


24 responses to “Annies påläggskalv

 • Saka

  Réka Tolnai är ledamot i Brottsförebyggande Rådet. Man förstår varifrån hon fått sin uppfattning om att medelålders personer bara sitter och fikar på jobbet.

  Gilla

 • Annies påläggskalv — Petterssons gör Sverige lagom! – Ocensurerade nyheter

  […] Annies påläggskalv — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

 • sala

  Vad tycker LRF?

  Är det sådana här representanter bonderörelsen måste förlita sig på i framtiden?

  Och vad tycker de yngre bönderna om att ha en representant som lever fjärran från deras verklighet???

  Stureplan/Södermalm ligger ju inte ute på landet där bönderna lever.

  Gilla

 • Anders

  Räkan är väl redan själv körd på arbetsmarknaden annars hade hon väl inte blivit en Centerpedofil.

  Gilla

 • G Nordström

  Anställa ynre personer?
  Arbetar bara med en hand.
  Den andre är upptagen med telefonen

  Gilla

 • Kurt

  De avlöser varandra dårarna i CUF. Den förra ordf. var ju en kopia av rödskrikan rent utseendemässigt.

  Gillad av 1 person

 • Peter de Mander

  Min mammas bästa vän heter Britt-Marie… Jag tyckte annonsen var osmaklig… Den förstärker vad jag länge misstänkt, dvs att det finns en bred utbredd ”ålderism” i det här landet… Det finns många i 50+ ålder som har massor kvar att ge samt har livserfarenhet mm. Se på japan… där får man inte bli VD för Toyota om Du inte är 70+ (just med tanke på livserfarenhet) och inga tonåringar kommer in i riksdagen… där går verkligen visdom och livserfarenhet före impulsiva ungtuppar och äldre hedras på ett helt annat sätt än här där de mest verkar vara till belastning… så sjukt

  Gilla

 • Thomas Tvivla'r

  Jag vet många äldre som är betydligt attraktivare på arbetsmarknaden än yngre. Både i erfarenhet, punktlighet och trogen sina arbetsuppgifter.. än många yngre.
  Och 45 år.. är det gammalt, förbrukat?
  Jag tycker Centern kapats helt av orimliga människor. Vilken jäkla dum brud Räkan Toll-Not-Najs är. Sveriges framtid ser mörk ut om hon ska råda.

  Gilla

 • Mr Jordan

  All publicitet är bra publicitet. Det är väl därför ungdomsförbund finns; klättra i hierarkin? Bra människor har alltid uppförsbacke och idioter röstar fram idioter. Snart har vi gått varvet runt, många unga, vana surfare på nätet har sett igenom skiten, lögnerna kommer inte stå emotsagda.

  Gilla

 • folksam2010

  jag är 59 år blev arbetslös när jag tackade nej till att flytta från Västerås Till Göteborg 42 år i arbetslivet gör att jag nu klättrar på väggen av rastlöshet söker konstant jobb jag satt då f.-n inte i fikarummet kan jag säga.. men jag är körd vad det verkar på arbetsmarknaden dom tycks ju vilja ha 25 åringar och prioriterar mångfald enligt annonser

  Gilla

  • Peter de Mander

   Då sitter vi i samma båt Du och jag… säkert sökt 400 jobb och en del svar har varit att man har för mycket erfarenhet (hur kan man ha det) att man har fel kön eller att de tar in tre nyanlända på statlig subvention istället även om de inte har erfarenhet (vilket jag till viss del kan förstå som företagare för då får Du ju tre personer till 60% av lönekostnaden istället för någon med min erfarenhet) men inte heller det pratas det om av politiker…. antar att det är för att det förbättrar statistiken på rätt ställe i bokföringen för det nya utopiska Sverige

   Gilla

 • Tony

  Hade namnet Britt-Mari blivit utbytt mot Abdulla så hade det
  nog stämt bättre med att lyfta rumpan från fikarummet.

  Gilla

 • Olof.p

  Det låter som en uppdaterad ung Anna Kindberg Batra. Hon sa något förhastat om att lantisar var osmarta och stockholmare smarta. Inte så smart av en stockholmare.
  Dom vill nog bara sticka ut näsan och höras och synas.

  Gilla

  • folksam2010

   Jag jobbade i Karlskoga 86-87 då sa man om dom i Degerfors IQ fiskmås dom skränade mest verkade vara ett lokalt uttryck då redan

   Gilla

   • Peter de Mander

    Flyttade därifrån -77, men trycket existerade redan då (hatkärlek antar jag) min farmor Signhild var ju från Strömtorp utanför Degerfors och hon var en av de varmaste och humana människor jag träffat i hela mitt liv… inte hade hon direkt låg IQ heller… så jag tog det mest som att det var ett skämt precis som Norge vitsar (dessa får vi ju äta upp nu då det är vi som verkar vara de med låg IQ i förhållande.

    Gilla

 • SALAH

  Jag trodde Jonna Simas (Aftonbladet) uttalande att VOLVO skulle byta ut järnmärket som stått för VOLVO i nästan 100 år som årets mest idiotiska förslag men det toppar CUFs ordförande. Ha ha ha

  Sverige vad har du gjort gudarna för ont som blir begåvad med en sådan helnöt om än importerad????

  Gilla

 • Anderssonskan

  Man ska inte begära för mycket av pedofilpartipolitiker.
  De gör säkert så gott de kan .
  Och nu smet deras riktiga tryne ut en sväng och visade vad de verkligen står för.
  Och ärkeängeln Annie ler.

  Gilla

 • eva

  Namnet Britt-Marie var vanligt på 1930- och 1940-talen, de kvinnorna är runt 85- 70 år idag och har gjort sitt som lönearbetare. Dricker kaffe gör de hemma eller på hemmet och de genererar snarare arbete åt anställda i hemtjänsten.
  Vad får denna CUF-människa att tro att folk över 45 sitter och dricker kaffe hela dagen på sin arbetstid? Och därför är skyddade av LAS om det skulle bli personalnedskärningar?
  På SRP1 igår onsdag utredde en fackligt kunnig person(kom ej ihåg vilket fack) reglerna runt LAS och de är mer komplicerade än CUF-kvinnans förenklade syn ger uttryck för.
  Jag tycker det är obehagligt att en ordförande för låt vara ett ungdomsförbund, dels ger uttryck för en skrämmande människosyn (= alla över 45 bör bort för att släppa fram fräscha(?) ungdomar som hon själv, dels visar en skrämmande OKUNNIGHET OM LAS (och hon skall vara politiker och förhoppningsvis påläst om det hon har invändningar mot!).
  LAS må ha sina brister och har nått en viss ålder och skulle må bra av en översyn i förhållande till dagens arbetsmarknad men LAS hade många bra sidor också vilket man inte skall förakta.
  Men den här människan verkar tro att hon är evig ungdom och därför kan uttrycka ett förakt för dem som är kanske 20 år äldre och däröver.

  Gilla

 • Argus

  Alternativt hade hon kunnat säga att alla utlänningar och politiker ska ge upp sin plats för ungdomarna.

  Sedan kom jag på att många utlänningar och inga politiker tillför någon nytta så de behöver inte ersättas. 😉

  Gilla

 • centurion

  Konsten att tala emot sig själv… Detta stolpskott delar ju dårskapen om ohämmad invandring av bidragsberoende analfabeter. Och det är ju just av den anledningen vi har blivit drabbade av Höjd pensionsålder. Det är ju bl.a. centern som Tvingar Britt-Marie att jobba tills hon stupar, Dvs. till långt efter 45 års-dagen. Många av dagens Braats har inte en susning om vad hårt arbete innebär. ”Gör först din plikt – Kräv sen din rätt”.

  Gillad av 1 person

 • The proud swede

  Om man står i botten på en djup grop, så är det en bra idé att sluta gräva….

  Gilla

 • rustibus46

  Ok, om 15 år är de själva 45. Kliver de
  undan då? Tror inte det. Då kommer
  ngt nytt åsneförslag. Arma land

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: