Nya identiteter på häktade terrorparet


TERRORISM. I början på april i år greps en man och kvinna som häktades misstänkta för stämpling till terrorbrott i Stockholmsområdet. När paret häktades i början av april identifierades de som en 29-årig man och en 27-årig kvinna med medborgarskap i Afghanistan. Men det har nu visat sig inte stämma.

Pressbild Säpo

– Efter den utredning som bedrivits har vi till slut lyckats klarlägga att personerna heter något helt annat, är födda tio år tidigare och har ett helt annat medborgarskap än det angivna, säger Hans Ihrman, vice chefsåklagare vid riksenheten för säkerhetsmål.

Paret, som sitter häktade sedan den 5 april, är på sannolika skäl misstänkta för stämpling till terrorbrott, som ska ha skett i Stockholmsområdet mellan den 2 januari och den 2 april.

-Pettersson säger att de är säkert inte de enda med falsk identitet i landet. Troligen kan de räknas i många, många tusental…

***

TIDIGARE 2021-04-06. 2-0 till bortalaget vid terrorhäktning

TERRORISM. En man och en kvinna i 30-årsåldern sitter häktade på sannolika skäl misstänkta för stämpling till terroristbrott. Säpo gjorde ett omfattande it-beslag i samband med gripandet. – Analyser pågår, säger chefsåklagare Per Lindqvist.

I fredags grep Säkerhetspolisen mannen och kvinnan, som står skrivna på samma adress, i en insats i Stockholmsregionen. På måndagen häktades de på sannolika skäl misstänkta för stämpling till terroristbrott, vilket är den starkare misstankegraden.

I samband med gripandet gjordes beslag av digital utrustning. – Det är ett ganska omfattande it-beslag som har gjorts och analyser pågår, säger Per Lindqvist, chefsåklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål, som leder förundersökningen.

De två häktade hade varit anhållna i sin utevaro sedan kvällen innan gripandet.

De två misstänkta förnekar brott. Eftersom deras försvarare är belagda med yppandeförbud kan de inte kommentera ärendet mer än så.

-Pettersson ser att varken Säpo eller media säger vilka terroristerna är så jag kan berätta att kvinnan född 1993 lystrar till efternamnet Khormaee och mannen född 1991 heter Malkshahi och jag tror knappast de tillhör Nordiska motståndsrörelsen eftersom de är afghanska medborgare med tolkbehov på farsi. De kom till Sverige 2017.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Nya identiteter på häktade terrorparet

 • messkalle

  Tolkbehov behövs på farsi. Eftersom de inte är afghaner är de iranier.

  Gilla

 • Max Surpuppelsen

  Man blir ju lite ledsen.

  Gilla

 • Peter de Mander

  Så passande att databasen på NFC inte fungerar så att man kan spåra fingeravtryck… DNA spårning får polisen inte heller använda enligt nytt domstolsbeslut, ej heller den franska polisens uppgifter från knäckta encrochattar… snacka om att vårt rättsväsende är infiltrerat. Vart tog säkerhetsklassningen vägen?

  Gillad av 1 person

 • SALA

  Vem är förvånad? Slapphet och flathet mot kriminella och skojare är välkända svenska myndigheters och politikers adelsmärke.

  Gillad av 1 person

 • TT

  Samordningsnummer är ett tillfälligt personnummer som ges till personer som inte är folkbokförda i Sverige. Av de 870 000 samordningsnummer som finns bedömer polisen och Skatteverket att över 400 000 har getts till personer som inte styrkt sin identitet.

  RAPPORT UTGIVEN I MAJ 2021 – Kristdemokraterna

  Gillad av 2 personer

  • folksam2010

   Känns nästan som folk börjar vakna upp nu.. man märker ju här på alla kommentarer på denna sid Vi måste få bort detta skräck kabinett till regering snarast

   Gilla

 • folksam2010

  Har dom oxså vart i Norge? Hur skall Morgan Annie Stefan Damberg kunna stå och försvara detta? tar man inte reda på identitet som fd försäkringshandläggare måste jag förvissa mig om att jag pratar med rätt person och när GDPR kom vart det ännu hårdare
  jag inbillar mig jag skulle kunna tillföra mycket på Migverket Försäkringskassan el dyl men jag är inte betenede vetare socionom i botten inga högskolepoäng men 42års arbetslivserfarenhet med kundkontakt jag söker konstant jobba på Regeringskansliet kommer avslag med vändande post tror jag ensam skulle ha mer praktisk arbetslivserfarenhet än samtliga i byggnaden ihop med risk sticka ut näbben men när man läser om detta undrar man vad det är för nötter som sitter och handlägger ärenden Man missar alltså ålder op 10 år I velanda fallet 11 år?

  Gilla

 • Nils Dacke

  Hela landet är fullt med människor som inte borde varit här överhuvudtaget, nu visar det sig att Vetlandaterroristen tidigare fått avslag i Norge på sin asylansökan och då uppgav födelseår 1988 sedan sökte asyl i Sverige och då uppgav födelseår 1999 och fick uppehållstillstånd. Det var rena turen att ingen dödades vid attacken med det kunde blivit flera dödsoffer. Undra hur många liv som den korrupta och fascistiska regimen Löfven har på sitt samvete?

  Gillad av 1 person

 • Hajo

  Regeringen skyddar dom iochmed att de vägrar folkräkning…

  Gillad av 1 person

 • Argus

  ”Pettersson säger att de är säkert inte de enda med falsk identitet i landet. Troligen kan de räknas i många, många tusental…”

  Eftersom 90% av de asylsökande har ”tappat” alla ID-handlingar och det har kommit hundratusentals sedan millennieskiftet så torde det totala antalet vara enormt. Det märkliga är att mobiltelefonen, laddaren till den och hörlurarna har de lyckats med att inte tappa bort under redan genom minst dussinet EU-länder.

  Gillad av 2 personer

  • folksam2010

   man kan ju tycka det är märkligt eftersom det är den”flyking” som söker hit skall kunna styrka sin identitet och utan ID handlingar osv killgissar man då? Ryck av dom telefonen och ring upp varenda en i telefonboken och kolla om alla säger samma namn och ålder ursprungsland mm. på den ”skyddsbehövande” samtliga hade ju sina mobiler kvar men inga ID handlingar kan väl inte vasra svårt om man tänker kreativt

   Gilla

 • ruben

  Ja så är det nog. ”Säkert inte de enda med falsk identitet i landet”. Eftersom invandringen är en massrörelse, som myndigheterna driver med frånvaro av nödvändiga kontroller är nog det felidentifierade paret bara toppen av ett gigantiskt isberg. Sverige behöver förmodligen fler vuxna i myndigheter och regering.

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Men om man nu lyckats komma fram till vilket land dom kommer ifrån hade bästa medicinen varit att sända dem till det land dom kommer ifrån, och med förbud att aldrig återvända.

  Men så typiskt detta landet, allt släpps in och kan verka här i flera år utan att man har någon koll på vem dessa figurer är? Tänk ifall man hade samma kontroll över vilka som släpps in som man har över Svenska folkets självdeklarationer att varje siffra är rätt?

  Gillad av 1 person

 • Niklas R

  Jaha, ska de ta och köra upp ett mikroskåp i arslet på den handläggaren på Migrationsverket som gav dem nya identiteter nu då eller ska de bara skita i den lilla detaljen, som vanligt.

  Gillad av 1 person

 • rustibus46

  Sverige har inte en aning vilka figurer som
  vistas i landet -dessvärre ej heller– våra
  myndigheter. Arma land.

  Gillad av 2 personer

 • grebom5

  En avancerad gissning att de tillhör den onämnbara skaran, som enligt vissa tror, ska bli lönsamma långt senare än vad drömmaren tror.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: