Hizbollah har grävt tunnelnät från Beirut till 3 km från Israels gräns


ISLAM & TERRORISM. Hizbollah ”Guds parti”, är en shiamuslimsk milisgrupp i Libanon, bestående av en politisk, en militär och många sociala grenar. Den följer en shia-ideologi inspirerad av ayatolla Ruhollah Khomeini, ledaren för den islamiska revolutionen i Iran. Hizbollah har Israels utplånande som officiell doktrin.

IDF visar en gränsöverskridande attacktunnel som Hizbollah grävde från Libanon till Israel, den 29 maj 2019. (Foto: IDF, Israels försvarsmakt)

Hizbollah är officiellt listad som en terrororganisation av USA, Storbritannien, Australien, Israel, Paraguay, Uruguay, Venezuela, Nederländerna, Argentina, Kanada, Frankrike, Arabförbundet, Gulfstaternas samarbetsråd och Europeiska unionen. Hizbollah mottar vapen, utbildning och ekonomiskt stöd från Iran.

Hizbollah har grävt ett nätverk av tunnlar hundratals kilometer från Beirut till södra Libanon, rapporterar Times of Israel.

Nätverket grävdes parallellt med de sex Hizbollah-attacktunnlar in i Israel, som Israels försvarsmakter exponerade och förstörde 2018. Syftet med tunnlarna är att möjliggöra en snabb och dold rörelse av styrkor under ett krig mot Israel.

Enligt rapporten har befäl- och kontrollhuvudkontor byggts inuti tunnelnätet, med tunnlarna som når cirka tre kilometer från den israeliska gränsen.

IDF genomförde Operation Northern Shield mellan december 2018 och januari 2019 i ett försök att lokalisera och förstöra tunnlar grävda av Hizbollah in i norra Israel från södra Libanon. Totalt, sa militären, fann den sex sådana passager och gjorde dem obrukbara.

-Pettersson är lite imponerad av araberna. Pengar och resurser till vapen och jävelskap finna alltid men det finns sällan något till skolor, sjukhus, vattenrening och annan infrastruktur…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Hizbollah har grävt tunnelnät från Beirut till 3 km från Israels gräns

 • den fete

  det finns väl ingrn gräns här närmare gränsen är mot Egypten hela gasa ligger på israels mark. .
  det ja inte flrstpr varför sjuter man inte terroristerna låt dom simma i Medelhavet desda jihadister verkar bra på att simma

  Gilla

 • Kent

  När det gäller svarta pengar brukar man säga att det är pengar under bordet. Här kan man säga att våra skattepengar betala under jorden.

  Gilla

 • Stenbock

  Dessa båda terrorgrupperna Hizbollah och Hamas,är båda en form av Främlingslegioner,finansierade av Iran.
  Som framgår är det ljusskygga terrorister,som hellre liksom andra råttor o ohyra helst gräver ner sig,under jord.
  Fega kräk som ljuger o bedrar,liksom andra av Allans Islamister.

  Gilla

 • Olof.p

  Terroristfinansiären Stefan Löfven borde finnas på listan över personer som ska fängslas.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: