Hizbollah har grävt tunnelnät från Beirut till 3 km från Israels gräns

ISLAM & TERRORISM. Hizbollah ”Guds parti”, är en shiamuslimsk milisgrupp i Libanon, bestående av en politisk, en militär och många sociala grenar. Den följer en shia-ideologi inspirerad av ayatolla Ruhollah Khomeini, ledaren för den islamiska revolutionen i Iran. Hizbollah har Israels utplånande som officiell doktrin.

IDF visar en gränsöverskridande attacktunnel som Hizbollah grävde från Libanon till Israel, den 29 maj 2019. (Foto: IDF, Israels försvarsmakt)

Hizbollah är officiellt listad som en terrororganisation av USA, Storbritannien, Australien, Israel, Paraguay, Uruguay, Venezuela, Nederländerna, Argentina, Kanada, Frankrike, Arabförbundet, Gulfstaternas samarbetsråd och Europeiska unionen. Hizbollah mottar vapen, utbildning och ekonomiskt stöd från Iran.

Hizbollah har grävt ett nätverk av tunnlar hundratals kilometer från Beirut till södra Libanon, rapporterar Times of Israel.

Nätverket grävdes parallellt med de sex Hizbollah-attacktunnlar in i Israel, som Israels försvarsmakter exponerade och förstörde 2018. Syftet med tunnlarna är att möjliggöra en snabb och dold rörelse av styrkor under ett krig mot Israel.

Enligt rapporten har befäl- och kontrollhuvudkontor byggts inuti tunnelnätet, med tunnlarna som når cirka tre kilometer från den israeliska gränsen.

IDF genomförde Operation Northern Shield mellan december 2018 och januari 2019 i ett försök att lokalisera och förstöra tunnlar grävda av Hizbollah in i norra Israel från södra Libanon. Totalt, sa militären, fann den sex sådana passager och gjorde dem obrukbara.

-Pettersson är lite imponerad av araberna. Pengar och resurser till vapen och jävelskap finna alltid men det finns sällan något till skolor, sjukhus, vattenrening och annan infrastruktur…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Hizbollah har grävt tunnelnät från Beirut till 3 km från Israels gräns

 1. det finns väl ingrn gräns här närmare gränsen är mot Egypten hela gasa ligger på israels mark. .
  det ja inte flrstpr varför sjuter man inte terroristerna låt dom simma i Medelhavet desda jihadister verkar bra på att simma

 2. När det gäller svarta pengar brukar man säga att det är pengar under bordet. Här kan man säga att våra skattepengar betala under jorden.

 3. Dessa båda terrorgrupperna Hizbollah och Hamas,är båda en form av Främlingslegioner,finansierade av Iran.
  Som framgår är det ljusskygga terrorister,som hellre liksom andra råttor o ohyra helst gräver ner sig,under jord.
  Fega kräk som ljuger o bedrar,liksom andra av Allans Islamister.

  • Hamas och Hizbollah utgörs av goda muslimer som följer deras falske profets exempel.

 4. Terroristfinansiären Stefan Löfven borde finnas på listan över personer som ska fängslas.

Kommentera