Dani Azoz döms till livstid för mord på Mustaf Sheikh i Nyköping


VÅLDSVÅGEN. Ännu en person som centerledaren Annie Lööf blir förolämpad för att Jimmie Åkesson (SD) nämner dömdes idag till livstid. Dani Azoz, 24, döms till livstidsfängelse för mord och två mordförsöket. Han sköt ihjäl en 21-åring utanför en skola i Nyköping ifjol. ”Omständigheterna visar att Dani Azoz handlade med beslutsamhet; avsikten skulle uppnås” står det i domen.

Dani Azoz mördade Mustaf Sheikh med skott i ryggen

“Den 24-årige mannen har invänt att det var en av passagerarna i bilen som sköt. Tingsrätten kommer i domen fram till att det är bevisat att det var den 24-årige mannen som avlossade skotten. Något motiv till händelsen har inte framkommit” skriver Nyköpings tingsrätt mål: B 3282-19 i ett pressmeddelande.

I domen framgår att 21-åringen var på väg från en Max-restaurang tillsammans med två vänner när två bilar stannade nära dem. Dani Azoz klev enligt domen ut ur den ena fordonet med en pistol i handen.

När de tre vännerna såg vapnet började de springa. 21-åringen träffades av ett skott i ryggen och dog senare på sjukhus. Tingsrätten uppger att trots Azoz nekande så är det ”ställt utom rimligt tvivel att Dani Azoz var gärningsmannen”.

Han döms också för att ha skjutit mot de två andra männen för två fall av mordförsök och det ska enligt rätten inte finnas några förmildrande omständigheter.

”För den samlade brottsligheten är det uteslutet att påföljden kan stanna vid ett tidsbestämt straff. Straffvärdet är sammantaget så högt att påföljden ska bestämmas till fängelse på livstid” står det i domen.

Varför Dani Azoz sköt mot männen har inte utredningen kunnat visa utan i domen står att det verkar röra sig om en ”impulshandling”. Något motiv har inte framkommit.

Dani Azoz ska betala skadestånd till offrets mor och sex syskon ed 60000 kr var. De två som överlevde skottlossningen får 115.600 kr var i skadestånd.

En 21-årig man, Murtadha Jumaili, döms till 5 månaders fängelse för skyddande av brottsling efter att ha hjälpt 24-åringen att undkomma en vägspärr genom att bistå med ett bilbyte.

En kvinna med utländskt namn frikändes för skyddande av brottsling.

Advokat och målsägarbiträden kostar skattebetalarna sammanlagt 2,2 miljoner kronor.

***

TIDIGARE 2021-11-03. Dani Azoz åtalas misstänkt för mord på Mustaf Sheikh i Nyköping

VÅLDSVÅGEN. Tre personer åtalas nu för inblandning i mordet på en 21-årig man som sköts till döds med en pistol vid Långbergsskolan i Nyköping den 17 september förra året. Dani Dored Jalal Azoz, född 1997, åtalas misstänkt för mordet men han är även misstänkt för två mordförsök på de personer som var med 21-åringen under skjutningen.

Ur åtalet vid Nyköpings tingsrätt målnr: B 3282-19

 • Dani Azoz har dödat Mustaf Sheikh genom att skjuta denne med en pistol. Det hände mellan den 17 september 2020 vid Stockholmsvägen, Nyköpings kommun.
 • Dani Azoz har försökt döda Mohamed Abdikarim genom att skjuta mot denne med en pistol. Det hände den 17 september 2020 vid Stockholmsvägen, Nyköpings kommun. Det fanns en fara för att brottet skulle fullbordas eller så var sådan fara utesluten endast på grund av tillfälliga omständigheter.
 • Dani Azoz har försökt döda Ahmed Abdulkadir genom att skjuta mot denne med en pistol. Det hände den 17 september 2020 vid Stockholmsvägen, Nyköpings kommun. Det fanns en fara för att brottet skulle fullbordas eller så var sådan fara utesluten endast på grund av tillfälliga omständigheter.
 • Dani Azoz har innehaft ett tillståndspliktigt skjutvapen (en pistol) utan att ha rätt till det. Det var den 17 september 2020 vid Stockholmsvägen, Nyköpings kommun. Brottet bör bedömas som grovt eftersom skjutvapnet (pistolen) har innehafts på allmän plats och gärningen varit av särskild farlig art då skjutvapen använts vid brott.
 • Dani Azoz begick gärningarna med uppsåt.

Dani Azoz har ett långt brottsregister. Han har tidigare dömts för bland annat grov stöld, skadegörelse, ringa narkotikabrott, våld och hot mot tjänsteman.

Två andrar personer med namn som tyder på att de hör hemma långt från Nyköping åtalas också för skyddande av brottsling.

-Pettersson ser ännu ett misslyckande av samhället. En förhärdad brottslig som inte stoppades innan han mördade…

Mordet och mordförsöken skedde i det mångkulturella paradiset Brandkärr i Nyköping….

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Dani Azoz döms till livstid för mord på Mustaf Sheikh i Nyköping

 • Wittgenstein 3.0

  Detta måste vara omöjligt…….. trodde aldrig det gick att döma en sozialist importerad MENA till livstid och utvisning ………?!?!

  Gilla

 • Niklas R

  Vilken idiot.
  Hade han mördat en svensk hade han kommit undan med 8 år för grov misshandel.

  Gilla

 • hllviken

  Gode Gud, vad ska alla stackars hederliga människor göra? De som styr är oförmögna/ovilliga att stoppa kriminaliteten.

  Gilla

  • folksam2010

   Jag eldade gräs det tog sig olyckligt så ett gammalt uttjänt uthus brann ner De Rubricerades först som Grov mordbrand sen Mordbrand sen Grov oaktsamhet jag bodde på landet 700m till närmaste granne spridningsrisk i princip noll detta gav dagsböter
   Känns skönt att veta jag är värre brottsling än om man är misstänkt för elda 20 bilar och kasta bensinbomber på polishus

   Gilla

  • folksam2010

   Kolla med Norge om dom vart där och vänt så kanske Norge kan ta tillbaka dom? kanske man borde göra med flera så kanske det blir lediga fängelseplatser?

   Gilla

 • grebom5

  Tro inte det blir bättre framförallt inte förrän vi fått en ny Regering.
  Att stoppa detta blodbad som hela Sverige utsätts för tar decennier att bli av med.
  Eftersom även virrhjärnor få rösta så är det långt ifrån säkert att 2022 blir året det vände.
  Tyvärr kan det dröja till 2026 med ytterligare hundratals våldtäkter, rån, bränder, sprängningar och mord som resultat.

  Gilla

 • Kent

  Annie Lööf måste vara riktigt arg och upprörd så ofta som hon blir kränkt.
  Det är inte en gång i månaden inte en gång i veckan inte en gång om dagen utan nästa varje timme.

  Gilla

  • folksam2010

   Hon kanske skall se till att få ut sitt budskap tydligare ”i Sverige är det förbjudet att vara kriminell”

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: