Nummer 13 fälld vid skottlossning i Linköping


VÅLDSVÅGEN. Polisen är på plats i stadsdelen Berga i Linköping efter larm om flera höga smällar klockan 18.45. – Det kunde uppfattas som en skottlossning så vi håller på och arbetar för att få en klarare bild av vad som har hänt, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson.

En person har förts till sjukhus med ambulans i samband med händelsen. Skadeläget är oklart, likaså personens identitet. ”Utredningen är i ett känsligt läge” skriver polisen på sin hemsida.

– Den här personen befann sig utomhus, skadad, när vi kom fram, säger Dennis Johansson Strömberg.

Flera poliser är på plats för att utreda händelsen, som nu rubriceras som misstänkt skottlossning. En brottsplats har spärrats av.

UPPDATERAT 22:04: Personen, en ung man i 20-årsåldern som fördes till sjukhus har avlidit. En förundersökning gällande mord har inletts. Anhöriga är underrättade.

Polisen har vidtagit, och vidtar, flera sedvanliga utredningsåtgärder.

-Pettersson säger att Berga i Linköping verkar vara lika spännande som så många andra platser i Sverige…

Den unge mannen blev nummer 13 som dog av skjutvapenvåld i kriminella kretsar i år. Förra året fälldes nr 13 den 16 april. Totalt har dock över 80 personer dött av olika våldsamheter i år.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Nummer 13 fälld vid skottlossning i Linköping

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: