Jimmie Åkesson har rätt om ”importerade värderingar”


VALET 2022. På kort tid, bara några veckor, dödas fem kvinnor av en man som de hade, eller hade haft, en nära relation med. Fyra av de männen hade utländsk bakgrund. Under Agendas partiledardebatt den 2 maj blir det dödliga våldet mot kvinnor en given utgångspunkt för en av debattrundorna.

Alla partiledare tycks eniga om att sunkiga och destruktiva mansnormer, allt från tafsande till kvinnomisshandel och våldtäkter, på något sätt ligger bakom det dödliga våldet. Men när Jimmie Åkesson (SD) börjar tala om att även hederskultur, hedersförtryck och ”importerade medeltida värderingar” har betydelse så brister enigheten. Annie Lööf (C) blir så upprörd att det känns rakt genom tv-rutan. Hon säger att hon föraktar Åkesson för hans uttalande och att han ”kränker de barn som ser sina mammor mördas i hemmet.”

Så vem har rätt, Annie eller Jimmie? Finns det några ”importerade värderingar” som gör att vissa män slår ihjäl sin partner?

Den kvinna som var gift med en man från Mellanöstern/Asien rent statistiskt löpte fyra till fem gånger så hög risk att bli ihjälslagen av sin partner jämfört med andra kvinnor, skriver Kvartal.se

-Pettersson säger att det är ett rätt klart, ett ännu klarare är att regeringen vägrar registrera grova brottslingars bakgrund och det är ett bevis om något…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Jimmie Åkesson har rätt om ”importerade värderingar”

 • grebom5

  ”Sådan fader sådan son” helt klart påverkas vi av våra föräldrar och skulle våra resonera som vikingarna så var vi ändå bättre än de onämnbara.
  De baserar sitt handlande på något från 600-talet och vi skulle i så fall baserat vårt på 800 till 1000-talet.

  Att det förr fanns släkter med militärer eller andra yrken eftersom son eller söner fanns det alltid någon som följde faderns fotspår. Övervägande flertalet av oss har inte växt upp i en familj där mannen agade sin hustru samt fått lära oss att respektera andra, speciellt kvinnor och äldre.

  Jag ska inte generalisera, men det står helt klart att allt för många nu i Sverige ej har samma respekt för våra lagar och kultur som de borde ha för att få vara här.

  Felet är helt och hållet den politik som förts mer eller mindre sedan 70-talet detta oavsett partifärg på Regeringen.
  Vad barnen har lärt sig i skolan har naturligtvis färgats av tidens anda och så gott som alla har inte haft förmågan att tänka självständigt, inte alls konstigt för vi människor är flockdjur.
  Dit ledaren går, gör också hopen.

  Gilla

 • ruben

  Jimmie Åkesson har förstås rätt. Totalstopp genast av s.k. arbetskraft- anhörig- och asylinvandring från mena-länder. Ingen vid sunda vätskor vill öka antal människor, som alltför ofta är präglade av kriminalitet och/eller medeltida klan- och hederskulturer. Migrationsverket har inga metoder för att klara säkra bakgrundskontroller av invandrare från mena-länder. Nu är Sverige i ett läge där man måste prioritera säkerheten för Sverige i första hand. Vi närmar oss lägen där Svenska krigslagar och undantagstillstånd är nästa steg. Sveriges invandring har skenat vind för våg i många decennium nu, så det finns mycket att laga.

  Gilla

 • villervalle03

  En liten reflektion till den svenska tillståndet, om än lit OT. Förra året vid den här tiden var man på läkarmottagning ingen gick med munskydd eller plastskärm, FHM körde med att det var onödigt. I stort sett hela världen tyckte annorlunda. Nu ett år senare går alla där med munskydd och ofta plastskärm, och tycker det är jätteviktigt. Svenskar är som fiskstimmet, ändrar ledaren riktning följer hela stimmet på en gång. Visar hur viktigt det vore, om man hade kloka och förståndiga ledare, det har vi inte haft på länge, om nånsin. Nu låtsas varken de eller statsmedierna om det, pratar om annat, men ett femtital dör ännu, nästan per dag, trots vaccin. Nåt att fundera på, om man ska lita på dom.

  Gilla

 • Tony

  Man kan inte ha en statsminister som pjatar så konstigt ?

  Gilla

 • Tony

  Det förakt som stora delar av Svenska folket känner för
  Annie Lööf är vida större än hennes pladder om J. Å och
  SD! Hon säger sig vilja bli statsminister? Ha Ha, ja visst
  har folket haft 2 stora katastrofer till ledare, men en till?
  Tror inte det!

  Gilla

 • hllviken

  Fy Ylva fy fy fy fy fy……….

  Gillad av 1 person

 • Invandrare1957

  Annie Lööf vad är hon egentligen. Inte fan är hon centerpartist hon har ingen ideologi utan bara en karriärpolitiker från ett land som är totalt hjärntvättat. Hon är en kvinnlig Putin. Eller som Saddam Hussein. Det är väl tur att det inte finns någon nervgas i Sverige. Hon är en typisk svensk avlad ur hjärntvätten med en centerpartistisk pappa. Då hjälper man in dottern i partiet. Då litar jag mera på en Sverigedemokrat. För han är självtänkande och har gått under den svenska skolans radar för hjärntvätt. Det går att vända på även fast det är svårt 68 vänstern har suttit på styrande positioner och fått in sina barn där. På det sättet är Sverige värre än araben och dess klaner. Utan karriären och placeringen i samhället går i den svenska klanen. Föräldrarna på Scania barnen in på arbetarkarriär på Scania. Föräldrarna högre kommunala tjänstemän barnen in i kommunerna för att göra karriär på föräldrarnas namn. Därför vi har det Sverige vi har. Vi alla även Kristersson o Lööf dom har en vänsterideologi. Karriärister. Det får vi lida för med invandringen. Det går att vända på om medborgarna vill det tror inte jag.

  Gilla

 • villervalle03

  Hur ska våra övriga politiker nånsin kunna erkänna det som sker, de har alla varit skyldiga mer eller mindre. Dom försöker tysta alla som försöker få en sund debatt om det, för att inte bli tvungna att öppet erkänna sin delaktighet i landets fördärvande. Grövre och grövre retorik används för att uppnå samma syfte, när verkligheten knackar på och det blir svårare att dölja med floskler och kulisser år för år. De skulle alla bli tvungna att avgå, om de skulle ställas inför ansvar för sitt handlande. Sd är det enda partiet som inte behöver det, de har alltid talat klarspråk, om än i inlindat ton läge allt för ofta.

  Gilla

 • Ulf Ståhl

  Varför spela deras spel? Avslöja klimatalarmismen, genustokerierna och galenskaperna om lönsamhet lite längre fram.

  Gilla

 • Pålsjö

  Kristianstadsbladets ledarskribent Nils-Eric Sandberg skriver om invandring kopplad till brottslighet och att sammanhanget mörkläggs, om ett upphävt rättssamhälle med kriminella klaner, främst från Mellanöstern, som befinner sig i Sverige för att organisera kriminalitet, handla med narkotika, syssla med utpressning och leva på våra socialförsäkringar.

  I sin ledartext skriver Sandberg bland annat: ”De senaste åren har det kommit tre grundliga vetenskapliga rapporter om sambandet mellan invandring och kriminalitet. De tre analyserna visar att det finns ett klart samband mellan invandring och kriminalitet – ett samband som den statliga myndigheten BRÅ försökt dölja. De få journalister som skrivit om detta har i debatten anklagats för rasism.

  Statsministern beskrev i regeringsförklaringen brottsligheten som följd av ”den här ojämlikheten som vi har i vårt land”. Slutsatsen blir att de gängkriminella skjuter folk för att få tillbaka förmögenhetsskatten. Detta är statsministerns intellektuella bidrag till debatten.

  Men det handlar bara om att lagstiftarna ska ge polisen och domstolarna tillräckliga verktyg. Det räcker med några propositioner. Jag utgår för resonemangets skull från att det finns skrivkunniga personer i regeringskansliet.

  Antag att vi får politiker som har intelligens och ryggrad – inte i övermått, men till husbehov; det räcker. De kan stifta en lag som säger att en brottsling som inte är svensk medborgare ska obligatoriskt dömas till utvisning. Alltså inte till några månader på kriminalvårdens semesterhem, utan utvisning direkt. Oavsett varifrån han kom ifrån.

  Visst, vissa har fått svenskt medborgarskap. Men med en liten ändring i regeringsformen kan vi återkalla medborgarskapet. Inget i vår lagstiftning eller i internationella avtal hindrar oss från detta.

  Och, kanske mest kännbart, att de som kommit till Sverige enbart för att begå brott inte ska få försörjningsstöd. Trots att galningarna i Miljöpartiet vill att vi ska försörja banditerna.”

  Kristianstadsbladet:
  ”Ska mördarna gå fria? Politikerna behöver ge polis och domstolar tillräckliga verktyg”.
  https://www.kristianstadsbladet.se/ledare/nils-eric-sandberg-ska-mordarna-ga-fria-0cd876aa/

  Gilla

 • Kungen

  Han har rätt om det mesta visar det sig. 👍👍

  Gillad av 1 person

 • Stenbock

  Detta med falska identiteter tycks överraska Abzurdska PK-pressen !!!
  Detta om något borde väl deras skribenter,upptäckt sedan länge ?
  Stenbock skulle som amatör misstänka,att bland alla de ”baaarn” som anlänt sista 5/6 åren,har med säkerhet hälften ljugit om sin ålder,och sitt hemland !!

  Gilla

  • Kent

   Nu är du blygsam Stenbock säkert fler än så.
   Den kränkthet och ilska som Annie Lööf känner när Jimmie Åkesson påpekar uppenbara sanningar är säkert bara en projektion därför att hon har innerstinne förstått vilket moras av Sverige som hon har varit delaktig i. Ilskan och kränktheten är riktad mot henne själv.

   Gilla

   • sampo

    Ja en sunt tänkande människa skulle skulle väl märka sina misstag….men är frågan är A.L en sunt tänkande människa??? Thats the question!

    Gilla

 • folksam2010

  https://www.friatider.se/sexoverfoll-skolflicka-och-forsokte-slapa-henne-i-skogen-far-tre-manaders-fangelse

  https://www.friatider.se/vetlanda-terroristen-nekades-asyl-i-norge-stack-till-sverige-och-uppgav-sig-vara-11-ar-yngre

  Sverige måste vara det mest slappa land som finns
  detta är 2 fall med Afghaner som Annie vurmar så för vi har 9000-11,000 sist jag hörde här,

  benknäckar gänget eller jag menar gängknäckar gänget Stefan Mogge Damberg borde räfsa ihop sina skrivbord och sluta bums Over 1 år till valet jag ber tlll Gudarna vid varje stjärnfall att et skall bli nyval

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: