Vetlanda-afghanen Tamim Sultani sökte asyl i Norge med annan ålder


INVANDRING. Tamin Sultani som åtalas för sju mordförsök i Vetlanda och sökte asyl i Sverige 2016 kom inte direkt från Afghanistan utan hade året innan sökt asyl i Norge. Där uppgav han sig dessutom vara född 1988 och inte 1999 som han angav för Migrationsverket, som senare beviljade honom ett tidsbegränsat uppehållstillstånd, rapporterar Dagens Nyheter, bakom betalvägg.

”Enligt beslut skulle mannen i enlighet med Dublinförordningen överföras till Norge men så skedde inte”

Rättegången mot mannen, som åtalas för sju mordförsök i den småländska staden i början av mars, inleds på fredag. Åklagaren yrkar på att han ska utvisas på livstid.

-Pettersson undrar vem som lät Tamim Sultani stanna i Sverige? Var det inkompetens eller en aktivist? Vem är ansvarig för att sju människor knivhöggs?

***

TIDIGARE 2021-05-14. Tamim Sultani åtalas för sju mordförsök i Vetlanda

VÅLDSVÅGEN. Åklagaren har i dag väckt åtal mot afghanen Tamim Sultani för försök till mord i sju fall i Vetlanda den 3 mars 2021. Den 3 mars runt klockan 15 inkom flera larmsamtal till polisen om att en man gått till attack med kniv mot ett antal personer i centrala Vetlanda. Ungefär 20 minuter efter första samtalet grep polisen en misstänkt gärningsman, som nu åtalas.

Sammanlagt sju män angreps på olika platser i centrala Vetlanda. Samtliga brottsoffer orsakades mycket allvarliga stickskador som krävt sjukhusvård. Tillståndet för fyra av dem var direkt livshotande. Den misstänkta gärningsmannen, Tamim Sultani, är medborgare i Afghanistan och kom till Sverige 2016. Han bodde vid tidpunkten i Vetlanda.

– Den misstänkta gärningsmannen har i polisförhör haft diffusa minnesbilder från händelsen, men har tillstått att han attackerat i vart fall några personer med kniv. Någon rimlig eller närmare förklaring till sitt agerande har han inte kunnat lämna. Den misstänkta gärningsmannen har haft perioder av psykiskt dåligt mående som tilltagit i tiden före gärningen, säger kammaråklagare Adam Rullman, som lett förundersökningen tillsammans med kammaråklagare Martin Svensson.

– Inget har framkommit i utredningen som tyder på att gärningarna varit planerade. Det finns ingen koppling mellan brottsoffer och den misstänkta gärningsmannen. Allt tyder på att offren är slumpvis utvalda, säger kammaråklagare Adam Rullman.

Målnummer i Eksjö tingsrätt: B 431-21. Eksjö tingsrätt kommer att hålla huvudförhandling i säkerhetssalen på Jönköpings tingsrätt med start den 21 maj och den väntas pågå i tre dagar.

-Pettersson hör att Sveriges Radio säger att afghanens skrek ”saker” när han begick dådet, att han ropade alahu akbar är tydligen inte intressant. Att herr Sultani skulle ha ett terrormotiv är inte bevisat. Det diskuteras om afghanen är psykiskt sjuk och det är väl självklart, ingen normal människa försöker mörda sju andra. Frågan är om han blev muslim för att han var sjuk eller om islam gör människor sjuka.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Vetlanda-afghanen Tamim Sultani sökte asyl i Norge med annan ålder

 • Lisa.

  Löfvén borde skämmas som han ställt till det för oss.

  Gilla

 • janne

  Det är konstigt dom uppger sig att vara sjutton år men med
  ansiktet igenväxt med könshår hur är det möjligt?

  Gilla

 • Tony

  Han är väl batikhäxornas våta dröm? Skicka hem fanskapet.

  Gilla

 • villervalle03

  Så klart vi svenskar ska ta hand om alla mördare och terrorister, än finns det folk att sticka, och ännu flödar våra pengar.

  Gilla

 • Kungen

  Utvisa fanskapet

  Gilla

 • TT

  Som jag skrivit tidigare…alla som söker asyl och säger att dom är 17 år ljuger om sin ålder.
  För dom få som verkligen är 17 18 19 säger självklart att dom är 14 år.

  Gilla

 • grebom5

  Migrationsverket, tänk att de liksom andra myndigheter har så svårt att göra rätt. Återigen en individ som inte skulle släppts in.

  När man så läser om de tre serbiska systrarna deras bror liksom sjuka mor skall utvisas fastän de har jobb och försörjer sig utan bidrag.
  Migrationsverket säger ”finns inga skäl till att de ska få stanna.”
  Kan förklaringen vara att de nu talar svenska och är ej anhängare av de onämnbara?

  Gillad av 1 person

  • folksam2010

   Ställer man systrarna mot detta så inser man ju att Sverige är sinnessjukt En Ljugande Afghan behåller vi som med stor sannolikhet aldrig kommer göra rätt för sig Med systrara som jobbar och gör rätt för sig tar hand o sin mor kastar vi ut. Vem kan stå upp och försvara detta i ´Regeringställning . Jimmie styr upp detta
   belys detta dårskap i varenda partiledardebatt med Hånfulle Morgan

   Gilla

 • hllviken

  Fel ålder, fel plats, fel tillfälle…eller hur vad det MSM skrev för att förminska hans brottslighet?

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: