Lyssna inte på Israel, lyssna på Hamas

MELLANÖSTERN. Hamas stadgar, kända som The Hamas Charter, emotsätter sig alla fredssamtal med staten Israel och understryker terroristorganisationens arbete att förstöra Israel genom ett långsiktigt heligt krig, också känt som jihad. Stadgarna som togs fram 1988 är inte bara antisemitiska utan även fientligt inställda till Västvärlden genom Hamas radikala islamistiska syn.

Stadgarnas hållning är kompromisslös när det gäller Israel. De uttrycker en total motsättning till avtal eller andra handlingar som skulle erkänna Israels rätt att existera. Jihad ses som ett medel att erövra ”Palestina” från judarna och förstöra staten Israel. Det sägs vidare att Palestina består av helig islamisk mark och att det är förbjudet att avböja från denna linje eftersom ingen (inklusive arabiska ledare) har befogenhet att göra så. Upprepade uttalanden från Hamas ledare definierar Palestina som inte bara Gaza och Västbanken utan även hela nuvarande Israel.

I stadgans inledning finns ett citat som tillskrivits det muslimska brödraskapets grundare Hassan al-Banna och som säger att ”Israel existerar och kommer att fortsätta att existera till dess att Islam utplånar det”.

I dokumentet återfinns också många antisemitiska myter som att judarna styr världen och hålls ansvariga för alla krig, särskilt första världskriget. På grund av att judarna inte ville acceptera Koranen, och därmed förolämpade Allah, förtjänar de endast att leva ett liv i förödmjukelse och misär.

Här följer några utdrag ur stadgarna:

 • ”Israel existerar och kommer att fortsätta att existera till dess att Islam utplånar det.”
 • ”Det finns ingen lösning för den palestinska frågan förutom genom jihad” Artikel 13
 • ”Att genom jihad befria Palestina är en individuell plikt” Artikel 15
 • ”Att lämna kampen mot Sionism är högförräderi” Artikel 32
 • ”Profeten, Allah välsigna honom och ge honom frälsning, har sagt: ’Domedagen kommer inte komma förrän muslimer bekämpar judar, när juden kommer att gömma sig bakom stenar och träd. Stenarna och träden kommer att säga O muslimer, O Abdulla, det finns en jude bakom mig, kom och döda honom.’” Artikel 7
 • ”Den sionistiska planen är gränslös. Efter Palestina kommer sionisterna fortsätta från Nilen till Eufrat. När de etablerat sig där kommer de fortsätta att expandera” Artikel 32
 • ”Med sina pengar tog de kontroll över världens medier, nyhetsbyråer, press, bokförlag med mera…de låg bakom den franska revolutionen, den kommunistiska revolutionen och de flesta andra revolutioner vi hört talas om, här och där. Med deras pengar skapade de hemliga sällskap som Frimurarna, Rotaryklubbar, Lions och andra i olika delar av världen med målet att sabotera samhällen och uppnå sionistiska mål. Med deras pengar kunde de kontrollera imperialistiska länder och få dem att kolonisera många länder för att utnyttja deras resurser och sprida korruption.” Artikel 22

För översättning till engelska av Hamas Charter Hamas Charter

Hamas styr i Gaza, på Västbanken är det Fatah som styr. Stefan Löfven (S) uttrycker att Fatah är Socialdemokraternas ”kära systerparti” är minst sagt problematiskt och visar på en oroväckande okunskap om det palestinska partiet. Fatahs stadgar är liknande Hamas, Fatah har i sitt partiemblem raderat Israel från kartan och i emblemet tagit över hela det område som idag är Israel. De visar stora brister i synen på demokrati, religionsfrihet, HBTQ-rättigheter osv. Dessutom är de enormt korrupta och öppet rasistiska i egna TV-sändningar.

Dessa korrupta, kriminella och odemokratiska organisationer stödjer Sveriges regering moraliskt och med pengar.

Allting tyder på att Israel kommer att fortsätta med flygräderna mot Gaza under en tid framöver och FN:s säkerhetsråd har än så länge inte lyckats formulera ett gemensamt uttalande med krav på ett slut, skriver Paul Adams, BBC:s korrespondent i Jerusalem.

USA är det land som satt stopp för ett uttalande och än så länge har president Joe Biden uttryckt stöd för Israel. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu vet att han fortfarande har viss tid på sig att ”uträtta mer” i Gaza men klockan tickar, enligt Adams, som skriver att fler än 40 000 civila tvingats lämna sina hem.

Arabvärlden tycks vara tyst om den intensifierade konflikten, och förklarar det med att ”palestinierna tappat ytterligare mark” i regionen efter att flera arabländer ifjol skrev avtal om normaliserade relationer med Israel.

Inte heller Iran – som gärna vill framställa sig som ”palestiniernas sanna vänner” – har gjort mer än att fördöma Israel trots att ayatollah Ali Khamenei skulle kunna beordra Hizbollah att gå till raketanfall mot Israel.

-Pettersson säger att i drygt 70 år ar de araber som börjat kalla sig palestinier förstört för sig själva, under den tiden hade de kunnat bygga upp ett fantastiskt land genom utbildning och arbete men de föredrar att skrika ”allahu akbar”…

Tvåstatslösningen finns redan. Jordanien är en palestinsk stat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Lyssna inte på Israel, lyssna på Hamas

 1. Hamas som det dagligen skrives och talas om,är i grunden inga s.k. ”Palestinier”… Denna grupp är en främlingslegion av olika länders Islamister, som f.n. styres från Iran. Från Iran kommer även de tusentals raketer,som avfyras mot Israel.

 2. Kommuntoppen i Eskilstuna uppmanar föräldrarna att anmäla
  barnen för alla bränder natten till igår, varför inte istället ta
  och polisanmäla sig själva för intaget av vilddjur som det aldrig
  går att få ordning på?? Och har någon hört Miljötalibanerna oja
  sig om miljön när många bilar brinner?? Nej dom gör inte det när
  det är rätt figurer som tänder på, då är miljön inte så viktig lämgre?
  Fegisar!

 3. Araber är duktiga på att förstöra, mest för sig själva, och
  visst finns det idiotländer som Sverige som alltid stödjer
  dem, förser dem med vapen genom stora bistånd, utan
  krav på vad bistånden används till, men överlag skaffar
  dom sig fler fiender än vänner, så Islam kommer inte att
  dominera världen, det kommer Ryssland och Kina att
  sätta stopp för!

 4. Mohamed Omar skriver idag om ”Palestinademonstrationerna och ”den strukturella antirasismen” (hans artikel beskrivs här nedan starkt förkortad med omstuvad text, förhoppningsvis utan att dess innebörd går förlorad):

  Mohamed Omar skriver att Palestinska demonstranter är aggressiva och hotfulla mot den svenska polisen och att en demonstrant skriker ”Jävla rasister!” Under rådande corona-restriktioner borde de inte ha fått lov att demonstrera och ändå fick dom göra det. Mohamed Omar är rätt säker på anledningen, nämligen den att polisen inte vill vara ”rasister”, eftersom det kan leda till mediedrev, poliser kan bli uthängda och sparkade från jobbet. Men när ”gammelsvenskar” lugnt och fredligt demonstrerar mot corona-restriktioner, då är polisen tuff och hårdhänt, i vetskap om att man då inte behöver iaktta samma försiktighet.

  Medans vi ”gammelsvenskar” får lära oss att nationalism är något suspekt, rent av ondskefullt och ”rasistiskt”, så skanderar Palestinademonstranterna om att de är beredda att dö för Palestina. Det finns dessutom en föreställning om att vi svenskar har någon slags ”plikt” eller ”ansvar” att bry sig om dem, att hjälpa dem, att känna medlidande med dem – och till och med deras landsmän i deras hemland. Frågan är hur mycket dessa palestinier, som manifesterar sin fosterlandskärlek, bryr sig om Sverige och svenskarna? Sverige som välkomnat dem och gett dem möjligheter att leva ett bra liv. Hissar de den svenska flaggan med samma entusiasm som den palestinska?

  Länk till Mohamed Omars oförkortade originaltext:
  https://detgodasamhallet.com/2021/05/18/mohamed-omar-palestinademonstrationerna-och-den-strukturella-antirasismen/

 5. Och detta byk har vårt godkänt som en stat och beviljar dem bidrag efter bidrag utan att se ”va fan får vi för pengarna.”

 6. Å Hamas är naturligtvis vår feministiska tokregerings favorit , och Som erkänt Palestina som stat , som nu
  utrikesministern Förnekar att den finns .Som etnisk Svensk skattebetalare skäms jag varje gång jag ser en missil mot Israel , som kanske är betald av oss .

  • SKIT SKA SKIT HA !

   VEDERGÄLLNING !
   Israel ge råttorn vad de mer än väl förtjänar, ta även 🐀 🐀 i Sverige som tjuvar våra skattepengar för att ge till Hamas så att de ska mörda er.

   Israel 🇮🇱 all framgång till er. 👍

 7. Jag för min del tycker dom kan hålla på att ha ihjäl varandra i Mellanöstern om dom vill. Men dra inte in oss i Sverige. Skicka tillbaka alla från Mellanöstern som är i Sverige, så får dom lära sig hålla sams eller ha ihjäl varandra.
  Meningslöst att ha demonstrationer i Sverige. Vem bryr sig mer än media

Kommentera