”Krisen i Gaza beror inte på den så kallade ockupationen”

MELLANÖSTERN. Socialdemokraten och desinformatören på Aftonbladet Anders Lindberg skrev nyligen att Israel måste sluta ockupera Palestina. Vem Israel ockuperar Palestina av eller om det ens finns något Palestina eller palestinskt folk är mycket tveksamt. När det gäller Gaza så har araberna som bor där gräns mot Egypten.

På Aftonbladets ledarblogg svarar Israels ambassadör i Sverige Ilan Ben-Dov Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg.

Nedan är ett utdrag ur ambassadörens svar: ”Redan i första meningen kan man läsa att Israel har utfört omfattande bombningar av Gaza. Detta trots att Israel endast besvarar massiva raketattacker som initierats av den våldsbejakande, islamistiska terrororganisationen Hamas.

Anders Lindberg gör det mycket lätt för sig själv genom att återupprepa sitt gamla vanliga utnötta mantra, när han hävdar att den nuvarande krisen i Gaza orsakats av vad han kallar den israeliska ”ockupationen”. Detta är inte bara en grovt förenklad analys utan också historiskt oriktigt.”

Läs ambassadörens svar i sin helhet på Aftonbladets ledarblogg.

De enda krigsbrotten begås av Hamas

Israel gör varje tänkbar ansträngning för att undvika civila dödsoffer i striderna med den cyniska terrororganisationen Hamas. Det skriver ambassadör Ilan Ben-Dov i ett svar till Reportrar utan gränser i DN.

Nedan är ett utdrag ur artikeln:

”Författaren väljer att också fullständigt ignorera det faktum att Hamas, en radikal islamistisk terrororganisation avsiktligt och systematiskt placerar sina militära installationer inom tätbefolkade civila områden och därmed utsätter dem för fara.

Denna terroristorganisation var ytterst medveten om att genom att låta basera sina terrorhandlingar bland nyhetsbyråer och andra medieorganisationer så utnyttjar man dem som mänskliga sköldar.

Hamas tillämpar inte bara denna strategi med representanter för medierna utan avfyrar också tusentals missiler från skolor, dagis och sjukhus.

De enda krigsbrotten i detta sammanhang utförs av Hamas, en terrororganisation som gömmer sig bakom barn i skolor och i detta fall – på ett ytterst cyniskt, grymt och brottsligt sätt – bakom representanter för medierna.”

Läs ambassadörens replik i sin helhet här.

Artiklar från den Israeliska försvarsmakten, IDF…

-Pettersson undrar hur många araber Hamas 460 raketer som slagit ned i Gaza har dödat och som Israel får skulden för?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “”Krisen i Gaza beror inte på den så kallade ockupationen”

 1. Både araber och perser har fått nog av palestinierna och vänder dem ryggen. Biden försöker blåsa nytt liv i hatet mot Israel i Iran och arabvärlden men han kommer att misslyckas. Det är i arabvärldens nationella intresse att närma sig Israel för att avvärja hotet från Iran. Iranierna hatar mangrant sina mullor och önskar dem dit pepparn växer.
  Snart kommer allt detta att bli uppenbart och vänsterns israelhat att avslöjas.

 2. Hur man kan ockupera en stat som inte existerar kan bara Anders L veta. Lika med att Sverige godtagit Palestina som stat, när den inte existerar, det kan bara S Löfven med följe, försöka förklara.

 3. Ord från Palestinas president Mahmoud Abbas: ”Vi välkomnar varje droppe blod som spills i Jerusalem. Detta är rent blod, blod på väg till Allah.” Dåvarande utrikesminister Margot Wallström (S) påstod dock att Abbas var en ”moderat kraft”, sansad och återhållsam alltså, – en president som hyllar terrorister, lovordar dom som hjältar. Ett år efter Abbas uttalande fick Wallström ur hans hand motta ”The Grand Star of the Order of Jerusalem”, som enligt reglerna ges till ”en soldat som har utfört en framstående handling”. För övrigt kan nämnas att även försvarsminister Peter Hultqvist belönats av Mahmoud Abbas då han vid sitt besök i Sverige 2015, passade på att utnämna Hultqvist till kommendör av Palestinska förtjänstorden / ”Order of Merit”.

  Svenska Dagbladet: ”Från ung ålder utsätts palestinska barn för propaganda som främjar hat och uppviglar till våld.”
  https://www.svd.se/palestinska-barn-fortjanar-battre-an-laras-hata

  ”Palestinsk uppvigling exponerad” – ”The Palestinian Incitement Exposed”:

 4. Judar och araber har fått mota hat och vidrigheter och en del av dem är likadana.
  Det ursäktar inte att bloggen stöttar vidrigher och lämnar kommentarsfältet fritt för personer som går långt över gränsen för anständighet.
  Bloggen fungerar på så sätt ungefär som clubhouse fast tvärtom.
  Inte ser jag några konstruktiva idéer, bara trista ochfula känsloutbrott.
  Judar, araber och svenskar är de som utsätts för orimliga kommentarer.
  Men även utlänningar släpps in för att förtala oss svenskar och andra.

  • Det kallas för yttrandefrihet, något du tydligen själv vill hålla på med, men inte tillåta för dem som inte tycker som du. Hycklare!

   • Visst jag är inte emot yttrande frihet, dock tycker jag att väldigt många bryter bloggens regler. Visst får folk hålla på med att skriva anskrämliga saker för mig, fast det gör ingen nytta att publicera fula känsloutbrott.
    En diskussion där sakfrågor behandlas är roligare och bättre.

  • Men om det nu är så hemskt på Petterssons blogg, Rädd, varför är du då här? Hitta dig en annan sajt att spendera din tid på så slipper du beklaga dig om hur hemska människor är här. Eller varför inte starta dig en egen blogg? Där du kan skriva om precis vad du vill och hur du ser på världen…och gillar du inte kommentarerna då så kan du radera dem. Funkar det?

   • Jenny Ek
    Ja, det är nog bra att sluta läsa bloggens alla kommentarer, dock en del inlägg är intressanta och informativa.

 5. Det finns inte och har aldrig funnits någon Palestinsk stat utan området har kontrollerats av lokala nomader, kolonialmakter eller arabiska grannländer. Lös den hopplösa konflikt på följande sätt, Egypten övertar Gaza, Jordanien övertar Västbanken, Syrien återfå Golan från Israel. Jerusalem blir Israels huvudstad men öppen för alla religioner som anser denna stad vara helig.

  • Varför ska Israel ge israeliskt territorium till Egypten, Jordanien och Syrien?

   • Gaza var Egyptiskt fram 6-7 dagars kriget… Israel tog det som krigsbyte och har i princip skänkt det till Palestinierna, de har även sagt sig vara villiga att ge dem östra Jerusalem som deras huvudstad. Palestinierna har tackat nej 5 gånger till egenstat… dom vill helt enkelt bara utplåna Israel… Palestinierna hade haft en större stat än Israel om de accepterat Engelsmännens förslag på 20 talet… men gjorde dom det? Nä… för dom blev grannar med en judisk stat… Israels ambassadör har helt rätt i vad han skriver till Lindberg som varken är påläst eller neutral som vanligt.

   • Umm… Egypten ockuperade israeliskt territorium från och med 1949 till 1967 när IDF befriade Gaza igen.
    Så hur har du fått det till att det skulle vara egyptiskt territorium till att börja med?
    Det är bara att gå tillbaka till 1923 och se hur Palestinaterritoriet delades upp mellan judarna och araberna. 79% gick araberna och 21% gick till judarna. Araberna fick sin självständighet tidigt i vad som idag heter Jordanien.

Kommentera