En modig man i Börringe

INSÄNDARE. I Börringe by som ligger strax utanför Svedala i Skåne bor en modig man vid namn Göran Cajhagen. Denna man har nämligen dristat sig till att protestera och har startat en namninsamling för att förhindra anläggningen av en muslimsk begravningsplats i Börringe.

Börringe Kyrka Foto Jonna Stewénius, Lunds stift

Kyrkogården i Börringe är stor och ligger mitt i byn. På dom 22.500 kvadratmeterna har det börjat grävas för här skall en muslimsk begravningsplats anläggas.

Bakgrunden till detta är att den muslimska begravningsplatsen på Östra kyrkogården i Malmö är full.

Därför har Malmö pastorat sagt upp det avtal med flera omkringliggande församlingar som t ex Svedala, Höör, Hörby och Vellinge som möjliggjort för dem att begrava avlidna muslimer i Malmö.

Dessa församlingar måste nu hitta egna lösningar och i alla kommuner är arbetet och planeringen i gång.

Samtidigt utökas det muslimska gravplatsområdet på Östra kyrkogården med plats för 1400 nya gravar.

Göran Cajhagen bor granne med kyrkogården i Börringe. Han säger att alla här är emot det och han har samlat in 60 namnunderskrifter som han lämnat in till kyrkorådet och han har i protest lämnat svenska kyrkan. Hade det inte varit för pandemin så hade han fortsatt att samla in namn och han känner obehag över att dom har börjat att bygga och han säger att vi vill inte ha muslimer här med deras kvinnosyn.

En som inte känner något obehag är Louise Wetterlund, kyrkoherde i Svedala församling, som tycker att Börringe kyrkogård är den mest passande platsen för en muslimsk begravningsplats. Hon är besviken och förvånad över rektionerna som har kommit i samband med beslutet om den nya gravplatsen.

Bland annat så har frågan återkommande diskuterats i Svedalas största Facebookgrupp där tonen ofta varit hård. Louise Wetterlund tycker att det är tråkigt att höra att folk uttrycker sig så nedsättande om muslimer för hon ser muslimer som systrar och bröder.

I mina ögon är denne Göran Cajhagen en mycket modig man som på detta sätt protesterar och som ställer upp i sydsvenskan med både bild och namn. Så här skulle dom flesta svenskar ha protesterat för länge sedan mot det som pågår i deras land. Då hade det inte sett ut som det gör idag i landet med allt vad detta förräderi mot det svenska folket från makthavarna har inneburit.

Nu återstår det att se vad som händer med Göran Cajhagen för jag är mer eller mindre övertygad om att han kommer att anmälas för ”hets mot folkgrupp”, denna gummilag som endast tillkommit för att svenskar skall kunna skrämmas till tystnad.

Tydligen så har det nu gått så långt i importen av i första hand muslimer så dom är numera inte bara trångbodda i dom s k utsatta områdena utan även på kyrkogårdarna.

F ö så skall jag försöka att komma i kontakt med Göran Cajhagen och tacka honom för hans initiativ.

Detta mail är även skickat till den kanske främste importören av andra länders medborgare till Sverige, nämligen miljöpartisten Märta Stenevi. Hon blir säkert ännu stoltare nu när en liten by får härbärgera en muslimsk begravningsplats. Ännu ett steg är taget i förnedrandet och utrotandet i allt vad svensk kultur och svenska seder innebär.

Sandor Herold, invandrare i Malmö

-Pettersson tackar Sandor för detta och vill när vi ändå hamnat i Börringe berätta om den så kallade “Börringevråken” som egentligen är en helt vanlig ormvråk (Buteo buteo) som är vanlig över hela landet. Skillnaden är att ormvråkarna runt Börringe är betydligt ljusare än andra och därför kallas ”Börringevråk”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “En modig man i Börringe

 1. Limhamns kalkbrott är väl stort nog för att hysa alla sveriges muslimer
  På det viset så löses två problem i en åtgärd

 2. Vi har ju så många invandrare med olika nationaliteter i Sverige, massvis från Europa ch andra delar av världen. De vore väl bra att ha tex en finsk begravningsplats, en albansk, en syrisk osv. Mig gör det ingenting jag besöker aldrig sådana.

 3. Hörde att på denna platsen för många år sedan, så var det ett slakthus där det slaktades grisar, rester av blod och slamsor ifrån grisarna, spreds runt omkring som gödsel till jorden.

  Stämmer detta ?

 4. Muslimska gravar, liket skall ha huvudet i riktning mot Mecka ej ligga i kista, en enkel gravsten med halvmåne och stjärna och familjer skall ha sina gravar tätt intill varandra. En markör vid huvud och fotände.

  Ingen får tidigare vara begravd på platsen och graven får ej beträdas, och allt detta ska de naturligtvis få beviljat.

  • Det finns värre saker. Har någon till exempel kollat in zigenargravplatsen på Råå kyrkogård? En zigge-zagge får inte begravas i jord utan skall begravas i ett hus! Detta tillåter glatt Råå församling trots att det ser för jävligt ut med dessa hus belamrade med diverse tingel-tangel och fula målningar. Varför är svenskar så in i helvete korkade?

   • Ja där har du verkligen ett exempel på hur det urarta !! Varje gång jag kör förbi,kommer tanken på denna marknadsplats !

   • Så tråkigt att ständigt läsa att så många ogillar oss svenskar. Både vissa utlänningar som har sin fått sin försörjning i vårt land och mycket mer, och de svenskar som anser oss vara en sämre sorts människor.

  • Förr såg man ofta skyltar med texten: Obefogade äga ej tillträde !
   Tänk om dessa skyltar funnits kvar,vid alla våra gränsövergångar….
   Då hade vi inte haft problem med att offra vår goda Åkermark,för begravnings-platser åt Araber,och andra främmande arter .

 5. Alla muhammedaner vill väl begravas i sina hemländer. Så varför ska de få platser här? I värsta fall kan de kremeras och hällas ut på moskégården.

 6. Dessa muslimer vill inte beblanda sig med oss svenskar varken i livet eller döden.
  Då återstår bara en fråga, va fan gör dom här??

 7. En rejäl ryggdunk till Göran Cajhagen och en eloge också. Samma gäller även för Sandor.

 8. Med den ivern dessa människoavskräden knivhuggen och skjuter ihjäl varandra, lär det behövas många fler än 1400 gravplatser. Det är nog fullt om 2 år när du tar normala dödsfall i beräkningen.

 9. Likadant i min hemstad, men där utökar man en redan befintlig muslimsk begravningsplats. Den ligger bredvid en kristen, eller ska vi säga, vanlig begravningsplats. Det finns bara ett kapell för begravning där, ingen kyrka med regelbundna gudstjänster. Men det känns märkligt ändå. Frid och ro, bredvid anhängare till ett budskap som handlar om förtryck av kvinnor, andra religioner och samhällsklasser.

 10. Det är typ Börringevråken, som nya arter bildas. Nya arter anses ju enligt PK-idioterna inte uppkomma, utan arter försvinner (utrotas enbart) bl a p g a klimatförändringar. Ändå är det fler arter som bevisligen utvecklats de senaste 100 åren än vad som försvunnit/utrotats.

  • Stenbock har med åldern intresserat sig mera kring vår djurvärld.
   Såg några ”Kungs-gamar” i sina vackra gälla färger,som hade sådan respekt med sig,att de övriga svarta gamarna flydde fältet när de anlände till djur-liket !!
   För de som har möjlighet,visas många fina natur-bilder från djurvärlden på kanalen ARTE….

 11. Toppen… 👍

  De ska väl inte ligga i oren kristen jord, de ska väl ligga i den islamska jorden i sina islamska länder.

  Att de ligger i en kristen oren jord, gör väl att de inte kommer att välkomnas till himmelriket av Allah ?

  Inte kan Allah ta emot muslimer som vanärads av kristendomen, eller släpper Allah in dessa i himmelriket för att förorena himmelriket med kristen jord ?

  • Har ingen betydelse. De muslimer som dör kommer till helvetet, men de som dör och samtidigt dödar en ”otrogen” får gå vidare till ”paradiset” och de 72 sexdockorna!

 12. Hellre hundra döda Islamister,än en enda levande !!
  F.ö. skulle inte Stenbock vilja ligga granne med en sådan figur,vid sista viloplatsen !

  • Förstår du varför jag vill bli strödd på grundet i Björkfjärden i Mälaren. Och inte bli begravd i Södertälje. Hustrun betalar för en släktgrav på kyrkogården i Södertälje. Känner man sig hemma där ens som död. Näää.

Kommentera