Skattepengar går till en rosa blinkande enhörning


SKATTER & SLÖSERI. Malmö stad har fått ett nytt inslag i stadsbilden – en flera meter hög enhörning som nu står på Gustav Adolfs torg. Det är en del av stadens utsmyckning inför World Pride som går av stapeln senare i år. Enhörningen lyser upp på kvällen och ska kunna flyttas till andra delar av staden.

-Pettersson säger att i Malmö räknas rosaskimrande, blinkande enhörningar för 900.000 kronor till den kommunala kärnverksamheten liksom de regnbågsfärgade parksofforna vi skrivit om tidigare. De kostade 500.000 att måla och socialdemokraten Andreas Schönström tycker det är billigt.

Pridebänkar i Malmö Foto Madeleine Fritsch Lärka, Sveriges Radio

-Pettersson säger att politikerna i Malmö borde omyndigförklaras. Den blinkande enhörningen är ett rejält ”dra åt helvete till Sveriges skattebetalare” men Malmö går back drygt 6000 miljoner om året som landets övriga skattebetalare får stå för.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


26 responses to “Skattepengar går till en rosa blinkande enhörning

 • Lennart

  Varför står den inte i Rosengård. Och stora skyltar bredvid på arabiska som förklarar vad den betyder. Alltså att det är kärlek mellan bögar och det är heligt i Sverige. Det kan ju bli som med julbocken i Gävle. Bränn upp den. Och nästa år kommer det en ny. Sveriges skattebetalare betalar för den.

  Gilla

 • Hanna

  Vilken tur för Malmös politiker att vi inte har direktdemokrati i Sverige. Än så länge kan ni fortsätta med ett maniska spenderade på rosa enhörningar, mystiska inspelade ljud, spons av TV-serier och annat livsviktigt.

  Gilla

 • Tony

  Skulle hellre stå upp tills jag svimmar än att sätta mig på denna
  löjliga bänk, som bara har som uppgift att tvinga åsikter på folk!
  urlöjligt!

  Gilla

 • Rädd

  I hela mitt långa liv har jag stött på folk som retar sig på offentlig konst. Ofta har de varit trångsynta människor.

  Gilla

  • Pettersson

   Du tror att det är ”konsten” folk retar sig på?

   Själv tror jag det är slöseriet med skattepengar, speciellt på ett särintresse som pride…

   Gilla

   • Rädd

    Tänkte inte på just pride, jag tror inte jag sett nån ”pride konst”, iallafall aldrig tänkt på det.
    Jag har tex har svårt för abstrakt konst, men det betyder inte att den inte skall få finnas. Och opera har jag ännu svårare för, men den konstformer bör stödjas ändå, tillhör den europeiska kulturen.

    Gilla

   • Peter de Mander

    Tag bort det kommunala utjämningsbidraget så får vi se hur Malmö klarar sig… Låt kommuner som sköter sig behålla sina pengar och återinför kommunernas självbestämmande… När vi ändå håller på så kan vi skrota landstinget.

    Gilla

 • eva

  Bänken målad i olika färger är väl det mest normala i sammanhanget. Går åtminstone att sitta på. Men en enhörning – ett sagodjur. Det finns en känd serie av vävda tapeter, tidigt 1500-tal, franska i Musée de Cluny i Paris. Tapeterna går under namnet Damen med enhörningen. Titta på bilder från den serien istället för Malmös ”konstverk”.
  Till sist – 900.000 för ett konstverk, kunde inte pengarna ha använts till något bättre? Malmö lär ju vara en stad med ekonomiska problem.

  Gilla

 • Invandrare1957

  Dessa svenskar. Vet inte hur många flaggstänger som har fällts i Södertälje med Pride flaggor. Det måste ju vara den vita svenska mannen som gör det. För inte är det den snälla invandraren. Malmö verkar gå helt i dumhetens tecken. Vackra fina Malmö men med fel folk. Vi åkte med svärmorsan till något ställe vid Möllevången det var en galleria med invandrare byta klockbatteri för 10-20 spänn. Jag var nästan rädd när jag gick där. Kebab för 18kr tror jag det var vid något ställe. Halalslaktat vid varenda affär. Varför i helvete har våra politiker gjort detta. Det är som kommunvalet i byn finns inte någon politiker som säger att Sverige ska växa med 100000 människor varje år. Finns ingen politiker som säger att vi ska bygga sönder Sverige med bostäder åt hela världen. För det har dom redan gjort upp i sjuklövern. Demokrati är det att sossarna vinner valet. Och kör Sveriges politik i slutna rum bakom. Inga nazister i våran sandlåda. Eller är det kom inte och syna vår politik då kallar vi er nazister.

  Gilla

  • Rädd

   Intressant med flaggstängerna. Många utlänningar blir väldigt upprörda av pride, kan kanske vara orsaken till vandaliseringen.
   Vi svenskar tycker oftast att dessa flaggor är harmlösa, vi ser dem knappt ungefär som alla butiksflaggor utanför köpcentra.

   Gilla

 • Egon.

  Pride är inte en sjukdom det är ett mode.

  Gilla

 • Algot.

  Priderörelsen är under ständigt framåtskridande, snart ingår även pedofili, nekrofili och tidelag.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  LÅS IN ERA BARN…
  Centerpartiets ”barnkära” politiker kommer flockas runt denna, som flugor runt socker.

  Detta är inte sjukt….det ÄR SINNESSJUKT !

  Stackars barn som behöver leva i detta sjuka tillstånd. 😥

  Gilla

 • turrim

  En sekt och sexlobbygrupp kräver och får. Regnbågsbänkar och idiotisk häst. Ingen brist på miljoner. Schönström står på knä och betalar med pengar från dem som blir förbannade när de ser eländet och aldrig skulle sätta sig på en sådan bänk. Oppositionen borde högt och sakligt tala för dem som anser att sex sköter man hemma.

  Gilla

 • grebom5

  Malmö och Migrationsverket har stora likheter namnen börjar med M samt att deras förehavanden bara orsakar Sverige stora kostnader.
  Varför? Felaktiga och ogenomtänkta beslut gång efter annan och naturligtvis så gott som odugliga ledare.

  Gilla

 • Vagn Åkason

  Det som är mest störande är att barn och småbarn från förskola blir indoktrinerade av den satanistiska pride rörelsen!

  Gilla

 • Vagn Åkason

  Det som är mest störande är att barn och småbarn från förskola blir indoktrinerade av den satanistiska pride rörelsen!

  Gilla

 • yup

  Den rosa enhörningen är en av Malmö stads bättre investeringar på senare år. De miljarder man väljer att lägga på socialbidrag till knarkförsäljare kommer med allt högre kostnader.

  Gillad av 1 person

 • Mia

  Vansinnet, dårskapen och dekadensen i Sverige bara fortsätter!
  Verkar inte vara någon som helst hejd på idiotierna -och slöseriet med våra skattepengar!
  Men, så blir det när kompletta galningar inkvoteras på höga poster i samhället.

  Gilla

 • centurion

  Undrar om bög-kommitén har frågat BLM om lov, för statyer brukar ju vara ett känsligt ämne. Varför ifrågasätter inte staten hur de 6 miljarderna förslösas ?

  Gillad av 1 person

 • Argus

  Vi har två motriktade extrema rörelser i landet. Båda har tydligen djupa rötter i Malmö. Svenska folket hårt ihoptjänade skattekronor försörjer båda. Om det nu måste slösas så föredrar jag regnbågsfärgade enhörningar i plast framför det andra bojsänket ty regnbågsfärgade enhörningar i plast förökar sig inte och hotar inte ta över landet.

  Gilla

 • Kurt

  Om det så vore Malmös egna skattepengar så men det är ju andra kommuner som är välskötta som finansierar Malmös dumheter.

  Gillad av 1 person

 • jr

  Vi får se hur länge böghästen får stå orörd. Misstänker att den är uppeldad inom kort med glada tillrop av allahu akbar-typ.

  Gillad av 1 person

 • folksam2010

  Ställ den i Rosengård så får vi se hur länge den blinkar och hur glada ”barnen”kommer bli På riktigt Malmö med sån jkraftigt underskott gör ett sånt här inköp den ansvarige bör få sparken bums samt den chef revisor mm som godkänt vansinnet

  Gilla

 • Kent

  Andreas Schönström är tydligen en komplett jubelåsna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: