Det saknas svenska elever

Sydsvenskan publicerade igår en artikel om situationen i Skånes skolor. Det visar sig att 40 av Skånes skolor saknar elever med svenska som modersmål.

En lärare med 21 i yrket bekräftar att denna situation påverkar skolan och elevernas utbildning. Ja, det är väl inte utan anledning som skolverket och regeringen ansåg sig tvingade att mygla med Pisa-undersökningen. ”Fast jag vill inte gå i en skola där de flesta talar svenska”, säger en elev med ett utomeuropeiskt klingande namn. Nej, det här är ju bara det allt märkligare landet Sverige och inte ska vi väl tvinga eleverna att tala svenska.

Sydsvenskan (betalartikel)

Undrar om inte Mona Sahlin hade rätt när hon redan 2001 förklarade för svenska folket att vi svenskar måste integrera oss i det nya Sverige.

7 thoughts on “Det saknas svenska elever

  1. Sverige, det märkliga landet där landets elever inte behöver tala landets språk, och Stefan K. citerar Mona Sahlins uttalande att: ”vi svenskar måste integrera oss i det nya Sverige”.
    Varför tas ingen hänsyn till oss som inte vill integreras i ett nytt, annorlunda och förändrat Sverige? Pettersson har tidigare på sin blogg förklarat att han inte blivit tillfrågad, varken personligen eller i något val, aldrig någonsin. och undrar vad som är bra med kulturer som likt en tsunami översvämmar landet, ”- är det stenkastning, balkongflygning, könsstympning, könsseparerad undervisning?” Läs Petterssons artikel från 2016 om assimilation och naturalisering, ”de som kommer ska bli svenskar eller åka hem!”:
    https://petterssonsblogg.se/2016/09/17/det-nya-landet-det-finns-ingen-vag-tillbaka/

    Det är många som blir lika skitförbannade som Pettersson av filmen nedan.
    https://youtu.be/WoQFUBgAMyo

  2. Efter en utredning eller två kommer det att tvångsförflyttas svenska barn till dessa vilda hjordar, alltså svensk gisslan för att det alltid skall vara mångkulturellt.
    För se det är vad som är bra för vårt land, enligt en samling fårskallar som kallar sig politiker.

  3. Mona Sahlin är väl den som givit inkompetensen och okunnigheten ett verkligt ansikte! Hon var duktig på att prata och uttala sig om saker hon inte hade utbildning i eller en aning om. Hade hon ens besökt Skansen? Och ens försökt att sätta sig in i den uråldriga och komplexa bild av kultur/folkkultur som finns i hela Norden och som utvecklats på grund av människans vilja att överleva i ett kallt, hårt klimat med mycket olika naturliga förutsättningar beroende på jordmån, vattentillgång, skog osv. men sist men inte minst breddgrad. Om hon hade satt sig in i dessa förutsättningar hade hon förhoppningsvis varit mer respektfull mot alla som bott och verkat i landet före Mona Sahlin och sosseinskolningsbubblan Bommersvik.
    Men självsäkerhet, överlägsenhet och förmåga att tala till vuxna människor på ett sätt som vore de förskolebarn – det hade hon.
    Jag tyckte hon var outhärdlig!

    • Duktig på att prata har Sossarna alltid varit, men
      bara prat löser inga problem? Det märkliga med
      den här regimen är att den som borde höja upp rösten
      är den som är mest tyst, för även en sosse som är både
      blind o döv måste ju inse att något är väldigt fel med Sverige

      Sen tycker jag att fler o fler borde fråga Mister Löfven ifall
      han tänker avgå ifall dom förlorar valet,?

    • Jag blir också illamående att se och höra M S eftersom hon påminner så mycket om mitt ex som också var slipad, nåja slipad var att ta i, men i alla fall Sozze ända uti fingerspetsen. Till all lycka figurerar inte M S så mycket mera i offentliga rummet.
      Men tyvärr fiinns andra sozzar som fyller etern.

  4. Vi får börja med ett DNA test och kolla så vi inte är samer eller romer för då gäller helt andra värdegrunder.
    Och Mona Sahlin ska vi inte kommentera. Hon hade kommit på att det inte fanns någon kultur i Sverige . Samtidigt som hon jobbade med att fördela kulturbidrag för miljarder . Om jag vore chef på hotellet där hon städar skulle jag kolla henne extra noga .Hon har aldrig gjort något ordentligt.

    • Anderssonskan!
      Mona var politikens, som amerikanerna säger, chatterbox. Alltså en pratmakare eller pratkvarn.

Kommentera