Civila används som mänskliga sköldar i Gaza

MELLANÖSTERN. Över 120 personer, varav över 30 barn, har dödats i israeliska attacker mot Gaza den senaste tiden. Jonathan Conricus, talesperson för den israeliska militären, säger till BBC att den israeliska sidan försöker undvika att döda civila, men att Hamas använder civilbefolkningen som mänskliga sköldar.

– Hamas bäddar medvetet in sin militära infrastruktur bland civilbefolkningen vilket skapar en nästan omöjlig situation, säger Conricus.

Hamas och Islamiska Jihad har under natten fortsatt att skicka raketer mot Israel, över 2000 totalt nu och de israeliska attackerna mot Gaza fortsätter. Israel uppger att man hittills slagit till mot runt 750 mål och dödat ett 30-tal ledare inom Hamas och Islamiska jihad.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Civila används som mänskliga sköldar i Gaza

 1. Goda muslimer som dör kommer till den falske profetens himmel om de dödas av fienden.
  Därför kommer barnen till himlen enligt muslimerna. Vilket är vad alla muslimer strävar efter.

 2. Nu känner sig väl Löfven tvingad att öka biståndet till Palestina
  så att Hamas kan återställa sina raketlager?
  Det för jävligt att man inte ställer krav på vad bistånden används
  till? Det ska inte gå till vapen eller berika deras ledares fickor!

 3. Dödsfallen bland de Palestinska folket räknas inte som en förlust, de döda blir martyrer för att terroristerna skall kunna fortsätta sin kamp mot sina fiender.

 4. Vi vet vad även Sverige upplever, det behövs ingen stor del av en befolkning för att göra livet till rena infernot för samhället.

Kommentera