Stor minskning av skjutningar i år, men…


VÅLDET. Förra året skedde 113 skjutningar mellan januari och april i Sverige. I år har 71 skjutningar ägt rum under samma period. – Det är en betydlig minskning, säger inrikesminister Mikael Damberg (S) under en digital pressträff om narkotika, skjutningar och gängkriminalitet på onsdagen, enligt ett pressmeddelande. Tittar man på skadade och dödade så följer det samma mönster, enligt inrikesministern.

År 2002 sa nuvarande justitieministern detta…

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) säger att polisens offensiv de senaste åren har gett resultat. – Vi har fler frihetsberövade än någonsin tidigare, säger han.

Gängkriminalitet och narkotikahandeln går hand i hand, enligt Johansson. Det är så gängen tjänar sina pengar vilket i sin tur gör att de kan rekrytera fler medlemmar. Ska vi lyckas knäcka gängen måste vi knäcka narkotikahandeln, säger Morgan Johansson (S) och har glömt att han år 2002 lovade utrota narkotikan inom tio år.

-Pettersson menar att regeringen är bra fräcka, det är riktigt att skjutningarna minskat de senaste månaderna jämfört med förra året, men de ligger skyhögt över när S-regeringen tillträdde den 3 oktober2014 och våldet har ökat totalt även jämfört med 2020. Så herrarna vinklar och bedriver propaganda ungefär som när de påstår att invandringen minskar och bara nämner antalet asylsökande, inte anhöriginvandringen och övriga.

Under år 2020 var det dödliga våldet det högsta sen mätningens start 2002, enligt Brottsförebyggande rådets nya siffror. Totalt rapporterades 124 fall av dödligt våld – det högsta antalet sedan Brå började föra statistiken 2002. De senaste sex åren har det dödliga våldet legat på mellan 106 och 124 fall per år. Det är något högre än åren innan då antalet fall låg mellan 68 och 111 fall per år.

Under förra året konstateras också att skjutvapen använts vid 48 fall av dödligt våld, vilket är tre fler fall än året innan.

Antal skjutna till döds nedan, de senaste åren är min privata statistik, där endast gängrelaterade mord med skjutvapen är med. Minst 90 procent sedan 2015 är invandrare. 2014 och tidigare är alla skjutna enligt officiell statistik.

 • 2021: 12 st hittills, totalt ligger dock antalet mord på minst 80, det nämner inte S-ministrarna.
 • 2020: 43 st
 • 2019: 41 st
 • 2018: 45 st
 • 2017: 43 st
 • 2016: 28 st
 • 2015: 28 st
 • Stefan Löfven vinner valet och lovar bekämpa den grova brottsligheten
 • 2010–14: 14 st sammanlagt
 • 2005–09: 9 st sammanlagt
 • 2000–04: 8 st sammanlagt
 • 1995–99: 7 st sammanlagt
 • 1990–94: 4 st sammanlagt

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Stor minskning av skjutningar i år, men…

 • Roger

  Hemma kallar vi Stefan för pandemistefan, han med lepra i hjärnan.

  Gilla

 • grebom5

  Totta!
  Det var den bästa ironiska skrift, jag sett på länge.
  Genialt. Grattis!

  Gillad av 1 person

 • grebom5

  Skicka ut Annie Lööf på turné och låt henne få busarna att förstå hennes visdomsord ”det är olagligt att vara kriminell.”
  Det bör ju även den sämst utbildade förstå.

  Ta dessutom bort förbuden att bära kniv, eftersom då det förr var tillåtet med kniv så var morden och stickskadorna orsakade av kniv ytterst sällsynta.

  Om inget av det hjälper så måste politikerna förstå att det är importen av varelser som styrs av ålderdomliga värderingar som är orsaken.

  Problemet minskas drastiskt om brottslingar utvisas på livstid, även de som tillskansat sig svenskt medborgarskap.
  Utvisningen blir då straffet istället för att kostnaden för fängelsetiden skall drabba vår gemensamma kassa och då de kommer ut börjar eländet om igen.

  Gillad av 1 person

 • Snart fattigpensionär

  Dödsskjutningarna är bara toppen på ett isberg. Det är signalerna till konkurrerande nätverk att hålla sig borta från ligorna marknadsområden. Finns det någon statistik på alla dem som försvinner spårlöst. Tror inte det, dessa individer är väl inte ens bokförda i Sverige. Det är en skrämmande utveckling som sker just nu med den ökade mängden narkotika som finns i omlopp och med den öppenhet som försäljningen sker idag. Ibland undrar man var polisen är. De säger sig vilja ta topparna men de kommer aldrig åt dessa. De är alltför insyltade i maktens korridorer.

  Gilla

 • Majbjörn

  Den arrogante Mikael skall väl inte vara sämre än lögnaren Stefan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: