Lagt lock ligger, men en tryckkokare kan explodera!

INVANDRING. Den 13 augusti 2010 skrev jag nedanstående inlägg på bloggen, liknande hade skickats som insändare till tidningarna innan dess. I Sveriges grundlag står det ─ att varje medborgare har rätt att i tal, skrift och bild eller på annat sätt uttrycka tanka, åsikter och känslor och att all makt utgår från folket. Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning, allmän och lika rösträtt.

”Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.” – FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19.

Klart och tydligt, enkelt att förstå, ändå gäller inte detta i vårt land. Inte ens media som ska försvara det fria ordet verkar förstå.

Från 1100-talet och framåt växte sig Handelförbundet Hansan fram, tyska handelsmän bosatte sig i Sverige och spelade en stor roll för administration och handel. Från den östra delen av Sverige (nu Finland) kom folk och livnärde sig som fiskare, hantverkare och tjänstefolk, holländare slog sig ner på västkusten som handelsmän.

På 1500 och 1600-talen värvades rådgivare, skeppsbyggare och andra specialister ex. inom järnindustrin. Det bedrevs en medveten politik att få finnar att bosätta sig i ”finnmarkerna” och när östra rikshalvan förlorades till Ryssland 1809 kom fler finnar, även folk från baltikum flyttade hit. Trots passfrihet blev antalet utlänningar aldrig stort, kanske 2-3 % av hela befolkningen.

Från 1850 till 1925 förlorade Sverige c:a 1 miljon utvandrare, möjligheten verkade bättre i framförallt USA som var i stort behov av arbetskraft. Amerikanarna skickade värvare hit, för många gick det bra men c:a 200.000 återvände till Sverige.

Under Hitlertiden kom det hit drygt 150.000, framförallt från de nordiska länderna och Baltikum. Efter kriget återvände de flesta med undantag av de balter som inte utvisades.

På 1950 och 1960-talen hade vi en exempellös tillväxt och stora behov av arbetskraftimport. Svenska företag värvade folk utomlands och invandringen var i princip fri, jobb fanns men det pratades om att det var gästarbetare som så småningom skulle återvända hem. Det var ett fint ord, en gäst kom, arbetade och åkte sedan hem. Några stannade kvar men de assimilerades och blev så småningom svenskar.

1975, var året då Sveriges väg utför började. En enig riksdag med Olof Palme i spetsen beslutade att Sverige skulle bli mångkulturellt. Problemen började, invandringen skapade en kedjereaktion som ur arbetsmarknadssynpunkt var sämre för landet, de som kom hade sämre kvalifikationer för arbetsmarknaden och arbetsmarknaden krympte.

Inför valet 1985 hade antalet asylsökande nått en betydande nivå och intresset hos allmänheten var stort. Palme försökte stoppa de stora flyktingsströmmarna men ville inte diskutera saken ”sådana saker diskuterar vi inte” ─ Locket lades på ─ de som ändå försökte kallades fascister.

Sedan vet vi hur det gått ─ locket sitter fortfarande rejält fast ─ frågan ska inte diskuteras, även om det har blivit en aning bättre så kallas fortfarande de som försöker fascister och rasister, trots att alla vet att det är bättre att diskutera än att inte prata om de stora problem som finns.

Inte minst ur demokratisk synvinkel är det inte bra med ett land fullt av åsiktsförtryck och förtryck av oliktänkande. Hoppas etablissemanget och journalistkåren vet vad de gör, men jag tror inte det, framförallt tror jag inte de är beredda att ta ansvar för det de åstadkommer.

Fortfarande försöker små-påvar överallt bestämma vad som ska sägas och inte, nyligen visade Eskilstuna-Kurirens chefredaktör dåligt omdöme. Många medier har tagit bort kommentatorsfunktionen, insändare och andra åsiktsyttringar censureras kraftigt.

De har inte förstått att en för hård censur är som en tryckkokare, får inte människor tala om vad de anser så kan de explodera. Vi har sett exempel i Mellanöstern nyligen.

Det pratas om rasism och hatbrott, av och om alla dem som tycker att Sverige kan vara ett bättre land utan Mellanöstern våldsamma kulturer.

-Pettersson vill inte att Sverige och Europa blir en smältdegel för Mellanöstern och Afrika, utan behålla något av våra egna traditioner och identiteter. Jag vill beskriva mig som konservativ nationalist, jag vill att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt, så att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl och att vi gärna kan samarbeta genom EU men behåller beslutanderätten lokalt. Det är dock varken lagom eller moderat i flathetens land. Här betraktas jag som en rasistisk och fascistisk högerextremist.

Så lagt lock ligger men tillsammans kanske vi kan bända upp det! I varje fall så det värst trycket slipper ut.

Ett av de bästa sätten för folk att stå ut är att ventilera sina känslor och frustrationer. Ta bort rätten att tala och skriva om frustrationerna och bara våldet finns kvar.

Tänk på det, alla chefredaktörer över hela vårt land, släpp på kommentarsfunktionerna igen…

Till sist vill jag påminna om några kloka ord som även gäller för vårt land…

”Det är bra att det finns gula fransmän, bruna fransmän och svarta fransmän. Det visar att Frankrike är öppet för alla raser under förutsättning att de inte blir för många. Ty då kan Frankrike inte förbli Frankrike. Förstår man inte det har man en hjärna som en kolibri.”

Charles de Gaulle

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Lagt lock ligger, men en tryckkokare kan explodera!

 1. ”Trots passfrihet blev antalet utlänningar aldrig stort, kanske 2-3 % av hela befolkningen.”

  Du missar några saker. Den invandring som sker från förlorade tidigare besittningar är inte Finnar, Balter eller Tyskar. Det är ättlingar till tidigare utflyttade svenskar, som flyttar in i Sverige igen. Sådana inflyttare komm varje gång svenska besittningar återtogs. Jag är själv ättling till sådana återflyttare (i släkten finns efternamn som Föx, Hoffert etc)

  ”Finnmarkerna” är de områden dit samer tvingades successivt. Någon större koppling till ”finnländare” finns inte, men däremot passade samer på att kalla sig Finnländare för att undgå förföljelser. Svenska staten har sedan Gustav Vasa varit hårdhänt rasistisk gentemot samer. De fråntogs bl a alla möjligheter att försörja sig, utom av jakt, insjöfiske och ren-näring. Deras gårdar och nybyggen beslagtogs för påstådda ”skatteskulder”. Ursprungligen är de flesta ”fenni” jordbrukare och endast några få var nomadiska.
  Dessutom skickades samiska män med tvång till Karlskrona (ca 5000 första gången) för att bygga krigsskepp, närmast som slavar. Inga löner. En säker dödsdom för männen och även för deras kvinnor, barn och gamla i o m att försörjarna försvann. Norr om Karlskrona ligger ett antal sprickor, där slavarna skulle bo, men det byggdes inga bostäder och ledig tid för slavarna att bygga var i stort ingen. Och vintrarna var hårda när Lilla Istiden inleddes. Spåren fanns kvar för 50 år sedan, men givetvis inget sossar vill skylta med.

 2. Som invandringspolitiken varit och hur den skötts från statsmakten med sina institutioner har bäddat för problem. Att inte hålla efter bidragsbrottslighet t.ex. Att låta människor leva på bidrag år ut och år in utan motkrav t.ex. Med motkrav för försörjningen lär man sin uppskatta sin egen insats i samhället och kommer lättare in. Att ha en slapp skola och överlag ett slappt tillämpande av regelsystem bidrar också, det är lätt att tro att man får bete sig hur man vill.
  De godhjärtade, dvs. de som ville invandrare väl slog ner på alla(eller de flesta försök) att föra in invandrare i det svenska samhället, genom att kalla det rasism och den som gjorde det rasist. Så t.ex. sade jag vid ett tillfälle till en kvinna som uppenbarligen stod i fel kassakö – fullastad vagn i kö för dem med max 5 varor. Ljusets riddarvakt(svensk) steg fram och kallade mig för rasist inför alla.
  Och invandrare lärde sig att i alla sammanhang där det fanns krav, t.ex. att ha färdbevis för buss eller tåg att ville man åka gratis fanns alltid möjligheten att köra med rasistkortet. Är du infödd åker du av vid nästa station.
  Att låta folk komma in i landet utan åtskiljning, med kastade pass och sedan bli svenska medborgare och därefter ha möjlighet att på bidrag semestra i det farliga hemlandet som man flytt ifrån – sådant sticker i ögonen.
  Till slut blir man så trött på politiker och etablissemanget och alla dumheter som tillåts eller överses med att man drar alla över en kam.
  De pengar den arbetande befolkningen(naturligtvis även arbetande invandrare) arbetar ihop och betalar skatt med används till diverse bidrag, föreningar och andra, som folk kunde betala själva genom medlemsavgift. Och alla meningslösa p r o j e k t för dittan och dattan, s.k. integration.
  Den bästa integrationen går genom arbete, inte bidrag, och det genom att även för socialbidrag kräva arbetsdeltagande på något sätt.
  Överseendet med islam och den kulturen är ett annat misstag.

 3. Man ska vara kriminell, våldtäcka några flickor, råna pensionärer och barn då är man anpassat, det tyder Miggverkets åsikter på. Några fängelse domar är bara meriterande för migg verket och domstolarna för uppehålls tillstånd.

  • Detta är Migrationsverkets dåliga sida, det finns humanitära skäl samt ytterligare t.om. att politiker säger utan invandrare klarar vi inte välfärden eller närmare sjukvården.

   Att utvisa dessa tre systrar mamma och lillebror, men för allt i världen inte en våldtäktsman som då tydligen anses viktigare för oss.
   Tala om värdegrund!

  • Ni måste ha klart för er att många av de som jobbar på verket är aktivister för vissa folkgrupper.

 4. Hög invandring i nuvarande ekonomiska läge, gynnar inte befolkningen som redan finns i landet. Hade vi sluppit betala 50 miljarder till SIDA och 50 miljarder till EU, samt alla extra miljarder från statskassan som de överdrivet snälla svenska politikerna skänker bort utomlands till suspekta stater och alla gigantiska bidragsbedrägerier som våra nyinflyttade står för, så kanske vi kunde hjälpa en del behövande, men aldrig så många som nu.
  Det måste varit århundradenas största svindel som drabbat vårt land av illasinnade och tjuvaktiga politiker.

  • Vad menar du, Bosse S? ”…så kanske vi kunde hjälpa en del behövande, men aldrig så många som nu” Hade vi sluppit betala till tex SIDA och alla suspekta bidragsländer och inte haft alla de parasitinvandrare vi har, då kunde vi byggt flickskolor i afganistan med sprängskyddsmurar runt om. Då kunde vi hjälpt fattiga att få vatten till sina byar i sina hemländer. Vi kunde hjälpt så många fler i deras hemländer än de få vi lyckas hjälpa här. Så jag tycker den kommentaren jag citerade är märklig. Men det kanske bara är jag som missförstått?

 5. Borgar för hög välfärd? Har du belägg för det?
  Varför ser det ut som det gör på vissa områden, bostad, segregation och kriminalitet! Är det på grund ut av rasism?
  Vad ligger välfärden i ovanstående, jag ser bara bekymmer!

 6. Den invandringen vi hade inget internet allt kom inte fram. Den var inte heller bra den invandringen men svensken såg det inte. Dels var den inte lika stor. Morsan brukade säga. Att dom kommer med glimten i ögat ser en framtid ett bättre liv. Men den glimten dog ut ganska fort sen blev det vänsterprassel o brännvin. Sen min generation hur många blev inte alkoholister eller knarkare. Vi hade en gubbe på jobbet för 10 år sen kunde inte ord svenska tester av brandlarm han satt kvar. En mupp tyckte arbetsledningen. När jag började prata med han så var det en jättetrevlig finsk farbror. Varken han eller hans hustru kunde ett ord svenska efter trettio år. Träffar fortfarande finländare som kom på sextiotalet som inte klarar sig på svenska. Hur många turkar finns det i Södertälje som kom på sextiotalet som inte klarar sig på svenska. Det finns ingen bra invandring när den blir för stor. Fundera på svensk trakterna i USA. Det är inte bara charmigt. Utan folk som har levt utanför. Eller svensk byarna i Spanien år 2021. Är den bra för Spanien eller blir det ett utanförskap. Såja bara att klicka på ogilla. Men sanningen är inte trevlig alltid.

  • Invandrare 1957!
   Min farbror smet in i Amerika som 18 åring, levde och jobbade med svenskar lärde sig ingen engelska och fick dåligt betalt.
   Kom underfund om att flyttar jag inte så blir jag aldrig Amerikan, flyttade ut lärde sig engelska blev Amerikan.

   Du är dock ute på fel spår vad gäller svenskar i Spanien, ingen ligger spanska staten till last, de är inte tiggare utan betalande turister, en tillgång för landet.

   Naturligtvis blir vistelsen och mottagandet i Spanien om du lär dig
   spanska väsentligt bättre.
   Om du träffar en invandrare som om än knaggligt talar svenska ser åtminstone jag på honom med helt andra ögon.
   Vet inte om du läste min insändare besöket på Sabbatsberg och möten med två invandrade chaufförer, jag högaktar alla som kommer hit som arbetar vilket framgick av insändaren.
   Jag fick 45 tummar upp men 46 tummar ner, det är demokrati och rätt att ha skilda åsikter.

Kommentera