Vänstern har fel – invandring är den avgörande frågan kommer Anna Dahlberg på, tio år för sent

MEDIA. Anna Dahlberg är politisk redaktör och chef på ledarredaktionen på Expressen och räknas som en av Sveriges mest inflytelserika opinionsbildare. Idag publicerar Expressen en ledare av Anna Dahlberg som skulle kunna ha varit skriven av mig på bloggen för många år sedan. Jag började offentligt protestera mot massinvandringen för 18 år sedan och startade bloggen år 2010.

Nu skriver Anna Dahlberg att de senaste decenniernas höga invandring är den mest genomgripande samhällsförändring som har ägt rum i Sverige i modern tid. Under 2000-talet har Sveriges befolkning vuxit rekordsnabbt med runt en miljon fler utrikes födda. Andelen utrikes födda uppgår numera till 19,7 procent av befolkningen (år 2020). Största ursprungslandet är Syrien, följt av Irak.

Det är en enorm demografisk förändring på kort tid. Det går inte att låtsas som att Sverige bara hade en tillfällig topp i mottagandet hösten 2015.

För många invandrare har det gått bra, men man kommer inte ifrån att en betydande del av invandringen till Sverige har skett från regioner i världen som präglas av låg utbildning, konflikter, låg tillit till staten och radikalt annorlunda kulturella värderingar.

Det spelar nästan ingen roll vilken samhällsfråga man tittar närmare på så upptäcker man att den i hög grad har blivit en invandringsfråga.

 • Skolan
 • Arbetslösheten
 • Bidragen – en majoritet av de utrikes födda blir aldrig fullt ut självförsörjande
 • Barnfattigdomen
 • Bostadsbristen
 • Hedersförtrycket
 • Den organiserade och grova brottsligheten
 • Välfärdsbrottsligheten

Anna Dahlberg tar upp de flesta av Sveriges problem och härleder dem till massinvandringen från dysfunktionella länder. Man skulle kunna tro att hon kopierat tio år gamla artiklar på bloggen.

-Pettersson säger att det är bra av Expressen och Anna Dahlberg som varit på rätt väg i flera år men varför tog det så lång tid?

När kommer ursäkten från Anna Dahlberg och Expressen för att de varit med och förstört vårt land? Hur kunde hela journalistkåren med några få undantag ha så fel?

En löpsedel publicerad valdagen den 19 september 2010 som Anna Dahlberg låg bakom.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Vänstern har fel – invandring är den avgörande frågan kommer Anna Dahlberg på, tio år för sent

 1. Att Anna försiktigt gläntar på skygglapparna är i och för sig positivt, vad hon inte nämner är, hennes egen medverkan till förhållandet som nu råder. Så länge man inte kan göra en självrannsakan och erkänna sina egna tillkortakommanden, känns det här mer som man har känt efter hur vindarna har vänt och anpassar sig efter det. Vilket fler av dessa landets förstörare, kommer att göra, bollen är satt i rullning.

 2. Hmm… jag tror inte riktigt på henne. Jag tror det där är valfläsk… om de säger ”det rätta” så kommer folk kanske att rösta på ”dem” . Jag håller mig till dem som sagt så hela tiden. Jag är inte en kappvändare…

 3. Glöm inte..de som skapade detta…
  Estoniabildt var väll en..sen dom andra med hög lön
  SOM bara tänket på sig själva
  Tänk att massmördare går fria i vårt demokratiska land.
  Själv tänker vi familjen på Estonia..
  PONNSAN
  AFS

 4. Hon kunde även lagt Sveriges ynkliga kravlöshet, att bara upplysa
  om förmånerna men inte ett dugg om vad landet förväntar sig av
  dem skapar just sådana problem!

 5. Helt rätt så framhåller Pettersson ännu en gång att den gränslösa invandringen påverkar allt i Sverige med konsekvenser som inte kan väljas bort. Det är en enorm demografisk förändring på kort tid, som Pettersson skriver. Med risk för att förstöra resten av dagen, så titta på den här kartan som visar Sveriges demografiska utveckling:
  https://demografi.nu/

  Klicka på någon av Sveriges olika kommuner och en ruta kommer upp som visar kommunens demografiska utveckling mellan åren 2002-2030, med andel utländsk, resp. svensk härkomst. Sätt markören vid det blå fältets nederkant och ovanför önskat årtal, så framkommer en ruta som visar fördelningen i antal. För Helsingborgs del, så visar t.ex. år 2002 på 32.461 med utländsk härkomst och på 86.945 med svensk härkomst, – för år 2030 är motsvarande siffror 87.058 med utländsk härkomst och 80.872 med svensk härkomst. Malmö år 2030, utländsk härkomst = 242.896, svensk härkomst = 150.163, dvs de med svensk härkomst är då i minoritet både i Helsingborg och i Malmö.

 6. Hades kommer allt närmare.
  Vi kommer att se fler avhoppare från PKsfären, men tyvärr det är för sent. Vårt land är förstört av många decenniers indoktrinering via förskola och upp ända till universiteten.

  Jag lämnar denna jämmerdal med en sorglig förnimmelse, mina efterkommande får ett rent ut sagt helvete då sekten tagit över.

  Det kommer att finnas flera svenska politiker som är engagerade i detta eftersom de ser endast till den pekuniära delen.
  De säljer sin själ genom att konvertera till den vedervärdiga sekten.

 7. Ja visst är det en massinvandring som pågår, gatulivet ser helt annorlunda ut även på små norrländska byar.
  Men som sagt motståndarna till den har förlorat och den ser hellre inte ur att stanna av.
  Personligen hade jag nöjt mig färre ungefär som det var 1985.
  Men de tiden är förbi så det gäller som alltid att anpassa sig, de gamla Sverige är oåterkallningen borta.

 8. Anna D o många andra har i årtionden
  på olika sätt försökt hitta olika orsaker
  till importerade problem. Vi med högst
  alldaglig förstånd o utbildning, har sedan
  länge förstått att det här är vansinne.
  Tvivlarna har varit försiktiga/ passiva/fega
  (välj själv) i sin kritik. De flesta är ju
  beroende av arbete o kontakter. Nu står
  vi där med: problem i skola, sjukvård, kriminalitet, bostadsbrist o invandringen.
  Coronan gjorde inte saken bättre.
  Trots att alla varningsklockor ringer så har
  vi ändå en stor del av våra styrande som
  bedyrar att det här är bra Sverige.
  Arma land.

 9. Nu börjar vänstern inse att om de inte tar tag i denna fråga så kan de förlora makten i valet 2022. Därför gäller det att böra ventilera invandringen så man får sitta kvar.
  Om man sedan gör något åt problemen är en helt annan sak.

 10. Anna Dahlberg tycker säkert inte om Sverigedemokraterna men önskar säkert en politik som SDs.
  Anna blev säkert också lurad av bedragaren och mutkolven Fredrik Reinfeldt som bröt alla vallöften och gick i armkrok med miljösekten istället.

 11. ”Felet med vår värld är att de dumma är så säkra på sin sak och de kloka så fulla av tvivel”…-Bertrand Russel

 12. Att det ska ta sådan tid för somliga att fatta,somliga gör det aldrig.
  Dom klarsynta fattar med en gång,konstigt va?

 13. Tio år? Nu var Pettersson onödigt artig. Utförslöpan började när Ver Bästerberg med ultimatum såg till att Luciabeslutet upphävdes.

Kommentera