Ryanair börjar flyga till och från Arlanda

EKONOMI. Flygbolaget Ryanair kommer att börja flyga till och från Arlanda i slutet av året, meddelar statliga Swedavia i ett pressmeddelande. Två flygplan kommer att användas och åka till och från 21 olika platser i Europa. ”Detta betyder fler än 90 avgångar från Arlanda i veckan”, skriver Swedavia i pressmeddelandet.

Det irländska lågprisbolaget Ryanair kommer i höst att öppna hela 21 linjer från Stockholm Arlanda. Bland annat flera inrikesrutter i Sverige. Ryanair, pressbild

Lanseringen betyder att det kommer att bli möjligt att åka till och från sex nya destinationer från Arlanda: Ålborg i Danmark, Banja Luka i Bosnien och Hercegovina, Bologna i Italien, Kaunas i Litauen, Liverpool i Storbritannien och Nis i Serbien.

Dessutom kommer Ryanair att börja köra inrikesflyg i Sverige för första gången, från Arlanda till Göteborg och Malmö, står det i pressmeddelandet.

-Pettersson säger att Ryanair hade tidigare sin svenska bas i Nyköping, söder om Stockholm. Där säger man att man ska vara kvar i mindre omfattning.

Jag kan inte flygbranschen men misstänker att Ryanairs VD Michael O’Leary har prutat rejält med Swedavia, det statliga bolag som tidigare hette Luftfartsverket, och sköter driften av Arlanda. Ett annat sätt att se är att staten använder skattemedel för att gynna en statlig flygplats, Arlanda, och konkurrera ut en privat, Skavsta. Jag vägrar tro att Ryanair betalar fullt pris eller lika mycket som SAS i avgifter på Arlanda.

De flesta flygningar går söderut och det innebär att varje flygning blir drygt 10 mil längre enkel väg från Arlanda jämfört med att flyga till och från Skavsta. Vad säger Miljöminister Per Bolind (MP) om detta?

För mer information: Ryanairs officiella webbplats.

Arlanda ligger drygt 10 mil längre norrut än Arlanda. Med 90 avgångar och ankomster i veckan blir det utsläpp från 1800 flygmil extra.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ryanair börjar flyga till och från Arlanda

  1. Vad fan har hänt med Ryan Air? Inte ett ord om att man ”funderar på att börja ta betalt för användningen av toaletten ombord”.

    Har journalisterna äntligen börjat förstå att man aldrig tänkt detta utan bara säger det för att få gratisreklam genom upprörda tidningsartiklar. 🙂

  2. Flyg med SAS. Bara skandinaviska flygvärdinnor …fast det är trångt i mittgången när de skall ta sig fram med rollatorn…

  3. Tänk du Bolund vilken större belastning på jordaxeln det blir, nu måste du göra allt för att sätta stopp på det hela.

  4. Vi skulle behöva ett svenskt lågprisföretag, nu när pandemin småningom släpper greppet. Irländare verkar opålitlig.

    • Det kanske är språket som gör dig orolig. Om en irländare talar om ”a good crack” så betyder inte att han knarkar. 🙂

Kommentera