Sverige har tappat kontrollen över svinen

GOTT & BLANDAT. I Norge menar många att Sverige tappat kontrollen över vildsvinssituationen. Samtidigt växer oron när fler djur tar sig in i landet från den svenska sidan. – Bilden är att Sverige inte har kontroll över situationen, säger viltexperten Finn Erlend Ødegård.

Av Nordens alla vildsvin finns nära 99 procent i Sverige. I Norge menar många att Sverige tappat kontrollen över situationen. De förstör och risken är stor att de sprider sjukdomar.

-Pettersson säger att Stefan Löfven och hans S+MP regering har inte bara tappat kontrollen på vildsvinen utan på det mesta som styrs politiskt. Förr reste experter hit för att lära sig av den svenska modellen – i dag kommer de för att studera grov brottslighet, sprängningar och misslyckad integration. När vårt grannland inför gränskontroller för att värja sig mot Sveriges problem finns inte längre några bortförklaringar.

Skolor och bilar brinner, familjer väcks av söndersprängda balkonger, unga män skjuts i parti och minut, kvinnor våldtas och mördas och även i små byar rör sig det nationella bombskyddet. Det är vardag i Sverige.

Problemen uppstod inte över en natt, det är resultatet efter år av ohållbar invandring, naiv integrationspolitik och otillräcklig rättspolitik. Det har kombinerats med ett misslyckande hos många av våra viktigaste samhällsfunktioner att möjliggöra klassresor för nyanlända.

Stefan Löfven har tappat kontrollen och hans recept är mer invandring. Hittills i år har 25.843 permanenta uppehållstillstånd beviljats.

Centerledaren Annie Lööf har bestämt sig för att rösta för ökad invandring tillsammans med regeringen. I partiledardebatten nyligen sa Annie Lööf att hon känner förakt för Jimmie Åkessons (SD) argumentering avseende importerad grov brottslighet.

Det rimligare vore att C-ledaren kände förakt för mördare, våldtäktsmän och kvinnoförtryckare.

Pettersson möter då och då vildsvin i skogen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Sverige har tappat kontrollen över svinen

 1. Du Pettersson tänk på oss gamla med svaga hjärtan, när jag såg överskriften blev jag så upprymd och tänkte, äntligen erkänner de migrationsmisstagen.
  Blev mycket nedstämd när jag såg det gällde vildsvin, ja rent av upprörd det kändes långt in i hjärteroten.

 2. Vildsvinssituationen i Sverige kan liknas vid invandringspolitiken. ingen gör något åt det utan det får fortgå år efter år varefter område efter område ödeläggs.
  Vildsvin är skygga så du ser dem sällan men om du går ut i en skog så ser du hur de bökat sönder hela skogen så det knappt finns någon undervegetation kvar. En skogsmaskin är mildare än vad en flock vildsvin ställer till med. Inte för att jag förväntar mig att de naiva i riksdagen satt sin fot i en skog sedan 1900-talet.

 3. Problemet med vildsvinen i Sverige är de restriktioner som politikerna lägger på viltkött i Sverige.
  När jägaren har fyllt sin frys och sina vänners frysar med vildsvinskött så skjuter han inte fler eftersom det är emot god viltvård att skjuta mer än vad som kan tas tillvara.

  Om lagarna ändras så att viltkött enklare kan säljas på den öppna marknaden då kan vildsvinskött med fördel användas inom den offentliga sektorn som mat till skolor, boenden och vården. Vilket skulle underlätta för alla parter.

  • Duger alltså till skolor, boenden och vården, men tydligen inte till övrig befolkning? Tumme ner. – Men övre stycket tumme upp!

  • Nja, inte riktigt rätt. Enligt lag får bara jaktlagets medlemmar ta del av dom vildsvin som skjuts så om man fyller sina vänners frysar med vildsvinskött så har man begått ett jaktbrott. Det är faktiskt så illa att jag får bjuda en vän på vildsvin men jag får inte ge samma köttbit till vännen som tillreder den och bjuder mig på mat. Sen kan man sälja till viltvårdsanläggningar men det är sällan dom vill ta emot enstaka svin utan dom vill helst ha ett större antal på en gång.
   Det får idag inte säljas till allmänheten/restauranger m.m. (helt rätt) men ett lagförslag är på gång för att ändra det. Tyvärr bygger förslaget på en utbildning (som inte är gratis) och dessutom att man har ett tak på hur många man får sälja.

   • Stämmer detta? I Malmö så serverade de vildsvin på en tillställning som företaget jag jobbade åt för ca 10-12 år sedan.

   • Ja det stämmer men om det har passerat via en viltvårdanläggning så får det säljas till konsument/restauranger, inte annars. Får inte säljas eller ges bort till någon annan än en medlem i jaktlaget. Så om du blev bjuden på vildsvin så har det köttet passerat via en viltvårdsanläggning, annars är det ett jaktbrott (så som lagen är utformad idag). Med hopp om förändring i framtiden så att det goda köttet kan komma andra än jägare tillgodo på ett enkelt sätt.

 4. Det är ju så att vissa jägare blir påhoppade av djurrättsaktivister. De välter jakttorn, förstör på åtlar osv. Endel jägare har blivit mordhotade och vissa barn till jägare har blivit hotade… Detta gör staten inget åt. Om det sedan är så att jägare struntar i att jaga p.g.a det…tja, då blir det ju gott om vildsvin…

 5. På Södermalm så ser man allt i en annan vinkel. Men svinen kommer dit också. Titta på tv reklamen stackars björnen plågas o apan hänger med en snara om halsen. Blir ett löjets skimmer över hur fantastiskt djurlivet är. Vi har alltid haft potatisland. På landet men det är omvänt nu det får vi ha i villan i stan. För där finns inga vildsvin än. Vargen fäller en älg biter av hälsenorna och börjar äta i mjukdelarna bakifrån medans älgen plågas till döds. Havsörnen tar en fågel och plockar den på fjädrar och börjar äta den medans den lever. Svenska kvinnor våldtas o förnedras medans dom lever. Våra barn rånas o pissas på medans dom lever. Nog har det blivit primitivt i den svenska faunan. Så visst är det sant att våra politiker har tappat greppet totalt. Det vackra svenska hondjuret var nog friare o lyckligare på sjuttiotalet. När dom låg på badstranden med toppiga tuttar o hängiga tuttar utan att någon brydde sig utan kunde gå där o stoltsera över sina kroppar. Det hörde till den parningsaktiga stämningen att det slängdes fräcka kommentarer för att öka spänningen. Men år 2021 så hade inte ens snövit kunna väckts upp ur sin dvala för hon kunde inte skriva under papper att prinsen fick pussa henne. Och det svenska hondjuret horar för staten för att få pension. Och minsta sexuella parningsljud ger fängelse. Och mannen har hamnat i ett nationellt fängelse där tv visar hur dom gör parningsljud mot män istället för att få sex. Så visst politikerna har tappat greppet.

 6. med tanke på att rätt stora grupper av jägare har flyttat upp djur i sverige från sydligare landskap för att få nåt att jaga så är det inte så konstigt att stammen ökar då de ynglar av sig fortare än burka-kärringar i de nya markerna

  • Stämmer inte riktigt, man behöver inte flytta vildsvin, dom har en stor förmåga att sprida sig själva på egen hand och förflyttar sig längre och längre norrut för varje år. Själv har jag aldrig någonsin hört talas om att vildsvin skulle ha flyttats av jägare men jag kan naturligtvis ha missat något. Dessutom, många tror att vildsvin kan få flera kullar varje år och att det kan vara 15-20 kultingar i samma kull men det stämmer absolut inte. En kull per år och i snitt 6,3 kultingar per kull enligt våra viltforskare.

 7. Nämn ett enda samhällsområde där Sverige har kontroll över situationen?, vi är totalt överkörda av verkligheten och omkörda av våra grannländer.

 8. Som vanligt ingen kontroll, men detta kan kanske rädda oss om svinen blir för många så de söker sig i gettoområdena och det blir starten på återvandringen.

 9. Har de som styr landet Sverige koll över någonting? Inte ens vildsvin som springer över till Norge klarar överheten av. Morgan kan väl försöka lagstifta bort företeelsen.

 10. Verkar inte vara ett stort problem, jag har bara sett ett vildsvin en gång, då den sprang över vägen.

 11. Håller med Pettersson skräckministären som styr Sverige har ingen koll alls på något.

 12. Jag tänkte omedelbart att nu blir det åtal för ”hets mot folkgrupp”? Fast det handlade tydligen om riktiga svin.

  • Ja, men kriminella – som det finns gott om i vissa områden – är också riktiga svin!

Kommentera