Naturligtvis måste syrier resa tillbaka hem

ÅTERVANDRING. Medan debatten i Danmark rasar om de syriska migranternas återvandring, blev jag chockad när jag fick reda på att mitt flyg till Beirut i Libanon under påskhelgen hur många syrier som var ombord på väg till Damaskus via rutten med Middle East Airlines från Kastrup till Beirut, skriver Chadi El Cheikh Hassan i Jyllands-Posten, tyvärr bakom betalvägg.

Vi måste behålla människor i landet som skapar värde för vårt samhälle och inte skapar splittringar och parallella samhällen. Behåller vi de senare så försvinner det Danmark som vi känner, säger Chadi El Cheikh Hassan. Illustration: Rasmus Sand Høyer

Några av dem kom från Sverige och andra från Danmark. Det var en Airbus A321 Neo den 31 mars 2021 – ett nytt flygplan som Middle East Airlines just fått. Flygplanet var faktiskt så fullt att jag uppgraderades till business class , även om det var…fortsätter bakom betalvägg

Middle East Airlines Airbus A321. Bild från Airbus

-Pettersson hittar inget direktflyg till Damaskus men till Beirut finns det ToR-biljetter för under 2000 kronor och från Beirut kan man ta buss eller bil på c:a två timmar, det är 12 mil.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Naturligtvis måste syrier resa tillbaka hem

 1. De kommer tyvärr inte att ske. Många går
  (Livslångt) på bidrag, inte alla. De har lägenhet i Sverige när hemlängtan sätter
  in flyger man till sitt gamla land. Som de
  flytt från. Bidragspengarna tages ut fr
  bankomat i Syrien, praktiskt. I huset där
  vi bor har 2 familjer som lever så här;
  När skolan slutar reser familjerna “hem”
  Återkommer framåt hösten. Har hela
  tiden undrat vad skolan säger.
  Det här o många andra problem har vi idag
  i våra förorter. Förändringar? Tror jag inte på. Arma land

 2. Stackars Syrier som kämpat så hårt i vår vårdsektor måste ju få komma hem för att hälsa på släkt och arrangera för sin kusin så denne kan komma till Sverige och giftermål.
  Är det inte farligt att resa till Syrien? Naturligtvis men bara för kristna och vad migrationsmyndigheterna skall känna till.

 3. Allha syrier måste åka hem…..semestern med all inklusive, är nu slut.

  Amnestin som ni fått av Socialdemokraterna kan ni ta med er till era hemländer…LYCKA TILL !

  Övrigt….de afghanska och iranska/irakiska/somaliska baaaaarnen ska naturligtvis och åka hem de med….ni kan alla åka som en stor klan-släkt.
  Mohammed vill ha er hemma i landet.

  👍😃

 4. Vägrar man åka tillbaks efter utvisningsbeslut så får man ändå bidrag… sjukt anser jag. Har man utvisningsbeslut borde man sitta i förvar tills utvisning verkställs…

  • Vägrar? Ingen svensk kan vägra vad myndigheter beslutat.
   Och så fortsätter de betal bidrag, till brottslingen, har folket godkänt galenskaperna, eller detta ordnas utan demokrati.

 5. I Sverige räknas all invandring som bra invandring. Alla skall hit, tycker regimen.

 6. Gunnar Sandelin (i Det Goda Samhället) skriver om Syrien och det handlar om ett reportage som tidningen Allers gjorde1958. ”I detta land bedrevs förföljelse mot judarna som tidigare i Tyskland”, skrev Allers reporter och berättar om en norrman som blivit fängslad och torterad av en syrisk militärpatrull eftersom de trodde att norrmannen var jude. Norska UD kunde till slut, efter fyra månader, få loss honom för hemresa till Norge och sjukhusvård, efter att ha varit med om nästan ofattbara grymheter. Han “påminner om en före detta tysk koncentrationslägerfånge”, skrev reportern och Allers var stolta över att som enda tidning fått en intervju med den brutne mannen.

  Gunnar Sandelin, citat: “Jag undrar vilket svensk tidning som idag skulle skildra den genomgripande antisemitismen i Syrien, och i övriga Mellanöstern på samma självklara sätt? Offren i medierna idag är så gott som alltid icke-svenskar. Ingen kan väl heller tro att det skulle ha skett en förbättring av de mänskliga rättigheterna i Syrien sedan artikeln skrevs? Trots ”IS-återvändare” och trots att Sverige har haft en nettoinvandring på närmare 200 000 syrier under 2000-talet, så har svenska journalister en helt annan profil än vad deras kollegor hade för 63 år sedan. Helst ska antisemitismen skyllas på svenskar, som tidigare skinheads, nynazister, diverse ”högerextrema” eller NMR.”

  Gunnar Sandelin: “Svensk journalistik förr och nu”:
  https://detgodasamhallet.com/2021/04/29/gunnar-sandelin-svensk-journalistik-forr-och-nu/

 7. Inte bara Syrier. Även alla de som påstår att de kommer därifrån.

  • Folk från hela nord Afrika plus länderna runt syren påstod att de kom från Syrien när de hade kastat sina pass när de kom iland på de grekiska öarna.
   De visade till och med SVT i ett reportage där reportern samlat upp slängda pass på stranden 4 från Marocko 1 från Irak

Kommentera