Nummer 10 fälld i Alby


VÅLDSVÅGEN. En man har hittats skjuten utomhus i Alby, söder om Stockholm. Polis och ambulans larmades klockan 00.03 och nu är polisen på plats med flera patruller och söker efter misstänkta gärningsmän.

Ett område har spärrats av för teknisk undersökning och polisen håller förhör på plats.

Mannen är skjuten med flera skott och allvarligt skadad. En förundersökning om försök till mord har inletts.

Uppdatering klockan 02.45: Personen, som är en man i 20-årsåldern, har avlidit. Anhöriga är underrättade.

Rubriceringen är nu ändrad till mord och polisen fortsätter att vidta flera utredningsåtgärder. I nuläget är ingen gripen.

Mannen blev nummer 10 som sköts till döds I år. Förra året fälldes 10:an den 23 mars så tempot är lågt. Dock är det ett rasande tempo om vi räknar in alla mord, en bra bit över 50 hittills i år.

Polisen

Om Alby i Botkyrka kommun…

Om Peter Springare på bloggen…

-Pettersson minns Örebropolisen Peter Springare som avslöjade att 22 av de 24 som misstänks för mord eller mordförsök i Örebro var invandrare. Problemet löstes med att Springare köptes ut med 700.000 kronor och tystades.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Nummer 10 fälld i Alby

 • Rädd

  Är Oskar lite ovetande? Det är klart att vi vet det står ju i tidningar och på bloggar vareviga dag.

  Gilla

 • ponnsan62

  Var stefan på där?

  Gilla

 • grebom5

  Vadå, 10 det är ingenting mot min ungdom då sköt vi minst en i veckan och skar ihjäl två på logdansen, för att inte tala om alla våldtäkter vi hann med där emellan.

  Det som var märkligt att i socknen fanns en fjärdingsman och en landsfiskal med aspirant de höll oss i herrans tukt och förmaning.
  Då var Sverige relativt fattigt och nu då vi är så rika, enligt vår Regering, har vi inte råd med ordningsvakt av den digniteten som fanns då.
  Då jag sedermera levde i Eken, Stockholm, fanns patrullerande konstaplar vars huvudsakliga uppgift var att berätta för inresande lantisar var gata den och den fanns.
  Det är klart att svarta Maja fick göra en och annan utryckning, huvudregeln dock lugnt och stilla.
  Men om detta vet ingenting dessa broilers som nu låtsas styra vårt land.

  Gilla

 • G Nordström

  Nu hålls statistiken nere på grund av att de gått över till knivar
  Fördelen för gärningspersonerna är då hörs inget och de kan lämna stället i lugn och ro så väcker de mindre uppmärksamhet.

  Gilla

 • Nisse

  Det är snart försent att rädda Sverige som nation. Endast SD har möjligheter till detta.

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Det finns en barnfilm som heter frost. I den ska problemet gömmas och glömmas, enligt kungen. Tvärtemot vad det råd de får säger. Vad händer då? Jo, det blir kaos! Och lillasystern Anna hjälper Elsa lära sig ta hand om problemet. Sen slutar ju alla barnfilmer lyckligt. Men det här är precis som svensk politik… sossarna vill gömma och glömma problemet(precis som kungen). Och trots flera olika rapporter händer inget. Det är redan kaos, (men kan bli mycket värre.) Vilket parti är ”lillasyster” i politiken? Vem vill göra något åt problemet? Vi får väl se om sveriges framtid kan bli bra, precis som Arendals. Men hoppas kan man ju, för så som det är just nu…så kan vi inte fortsätta ha det…

  Gilla

 • Pålsjö

  ”Springare talar sanning…det är min vardag…många polisers vardag”, skriver polisen Oskar Talryd.

  Vad har då Peter Springare sagt? Bland annat följande, – att agendan sätter ett antal högre polischefer som är rädda för att deras beslut ska strida mot värdegrunden och bli fel, med påföljd att man blir bestraffad eller får sin karriär saboterad. Den med makt att bestraffa har därmed fått en polis som är lojal med makten, den lojalitet som tidigare var förbehållen uppdragsgivarna, dvs medborgarna. Även vanliga poliser är rädda för att göra fel och bli uppläxad av högre chefer för att man inte är tillräckligt politisk korrekt, – och allt detta skapar en stor stress för poliser på alla nivåer. Respekten för polisens profession förfaller och i professionen ska inte ingå politisk aktivism, så som knäböjande polis under en BLM-demonstration, – sådant undergräver respekten för hela polisyrket.

  Peter Springare, för 1 år sedan: ”Om inte polisen förbättras kommer den redan nu hänsynslösa brottsligheten att förvärras”:
  https://swebbtv.se/videos/watch/64928ab4-3376-425a-a95a-1f0d6bf16818

  Gilla

 • Argus

  OffT: ”On May 3, 2021, Bill Gates and Melinda announced that they had decided to divorce following 27 years of marriage, and 34 years as a couple.” https://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Gates

  Undra vem av oligarkerna som inte stod ut med vem?

  Gilla

 • Peter de Mander

  Heder till Oscar Tallryd som orkar arbeta som polis även under nuvarande ledning… snälla gå tillbaks till den gamla organisationen, avsätt alla ”politrucker” och tillsätt kompetenta polischefer som vill sätta dit buset. Inför regler (regeringen kan göra detta) och direktiv till domstolsväsendet att utvisning sker vid straffsats över ett år… ta bort alla rabatter.

  Gilla

 • Wally Walrus

  Gäsp.Zzzzzzzzzzzzz

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: