Bara toppen på isberget

INRIKES. Att ljuga i PISA för att få högre resultat är bara toppen på isberget hur den här regeringen agerat. Rebecca Weidmo Uvell har samlat något av det det värsta i en bild. Tänk dock på att det bara är något litet.

När vi inte ens gör något åt problemen som syns, hur mycket finns då under ytan? Bild från Pixabay

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Bara toppen på isberget

 1. Det hör inte hit men med tanke på isberget och den globala uppvärmningen. Jag har ställt frågan i lite olika vetenskapliga forum: ni som lagt en flaska vatten i frysen vet att vatten expanderar när det fryser, som isberget. Borde då inte vattnet i isberget få mindre densitet när det smälter och vattennivån bli lite lägre?
  Man får nästan lika många olika svar som svar i dessa vetenskapliga forum, men många håller med om att det blir så.
  Skulle varit intressant om media ställde frågor om co2 i dessa forum och alla olika svar de skulle fått.
  Tänk vad hjärntvättade vi blir här i väst, nästan som i Nordkorea.
  Nu var det slut på filosofiska stunden.

  • Jag har glömt is i en grogg som smält och då stiger inte volymen i groggen. Problemet uppstår om någon fyller på is utifrån som om isarna på land smälter och rinner ned i glaset…

 2. Sverige är Europas OBS-klass,och så kommer det förbli om inget radikalt händer vid nästa val.

 3. Tycker att frågan vid varje tänkbart tillfälle ska ställas till
  statsminister Stefan Löven, ifall han tänker avgå vid en
  valförlust? Vi ska inte va så säkra på det, han har visat
  på att han besitter många odemokratiska sidor, så jag
  hoppas att han får den frågan ofta!

 4. “Eliten ” är beredd att fuska med allt,
  denna gång skolresultaten. Vi är på väg
  in i en mörk tid. Coronan kom väldigt
  passande in i bilden. Med den som orsak
  stryps svenskens frihet ytterligare.
  Svensken sover vidare. Arma land

 5. Jag var arbetslös när Göran Persson var statsminister och även då fuskades det med hur stor arbetslösheten var. Vi var många som var inkallade till ett möte som visade sig vara helt onödigt. Jag frågade min arbetsförmedlare varför vi var där. Han svarade att arbetslösheten skulle mätas och eftersom vi var på mötet räknades vi inte som arbetslösa…

 6. Om vi hade en Journalistkår som belyste detta fusk så det kommer fram men inte då. Nu när Trump inte är kvar borde man väl kunna granska det som sker i Sverige?
  Tyur typ denna blogg och alternativ media finns men jag förstår nu varför dom stängs av i allt mer rasande takt nu senast nyheter 24

  • PK-maffian kommer alltid skylla på Trump….allt innan han blev president, allt när han var president, och allt nu efter han var president.

   Men alla normalbegåvade vet att det är PK-maffian med deras knähundar som bär ansvaret för all jävelskap i världen….naturligtvis med hjälp av extrema islamister.

   Kommer DU rösta för detta, kommer DU rösta på Socialdemokraterna?

   TRUMP…VI SAKNAR DIG 😢

 7. Varför strular det att kommentera om man använder VPN.
  Ibland fungerar det och ibland inte.

 8. Och ovan på alla katastrofresultat, så har vi det stora klimatljuget,
  hela regimen med dårarna i MP som föser regeringen framför
  sig, dom bryr sig inte ett dugg om hur mycket dom förstör för
  landet bara för att klamra sig fast vid makten?
  Om inte Svenskarna röstar bort dessa figurer, så väntar ännu
  värre runt hörnet. Får dom en chans till att klänga sig kvar går
  Sveriges väg utför inte att stoppa!

   • Ja för att skrämma skiten ur folk, så mycket som isen smält enligt dem så borde havet ha stigit ganska mycket vid detta
    laget, men det har det inte, detta trotts att vi har en liten
    landsänkning här i söder

   • Rädda människor är lydiga människor. Växte upp med Rysskräcken. När sedan kalla kriget försvann så skapade man ett nytt hot genom despotiska diktaturer och den terrorism dom bedrev. När man senare haft ihjäl dessa statsmän så försvann även det hotet. Vad fanns kvar att hota med. Miljön människan negativa påverkan på miljön. Detta skulle inte hålla så länge eftersom det inte hände något, vattnet har inte stigit och livet gick på som vanligt. Vad gör man då man skapar en pandemi fastän detta är ingen pandemi, det dör fortfarande inte fler under denna pandemi än under normala år. När inte influensan dödar så hotar man med att tvinga människor att ta ett vaccin som inte har någon som effekt på en person som är fullt frisk. Rädsla formar människor till lydiga människor.

  • Klimatljuget är guld för Regeringen. Det har gett dem en fiende som är alla medborgare i landet, vilka måste bekämpas med alla medel. De har gjort dig själv till din egen fiende. Och när folk slåss med sig själva har de inte tid att bråka med maktinnehavarna.

   • Du glömde Ryssarna och Kineserna som ständigt it-attackerar MSB/myndigheter, som vill ha mer bidrag för att svälla ännu mer med blyhäckar utan ansvar.

 9. Det kommer efter nästa val att göras upp med “regeringen” och dess förment “opolitiskt” tillsatta “tjänstemän” långt ner i hierarkierna. Det är inget hot, det är ett löfte. De vet om detta.

 10. Äh, det har gått bra för de svenska ungdomarna. Att de utländska ungdomarna inte klarar sig bra, är inte förvånande, många kommer från hem som inte har studievana och deras kunskaper i svenska i ghettona är svag.
  De vet alla, så bråket bland politikerna är bara ett skådespel.

Kommentera