SD bromsar om M och KD drar för långt åt höger


VALET 2022. Valet om 500 dagar är ett ödesval som kommer att bli avgörande för Sverige. Det säger Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i ett videotal som partiet har publicerat.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

Åkesson säger att välfärden, invandringen och brottsligheten kommer att vara huvudfrågorna för SD i kommande regeringsförhandlingar. Men han säger också att partiet kommer att agera bromskloss om Moderaterna och Kristdemokraterna skulle försöka föra en politik som drar alltför långt till höger.

– Sverigedemokraterna kommer att vara en garant för att en konservativ regering aldrig någonsin, oavsett läge, överger viktiga principer om rättvis fördelning och genuint socialt ansvarstagande, sa Åkesson.

Jimmie Åkesson: ”Valet den 11 september 2022 är ett val som på många sätt är avgörande för vår nation. Ett val vars utfall kommer att påverka oss i vår vardag Och kommande generationer i deras. Det är ett ödesval för Sverige.

Det är 500 dagar kvar tills vi på allvar kan börja arbetet med en ansvarsfull invandringspolitik och en kravbaserad integrationspolitik värd namnet. Sverige tål inte mer av destruktiv splittringspolitik som river upp djupa sår i vår välfärd. Som slår sönder all den sammanhållning och tillit som en gång i tiden kännetecknade vårt land.

Nu är det 500 dagar tills vi kan sätta igång arbetet med att forma en ny ledning för Sverige När vi går in i skarpa regeringsförhandlingar är det välfärden, invandringen och brottsligheten som är vårt omedelbara fokus Trygghet. Solidaritet. Sammanhållning Tillsammans binder dessa värden oss samman och lägger grunden för ett nytt modernt folkhem”

-Pettersson är konservativ nationalist och min grundinställning är att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl. Dock är jag demokrat för att alternativen till demokrati är sämre liksom alternativen till nationalstaten.

Sverigedemokraterna har en potential som inget annat parti i Sverige i dag att faktiskt stå för demokrati, i bemärkelsen att lyssna på väljare och partimedlemmar och anpassa sig efter dessas, snarare än journalistkårens, åsikter.

Den svenska partidemokratin är på tillbakagång, och SD är det enda undantaget från regeln, och har chansen till en framgångssaga som en gång socialdemokraterna framför sig.

SD kan bli det enda partiet som står för vad folk, i stället för journalister, tycker, och det borde ge ge stora valframgångar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


33 responses to “SD bromsar om M och KD drar för långt åt höger

 • Tony

  När vi nu snackar om val, så är det en sak jag inte kan få in i
  min arma skalle, nämligen att icke medborgare kan få rösta
  i kommunalvalen? Vem har tagit detta beslut? Är det enbart
  regeringen, eller är även oppositionen delaktig?
  Eller kan hela världens befolkning rösta i våra kommunalval ?
  Bara Svenska medborgare ska givetvis kunna rösta i ett
  Svenskt val?

  Gilla

  • Valet 23

   Tony.
   Varför tror Du att landsförrädarna har importerat och importerar milliontals utlänningar om dom inte får rösta?
   Dom märker naturligtvis att vi svenskar mer och mer överger dessa skrupelfria politiska skurkar och bortfallet måste naturligtvis kompenseras!
   Dom importerar valboskap och vi tvingas betala!

   Gilla

   • Tony

    Inte om fler påpekar att för att delta i ett Svenskt val.
    ska man vara medborgare
    Om dårarna som styr inte kan vinna ett val på sin
    politik, så ska dom inte kunna vinna på att sprätta
    ut bidrag till allt o alla.

    Gilla

  • Rädd

   Så är det i Norge också mitt barnbarn röstar där, han har bott där i över 20 år, vill han bli norsk, nej han är en stolt svensk.

   Gilla

 • Majbjörn

  Mycket bra tal.
  SD 2022

  Gilla

 • Folke W.

  Sverige är nu snubblande nära en total kollaps!
  70-års vänstervridning och ren vanvård av Sverige, kräver nu en stark konservativ regering om vi ska ha någon chans till överlevnad!

  Gillad av 2 personer

 • Rädd

  Bidragen, ja låter väl inte så kul. Men de tänker väl på alla gamla sosseväljare som nu har gått över till SD.
  Och nån skall också jobba ihop alla pengar till bidragen.

  Gilla

 • Inger

  Jag hoppas väljarna inser att Jimmy Åkesson är vår enda räddning, om vi ska ha någonting kvar av vårt en gång så fina land. Tack Jimmy.

  Gilla

 • Olof.p

  Varje val är ett ödesval. Dock blir inte förändringarna så stora oavsett vem som regerar.
  Största förändringar känner dock de som blir utsatta för våld och våldtäkter pga den svulstiga och kostsamma invandringen. Det våldet hade sannolikt varit mindre om SD fått regera. Och mer pengar över till svenskarna.
  Men för övrigt tror jag landet styrs av andra starka krafter som inte politikerna rår på, så samma oavsett hur valet slutar.

  Gilla

 • Snart fattigpensionär

  Det finns inte många politiker som vågar gå emot den globala politiska agenda som pågår i världen. Alla som på något sätt har fått makten att förändra vår värld. Media ochpress, politiker, kapitalägare även de som styr nätdistrubition av el och administrerar våra surfvanor är idag dirigerade av en globalistsk agenda. T.o.m. Donald Trump som gick till val med en radikal politik på många områden, fick vika sig mot starkare krafter. Om det skall bli en trovärdig politik måste visa att dom vill samarbeta och byta ut en hel del av de politiker dom har idag.

  Gilla

  • Thomas Tvivla'r

   @snart fattigpensionär

   Agendan är att dra in så många politiker, journalister, företagsledare som möjligt för det som kallas global politik.

   Trump blev bannad från sociala medier, visar att storföretag blandar sig i politiken, vad som får sägas av vissa o andra som ska tystas. Kina, en mönsterdiktatur vad gäller maktmissbruk genom Internet. Det är någonting ditåt vi är på väg.
   Pandemin, värt tänka över, de politiska drag som sker i många länder vs hur nödvändiga åtgärderna är och hur snabbt de införs?

   Självständiga nationer är ett hot eftersom de bygger på demokrati, fritt meningsutbyte där marknadskrafter, ideologier ifrågasätts och begränsas. Nationer ska värnas och inte brytas upp via EU bl a.

   Socialisterna i Sverige måste förminskas. Lagar, myndigheter m m reformeras.
   Finns inte många alternativ rösta på. Glöm inte de övriga partiernas svek. Rösta SD 2022.

   Gilla

 • Dängrot

  Ett mycket bra tal Jimmie !
  Sprid budskapet !

  Gilla

  • compulsoryunion

   Jimmy: de har lurats hit… det handlar om vem som vill va med, inte var man är född…
   …integration… integration…
   …Staten ska skydda medborgarna…
   Kan tolkas såhär; …sammanhållning, alla främmande raser med olika intressen ska leva i Sverige tillsammans i ett midsommarfirande hoppa grodorna…

   Jag: det borde ha betydelse vad och vem svenskar trivs med, och vem som kan försörja sig här och bidra…
   Utvisning av värsting Akilovs är det enda som fungerar, jfr jämför bakom lås o bom här fortsätter de göra brott här, t.ex. mot svenska intagna och vårdare i fängelset, och kostar minst 1 miljon kr per år…

   Gilla

   • Nulle

    Släpp inte hem akilov han kommer att betraktas som hjälte och blir fri, enligt koranen hamnar han i paradiset.

    Gilla

 • Bertil

  ”för långt till höger”??
  Sverige har under årtionden dragits till vänster, år efter år har det bara blivit värre och värre.
  Och vi har nu hamnat långt närmare avgrunden än någon ens kan ana!
  Därför behövs ett parti/regering som drar allt tillrätta igen, d.v.s. till höger och så långt åt höger som det bara går!
  Ju längre till höger dessto bättre för oss och vårt numera sargade och utarmade land.
  Högerpolitik innebär säkerställd välfärd för oss svenskar och även en återuppbyggnad av vår ekonomiska och moraliska välfärd.

  Gilla

 • Anton AK

  Åkesson och SD har sålt sin ideal. Många idiotiska förslag som gynnar parasiterna och kriminella.
  Tex. Enbart svenska medborgare ska ta del av välfärden.
  Ok .Med andra ord ska gängbabbar och andra solbrända parasiter från tredje världen som har fått medborgarskap efter tre år få ta del av det och europeiska invandrare från länder som UK,Tyskland eller norden som inte har svensk medborgarskap inte ? Jag har betalat miljonbelopp i skatt under mina 30 år i Sverige och aldrig hittills kostat svenska staten ett öre. Med Åkesson förslag skulle mina barn som har gemansk påbrå men inte svenskt inte ha rätt till barnbidraget?
  SD dra åt helvete.

  Gilla

  • Anton AK

   Så ni som tummar ner tycker att en tysk utan svensk medborgarskap som har betalat skatt i 30 år i Sverige är mindre värd än en kriminell somalier som efter 4 år i Sverige har fått svensk medborgarskap ,inte betalat ett öre i skatt och dessutom har begått brott? Förklara gärna.
   Det är ju SD förslag

   Gilla

  • Dängrot

   Om du har levt i Sverige i 30 år så är det för mig en gåta varför du inte ansökt om svenskt medborgarskap ? Varför ?
   Helt obegripligt !
   Att dina barn inte heller har ansökt är ju ytterligare en gåta.
   Du vill ju med andra ord bo i Sverige, leva i Sverige, åtnjuta vad välfärden har att erbjuda i Sverige, men vill inte dela gemenskapen och skaffa dig ett svenskt medborgarskap !
   Du vill ju helt enkelt inte vara SVENSK, om jag tolkar dig rätt.

   Gilla

   • Anton AK

    Skojar du ?
    Som skattebetalare efter 30 år i Sverige ifrågasätter du varför ska ha del av välfärden? Dessutom som jag skrev..Har inte kostat ett jävla öre staten. .. Jag bor i Sverige för att min fru är etnisk svensk och hon vill inte flytta från Sverige.
    Varför måste ha jag svensk medborgarskap? Jag är lojal Sverige och skulle gå i krig för Sverige .Man behöver inte vara svensk medborgare för att älska Sverige.
    Tysk pass funkar bra för mig.

    Gilla

   • Pettersson

    Jag tror inte du läst Sverigedemokraternas förslag:

    ”Vår utgångspunkt är att barnbidraget, bostadsbidraget, efterlevandestödet, föräldrapenning på lägsta- och grundnivå, äldreförsörjningsstödet, bostadstillägget för pensionärer, garantipensionen, garantiersättningen i sjuk- och aktivitets­ersättningen enbart ska ges ut till svenska medborgare och medborgare i EU/EES-länder”,
    skriver SD i sitt budgetförslag.

    Gilla

   • Anton AK

    Ordet integration gör mig ganska skeptisk.Det går inte integrera dysfunktionella individer från primitiva kulturer.
    Finnsxdwt nåt förslag om att frånta svensk medborgarskap från terrorister eller grovt kriminella ? Och prioritering av repatriering av alla skadliga element ? Åtminstone utvisningsbara sådana.
    Trots mitt tidigare inlägg så erkänner jag att Åkesson är definitivt den enda etablerade partiledare och politiker som verkligen bryr sig om sitt folk. Antar att diplomatiska och pragmatiska skäll måste han ha en viss nivå av politiskt korrekthet.

    Gilla

   • Rädd

    Pettersson
    Man kan vara tyskättling och komma från ett land utanför EU, kanske är det så.

    Gilla

  • Stenbock

   Nu fattar jag inte vad du vill ha sagt….
   När vi två flyttade tillbaka (från Tyskland) till Sverige 2004,förblev min hustru tyska. Efter några år drabbades hon av en svår sjukdom,och fick all tänkbar hjälp under många år. Kostnaden vi betalde var en struntsumma, mot vad hennes vård,kostade samhället. Som skriven i Sverige fick hon också andra förmåner,bl.a. rösträtt i Kommunal o. Landstingsval.Under de år vi kunde sköta oss själva,fanns utmärkt vård från Lasarett tillgänglig. o.s.v.
   Detta utan att betala en ända krona i Skatt, i landet Sverige. !!
   För detta är Stenbock stor tacksamhet skyldig.

   Gilla

   • Stenbock

    Anton AK:
    Du kan sitta lugnt tillbakalutad sedan du nu läst Petterssons länk kring SD-förslaget !!
    Samma gällde för mig i Tyskland efter (tror jag) 1993 ! Tyvärr råkade jag ut för en allvarlig sjukdom innan dess. En kostnad som då rörde sig om C:a 45.000 DM. Detta fick jag själv då stå för.
    Nåväl operationen lyckades och Stenbock kom på fötter,tack vare läkarna i Berlin.
    Hade dessutom många fina år i ditt land,och än idag vänner o. bekanta som nu ringer varandra.
    Tyvärr lever det onda åren kvar i människorna,som inte känner dagens tyskar,lite bättre….För min del kan jag inte märka någon skillnad, om norr eller söder om Östersjön.

    Gilla

   • Rädd

    Stenbock
    ”skillnad” tyskar som jag upplevt har husbilar med kanoter, cyklar osv. Sen pratar de väldigt högt, FRAU MULLER osv.

    Gilla

 • Jukka Koranen

  ”rättvis fördelning” Med andra ord kan mussar fortsätta studera koranen och vänsterpartister läsa Marx i lugn och ro även under SD.

  Gilla

  • Jukka Koranen

   De som ”tummat ner” tycker alltså det är bra att mussar och vänsterfolk kan leva på bidrag även under SD. Inte många hjärnceller där. Som sagt, svenskarna förtjänar verkligen sitt öde.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: