Tre svenska ungdomar åtalas för grov mordbrand och mord i Anneberg


VÅLDSVÅGEN. Kammaråklagare Heléne Thomasson har i dag åtalat två unga män och en ung kvinna för bland annat ofredande, grov stöld, skadegörelse, grov mordbrand och mord. De åtalade är födda 2003 och 2004, enligt ett pressmeddelande.

Den 1 februari i år började de tre ungdomarna att trakassera en kvinna på en buss mellan Eksjö och Anneberg. De följde därpå efter kvinnan till hennes bostad och trakasserierna stegrades vartefter dagen gick. Förloppet slutade i mordbrand.

– Kvinnan som förföljdes och trakasserades i ett utdraget händelseförlopp fick sätta livet till när en av de åtalade tände eld i bostaden. Ingen av de övriga varnade de som var i fara eller larmade brandkår och därför åtalar jag dem även för brott mot lagen för skydd mot olyckor, säger kammaråklagare Heléne Thomasson.

Målnummer i Eksjö tingsrätt: B 239-21.

TIDIGARE 2021-02-19. 16-årig ung svensk man har erkänt mordbrand i Anneberg, Nässjö

VÅLDSVÅGEN. Den 16-årige pojke som misstänks för mord och grov mordbrand i Nässjö kommun medger att det var han som startade branden. En person hittades död efter branden i början av februari. Pojken har släppts ur häktet och har tagits om hand av socialtjänsten.

Tidigare har två andra tonåringar varit anhållna för mord och mordbrand. De misstänks nu endast för ofredande.

TIDIGARE 2021-02-05 En svensk ung man häktad misstänkt för mord och grov mordbrand i Anneberg, Nässjö

VÅLDSVÅGEN. Åklagaren har begärt en 16-åring häktad vid Eksjötingsrätt, målnummer B 239-21 misstänkt för mord och grov mordbrand i Anneberg den 1 februari. Häktningsförhandling kommer äga rum i dag fredag den 5 februari.

– Jag begär honom häktad för att han inte ska kunna påverka utredningen, säger kammaråklagare Heléne Thomasson som är förundersökningsledare.

De två andra ungdomarna som varit anhållna är släppta på fri fot, men fortfarande misstänkta i utredningen, en fjärde misstänkt är under 15 år.

Målnummer i Eksjö tingsrätt: B 239-21.

-Pettersson säger att den huvudmisstänkte har ett typiskt svenskt namn och är skriven i Örebro. På hans sociala medier är det mycket polisjakter och poliser som han kallar ”Aina”. ”Inga grisar på vara gator”, jag knullar Ainas mamma, skanderas och det står om Vivalla i Örebro och så vidare. Svensk namn men uppträdande och språk som är typiskt för icke skidåkare….

TIDIGARE 2021-02-03. Ungdomar eldade upp hus och äldre kvinna

VÅLDSVÅGEN. Tre ungdomar är sedan tisdagskvällen anhållna misstänka för mord och grov mordbrand i en bostad i Anneberg i Nässjö kommun den 1 februari. Kvinnan hade tidigare samma dag ringt polisen efter att rutor på byggnaden krossats av personer som ville ”jävlats” med henne, rapporterar Aftonbladet. Polisen besökte kvinnan vid den tidpunkten och upprättade en anmälan.

Ett gäng på fyra personer misstänks ligga bakom dådet men då en av de inblandade är under 15 år kommer han att slippa straff och är inte anhållen, enligt polisen. De andra tre är under 18 år, en är en flicka på 17 år.

– En kropp påträffades i bostaden efter branden. Identiteten på den avlidna är inte fastställd, men i nuläget tyder det på att det är den kvinna som bodde där. Utredningen fortsätter under dagen med att de misstänkta ska höras i närvaro av offentlig försvarare. Även vittnen kommer att förhöras. Identifieringen av kroppen pågår och en teknisk utredning kring branden genomförs också, säger kammaråklagare Heléne Thomasson, som är förundersökningsledare.

Pressmeddelande

-Pettersson undrar varför inte detta är förstanyhet på varenda redaktion i hela landet?

Ungdomar eldade upp pensionär i världens tryggaste land. Nu är inget bevisat ännu men risken att huset tog eld av andra orsaker och kvinnan blev innebränt samtidigt som ungdomarna härjade är inte stor.

Om Nässjö på bloggen…

Ardalan Shekarabi (S)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Tre svenska ungdomar åtalas för grov mordbrand och mord i Anneberg

 • Björn Kåverud

  Svenska ungdomar, ”fnys”
  Visst, de kan till och med vara födda i Sverige, men svernskar?
  Om de rört sig om etniska svenskar
  så hade både namn och bild publicerats.
  Absolut inget nytt.
  Etniska svennar hängs ut i media.
  De ”andra” beskyddas så långt det går.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Detta slås upp stort eftersom det är brottsliga etniska svenskar. Hade det rört sig om invandrarungdomar, så hade vi knappt hört ett smack om saken. Och domen hade varit några veckors samhällstjänst.

  Gilla

  • Stenbock

   Hur har du erfarit,att det är svenska ungdomar ? Enbart svenska efternamn är inget bevis. I mitt Ghetto bodde niggrar med son-man !

   Gilla

 • Tony

  Som vanligt träder Dalttjänsten in och tar hand om den stackars
  brottslingen? För unga att straffas, men att bära sig jävligt åt är
  dom inte för unga till!
  Och så den feghetskulturen som dessa kommer ifrån? Alltid flera
  när dom ska jävlas med någon. Ynkryggar!

  Gilla

 • Stenbock

  Ett grymmare brott än detta,är svårt att tänka sig…. Varför kom inte polisen till undsättning ? Vad väntar dessa unga terrorister för straff ?
  En bild av hur Abzurdien i dag gestaltar sig !
  Stenbock´s tankar går till den stackars avrättade damen,genom dräggets utförda eldbegängelse. Vila i frid…

  Gilla

 • Olof.p

  Det är kreatur på väg till slakt vi gamlingar är för våra regerande politiker och medlöparmedia.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: