Tänk om inte alla vill vara svenskar!

INSÄNDARE. Möjligen har aldrig våra politiska beslutsfattare tänkt tanken, att det finns människor som inte vill integreras i det svenska samhället! Människor som vill leva efter sina gamla seder och bruk från det forna hemlandet, men ta del av den svenska välfärden och dess bidragssystem!

Steget Efter

Det förefaller inte orimligt att människor kan se en sådan tillvaro som det bästa av två världar: att få sina kultur- och religionsyttringar fredade och med svenska statens kassa som garant för en hyfsad levnadsstandard och trygg livssituation.

Miljard efter miljard av våra gemensamma skattemedel läggs på hundratals, tusentals, integrationsprojekt som alla kännetecknas av mer eller mindre misslyckande. Den närmast totala kravlösheten gör att målgruppen ifråga väljer att stanna kvar i den ”egna gruppen” istället för att låta sig fösas in i det svenska samhällets traditioner och bli bättre integrerade i samhällsekonomin.

Landets beslutfattande politiker tycks leva i villfarelsen att alla människor som kommer till vårt land verkligen har som främsta mål att integreras i Sverige! Att det enbart handlar om att hitta ett tilltalande och rätt integrationsprojekt. Beslutsfattarna bör lyfta blicken och inse att det finns människor som vill leva och bo i Sverige, men för den skull inte vill vara ”svenskar” och leva ”svenskt”. Ett fakta som går att blunda för, men som ändå inte försvinner.

Ego lego

17 thoughts on “Tänk om inte alla vill vara svenskar!

 1. Så är det nog med majoriteten som kommer från mena- länder. Dom vill bara ha pengarna och bostad. Dessa parasiter skulle sticka direkt om bidragen endast gäller svenska medborgare som SD nu föreslår. Dom är ju knappast här för vårt fina väder….eller fläsk o raggmunk…

 2. Det är en viss skillnad på att bli och vara, att bli är för många en långvarig process det kan ta generationer att bli svensk.

  Att vara då är du den som sedan urminnes tider har släkt i Sverige, men du kan som sagt vara en svensk genom att uppträda som en medelsvensson.

  Jag blev inte Liberian för att jag bodde och arbetade där i 4 år, ej heller Tanzanier efter samma period samma med tiden i Bangladesh eller Indien,USA samt Polen. Jag fick dock uppträda och agera efter deras lagar.

  Jag var, jag är svensk i ett Sverige jag har svårt att finna mig tillrätta i eftersom våra partibroilers har fullständigt förstört det som fanns tidigare.

  Klart är dock att någon som kommer hit blir svensk medborgare skall kunna passa in bland oss och på lång sikt bli svensk med allt som därtill hör.

  Alla som inte publikt sköter sig som en medborgare i ett främmande land blir naturligtvis kommenterade och passar inte in, de skall skyndsammast förpassa ut ur landet vare sig det är i Sverige eller Hotaheito.

 3. Integrera sig? Försvenskas? Jo, tack!

  Jag för min del tycker att det går spikrakt åt andra hållet!

  Svensk har tvärtom blivit ett skällsord i förorten. Något av det mest förnedrande du kan kalla nån! En skymf som knappt ens kan tvättas bort med blod!

  Alla försöker vara så lite svensk som det bara går då detta står mesighet, en slav, för en idiot som gladeligen röstar på politiker som förnedrar dom offentligt och frivilligt ger bort sina pengar i skatt istället för att behålla dom själv!

  Tyvärr stämmer det!

 4. Hela insändaren utgår från missuppfattningen att politiker tror att människor från andra kulturer vill integreras i Sverige.

  Det är fel, det har de aldrig trott. Idén om mångkultur är just att människor från olika kulturer ska fortsätta leva enligt dessa. Allt politikerna har gjort de senaste 30 åren har dessutom uppmuntrat till det.

 5. Där är väl ingen som tvingar dem att bli Svenskar, men vad fan
  gör dom här då? Jo att andra ska jobba ihop till deras välfärd.
  Men jag förstår att det är det dom vill och korkade Svenska
  makthavare har hjälpt dem med den idiotiska tankegången
  med att babbla om vilka förmåner man kan få i Sverige, men
  har glömt att upplysa om att för att få ta del av välfärd måste
  man jobba in till den, det är så Svenskar har fått göra hela livet,
  och då ska ingen annan snylta och åka gratisskjuts. Vill dom
  inte jobba så ska dom inte ta del av välfärden heller, så
  jag hoppas att SD s förslag till indragna bidrag går igenom!

 6. Då har dom inget i vårt land att göra, vi svenskar vill ha vår svenshet och traditioner så vad fan gör dom i Sverige..

 7. .. förutom dessa finns sådana som jag…som visade framfötterna först, integrerades, lärde sig språket, jobbade som en galning…men så småningom upptäckte man att det blir ingen fördel och deg går att leva ett bra liv utan att leva som svenskar… Speciellt om man bor i ett ghetto… och har bekanta som fått UT som flyktingar eller av flyktingliknande skäl…Man började känna sig dom en slav …

  • “Man började känna sig dom en slav”

   Välkommen i klubben. Eller välkommen och välkommen, det är inget att sträva efter. Men välkommen då att hjälpa till att försöka få tillbaka vad som troligen var världens bästa land, för svenskar såväl som för invandrade, när Palme tog över.

 8. Jag har i mer än 50 år tyckt att det varit naivt av svenska politiker och åtföljande etablissemang att överhuvudtaget inbilla sig att alla vill bli svenskar!!!! Har man aldrig frågat sig vad man själv tror är så lockande med den s.k. svenskheten (som man när det gäller pursvenskar älskar att håna och trampa på och trycka ner – LOGIK, någon????) – mycket förvirrande. Måste också vara förvirrande för dem som kommer – dvs, att landets styrande ägnar sig åt att förakta den befolkning som finns i landet sedan ett antal tusen år och samtidigt vill att man skall integrera sig i den!!! Varför skall man lockas till ett så dåligt koncept? Någon värdighet vill man ju ändå ha i behåll och den upprättar den egna ursprungskulturen.

 9. Sedan invasionen av dessa underutvecklade grupper från MENA inleddes, har allt förändrats till det sämre,inte bara i Abzurdien.
  Satt just och läste hur Tyskland nu förbjuder det fria tänkandet,och handlandet.
  Nu kommer bl.a. Säkerhetspolisen att särskilt ha ögonen på dem som inte sväljer och följer vad Diktator Merkel beslutat,i samband med C-19 !
  M.a.o. tillåtes inga protester längre mot de styrandes beslutat…..

 10. Dra in bidragen så minskar lusten och viljan att bo i Sverige för dem som bara ser oss som försörjare. Då kanske vi får tillbaka den positiva invandring vi hade innan Palme.

 11. Jag har åkt tunnelbana i många städer runt om i Europa och har känt mej mer hemma där än i random ort i Sverige idag.

 12. Vafalls?, vill inte befolkningen i alla världens länder blir svenska sossar eller miljöfascister och tillhöra en nomenklatura i en humanistisk, moralisk och feministisk stormakt, jag förstår ingenting.

Kommentera