Turkiet överväger att lämna Nato

UTRIKES. Turkiet överväger att avbryta det militära samarbetet med Nato som svar på att USA:s president kallat massakern på armenier 1915 för ett folkmord, rapporterar Dagens Nyheter, med hänvisning till turkiska tidningen Cumhuriyet som i sin tur citerar anonyma regeringskällor.

Nato:s Incirlik Air Bace kan om det behövs ersättas med baser på Kreta, Grekland , Bulgarien eller någon annanstans, eller allra helst lägga ned helt som en gest till Ryssland.

Den svenske Turkietkännaren Halil Karaveli tror att en brytning kan vara nära förestående. – Det här är som ett kraschat äktenskap. USA är dödstrött på Turkiet – och känslan är ömsesidig.

Turkiets president Erdogan har också under dagen för första gången kommenterat det amerikanska steget att erkänna folkmordet. I ett tv-uttalande kallar han erkännandet ”grundlöst och orättvist”.

-Pettersson säger att Turkiets president Tayyip Erdogan regelbundet hotar med att skicka migranter till EU, stänga stänga ner den amerikanska flygbasen Incirlik, borra efter gas och olja på vatten som Grekerna anser deras och allmänt bråka på ett ociviliserat sätt, så det är lika bra att säga upp det mesta av samarbetet med muslimerna. Jag tror att turkarna behöver Europa och Nato mer än vad Europa och Nato behöver turkarna…

Nato och USA har många alternativ till Turkiet så det kanske är dags att flytta eller lägga ned…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Turkiet överväger att lämna Nato

 1. För 20 år sedan älskade jag Turkiet… nu med Erdogan och den ökande Islamifieringen så är jag rädd att Turkiet gradvis tar stegen tillbaks till stenåldern

 2. Ja det vore väl bra, så illa som de uppför sig.
  Nu är ju inte vi med i Nato men vore vi det så skulle jag inte vilja att mina barnbarnsbarn hjälpte Turkiet.

 3. Den äldsta kristna kyrkan/församlingen grundades i Armenien.
  Enligt traditionen grundades den armeniska kyrkan av två apostlar:
  Judas Taddeus (uppehöll sig i Armenien under perioden 35–66)
  Bartolomaios (var i Armenien under perioden 60–68). År 287 blev kristendomen statsreligion

 4. Turkiet får gärna lämna NATO, då kan vi sedan behandla dem som de förtjänar att behandlas samt återställa Cypern under cypriotiskt styre.

 5. Personligen anser jag att NATO borde ha lagts ner samtidigt som Warszawapakten men eftersom inte heller de lyssnar på mig kan de lika gärna erbjuda Armenien medlemskap och flytta de turkiska baserna dit. Armenien är för övrigt det första kristna landet i världen och kan behöva en stark vän..

  Israel är annars både USA-vänligt och starkt beroende av dem. Det roliga i sammanhanget är att israelerna gillar Trump skarpt, de till och med döper platser efter honom. De amerikanska judarna är å andra sidan stora motståndare till Trump till den milda grad att de till och med förkastar vad han gjort för Israel. Vi har ju alla lärt oss vad brödrakärlek är genom Tanakh (Kain och Abel).

 6. ja det är på tiden Turkiet är en islamsk terrorstat..
  det är ju hela tiden jävusksap som sprids härifrån

  • Den var ju så den skapades. Det inte mycket av Bysantinska imperiet kvar där. Ottomanerna erövrade rubbet och armenerna var rester av urbefolkningen som de utrotade.

   • Armenierna var en av folkgrupperna i Bysans. Men den absolut största folkgruppen och de som styrde Bysans var greker. Så när osmanerna erövrade Bysans så var det främst greker som blev fördrivna.

Kommentera