Supermåne över torpet och världen

GOTT & BLANDAT. Under natten mot idag vandrade en så kallad supermåne över himlavalvet. En supermåne upplevs som större och klarare eftersom den är närmare jorden än vanligt i sin omloppsbana, och nattens måne tedde sig 6 procent större än vanligt, skriver Forbes.

-Pettersson tycker det är trevligt att följa naturens skiftningar hade hade månen lysande rakt in i sängen, och konstaterade att de gamla fönstren på torpet i Södermanlands skog behöver tvättas, men det får vänta tills något annat tillfälle.

Jag plockade i varje fall fram mobilen och tog en bild från sängen och en från trappen, utan stativ blir det inte riktigt skarpt men skarpa bilder på månen har ni sett förr. Ute på trappen klockan 02:30 skrämde jag bort en grävling som bökade bland den oäkta hustruns odlingar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Supermåne över torpet och världen

  1. Herr Petterssons bilder blev bättre än mina 😉. Men visst var den fin?😊

  2. Då är det nog för att Jordaxeln har förskjutit sig på grund av
    klimatet, detta enligt universalsnillet Per Bolund?

    Undra ifall det inte är hjärnaxeln som har förskjutit sig på
    den mannen, Allt går tydligen att skylla på klimatförändringar?

Kommentera