Skolan är inte en moské. Det är inte koranen som gäller i skolan


Från Nima Gholam Ali Pour, politisk sekreterare, Sverigedemokraterna, Malmö.

Under den muslimska fastemånaden ramadan har det kommit in information om att vissa muslimska föräldrar har drivit en kampanj mot rektorer och lärare som uppmanat barn att sluta fasta för att klara av skoldagen.

…och statsministerns kallar Sverigedemokraterna extrema…


Den här kampanjen har resulterat i att grundskoleförvaltningen har utfärdat rekommendationer där lärare och rektorer inte ska be fastande elever att äta. Med andra ord så får forskningen stå tillbaka för att svenska skolor ska anpassa sig till islam. Det är så här islamiseringen ser ut.

Vi vet att forskningen säger att barn behöver äta för att kunna ta till sig kunskap. Men nu sitter byråkrater i Malmö stad och säger att lärare och rektorer inte ska följa forskningen, utan de ska respektera islam och var tysta när elever fastar i skolan.

Sverigedemokraterna kommer självklart agera. Undertecknad och Magnus Olsson har redan lämnat in en motion där vi föreslår att grundskolenämnden ska få i uppdrag att ta fram riktlinjer där rektorer rekommenderas att i samverkan med vårdnadshavarna avråda elever från att fasta i skolan.

Självklart ska personal i svensk skola följa forskningen och uppmana elever att äta under skoldagen. Personal i skolan har ingen skyldighet att visa hänsyn för islam. Det är skolans regler som gäller, och de gäller för alla barn. Du kan ha vilken som religion som helst. Det är skolans regler som gäller.

Det är en skandal att byråkrater i den kommunala förvaltningen offentligt kritiserat en rektor för att rektorn helt enkelt ville att elever skulle äta under en skoldag.

Låt mig vara rakt på sak. Skolan är inte en moské. Det är inte koranen som gäller i skolan. Svenska skolor är inte koranskolor. Det finns länder som har koranskolor och det är fritt fram att åka dit om svenska skolor inte passar.

Om vi har kommunala byråkrater och politiker som inte förstår detta så är det dags att göra det tydligt var Sverigedemokraterna står och att vi kommer kämpa för en skola där det är svenska värderingar, och inte islam, som gäller.

Vi Sverigedemokrater kommer inte stå passiva medan svenska skolor sakta men säkert islamiseras.

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Skolan är inte en moské. Det är inte koranen som gäller i skolan

 • grebom5

  Är det svårt för grundskoleförvaltningen att kolla vad Koranen uppmanar till?
  ”Under ramadan skall alla vuxna och friska muslimer från gryning till solnedgång avhålla sig från mat, dryck, rökning och sexuella relationer. Vissa får lov att stå över fastan, bland annat kvinnor som har menstruation och gravida eller ammande kvinnor samt gamla, sjuka och de som är på resa.”
  Vuxna, i Sverige blir du myndig vid 18 men inte vuxen förrän 21.

  Gilla

 • Inger

  Vad är detta för trams, självklart ska barnen ha mat. Förresten är det ingen fasta. Då äter man inte på nätterna som de gör nu, för då ser inte allha.

  Gilla

 • Rädd

  Både svenska och utländska föräldrar klagar och gnäller på lärare och skolan.
  Dags att stärka upp skolan så den blir lite mer som den en gång var.

  Gilla

 • hllviken

  Riktig fasta är nyttigt för vuxna. Ej barn.

  Ramadanfasta innebär att svälta på dagen och frossa på natten. Skadligt för hälsan.

  Gilla

 • Tony

  Lyssna till Mona Walter, en mycket förnuftig kvinna som
  vet vad medeltidsreligionen gör med sitt folk !

  Gilla

 • Lellego

  Får inte barnen äta för föräldrarna oavsett skäl, skall det göras en orosanmälan till det sociala. Så får väl juristerna ta över ärendet, så vi slutligen får svart på vitt vad som gäller.

  Gilla

 • Kent

  Om barnen förbjuds att äta och dricka under en hel dag i skolan så är det grov vanvård och sociala myndigheter måste kopplas in.
  En svår fråga är varför flydde man till Sverige när man vill göra om Sverige till samma dysfunktionella samhälle som de har flytt ifrån?

  Gilla

 • havemydoubts

  En besynnerlig utveckling. Varför underkastar vi oss en religion som inte hör hemma här?

  Gilla

  • Rädd

   Sant, men även kristendomen är främmande, en menafolk religion.

   Gilla

   • havemydoubts

    Ja, men om jag ska välja, så väljer jag kristendomen.

    Gilla

   • Rädd

    Själv så tror jag inte på religion, men tror att Oden och Tor ligger närmare vårt kynne, vi är inget ökenfolk. (men kanske snart blir).

    Gilla

   • Niklas R

    ”Sant, men även kristendomen är främmande, en menafolk religion.”
    Verkligen, vad i kristendomen är unikt och baserat på situationen i Mellanöstern för 2000 år sedan?

    Gilla

 • yup

  Om föräldrarna tvingar barnen att inte äta eller dricka måste det vara ett solklart fall för de sociala myndigheterna, tydligare fall av vanvård är såra att hitta.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: