Aftonbladet ljuger om att Sverige inte hade klarat corona utan invandrarna


MEDIA & PROPAGANDA. Sverige hade inte klarat corona utan invandrarna. Krossa Åkessons bluff om dyra flyktingar, Löfven, skriver Lina Stenberg på Aftonbladet. Ledaren går ut på att utan invandring stannar Sverige.

Sedan radar Stenberg upp en rad argument för asylinvandring.

 • Exempelvis, var aldrig ”flyktingkrisen” en ekonomisk kris för svenska kommuner. Eftersom staten sköt till pengar fick kommunsektorn sin hittills största vinst under 2016. – Var statens pengar kommer ifrån nämner inte Stenberg och inte talar hon om var kommunen får pengar ifrån när statens bidrag dras in efter två år.
 • Vi vet också att Sveriges befolkning skulle ha minskat om det inte vore för inflyttning och att svensk arbetsmarknad skulle ha enorma brister om de senaste decenniernas invandring inte skett, fortsätter Lina Stenberg. – Hur Stenberg vet att det inte fötts fler svenska barn med en annan politik begriper inte jag eller att alla många tusen som idag arbetar i migrationsindustrin hade kunnat syssla med andra saker.
 • Sverige hade inte klarat corona utan invandrarna påstår Lina Stenberg. – Jag undrar om Stenberg vet hur stor andel av invandrarna som är sjuka i corona. Aftonbladets systertidning i Norge, Aftenposten, skriver att fler än hälften av corona-patienterna är födda utomlands och om jag fattar rätt skulle det inte vara någon nackdel om invandrad personal och patienter försvann från vården.

-Pettersson minns för en del år sedan när Dagens Nyheter berättade att drygt 20 procent av de anställda i vården hade utländsk bakgrund och ”utan invandrare stannar vården”. Jag skrev då till landstingen i Stockholm och Södermanland och frågade om hur stor andel av patienterna som hade utländsk bakgrund men fick aldrig något svar och jag misstänker varför. Asyl och anhöriginvandringen från dysfunktionella är en katastrof och går inte att jämföra medarbetskraftsinvandring från länder i väst.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


30 responses to “Aftonbladet ljuger om att Sverige inte hade klarat corona utan invandrarna

 • grebom5

  Jag skrev i morse till Lena och uppmanade henne att tänka innan hon skriver, hyggligt inga hårda ord men att hon skulle beakta vad han statsvetaren sagt om att ”då staten gav bidrag till kommunerna gick de vinst men då bidragen uteblev blev det förlust”
  Att lånade pengar blir vinst för kommunerna innebär inte en vinst för landet och att kommunerna går back beror på att de har för stora sociala utgifter.
  Gissa vilka kostar pengar? De som jobbar eller är utan eller inte vill ha ett jobb?

  Gilla

 • Stenbock

  Betr. ”invandrade lyckosökare” har Stenbock i kväll gjort något gott för dem. I väntan på att klockan skall bli ½-9,sitter de många av dem,ute vid Gräsmattan.
  Med tanke på att de måste ha hunger,beslöt jag idag mig för,att steka Bacon till kvällsmat.
  En härlig doft som jag släppte ut via mitt fönster !
  Hoppas nu bara att det kunde reta aptiten hos dem,under de sista fyra timmarnas diet !

  Gilla

 • folksam2010

  Det är väl snarare så att p,ga av invandringen dog folk på våra Äldreboenden. Inkvoterad personal med dålig förståelse om Hygienkrav mm samt semestrande i sina hemländer man ”flytt ifrån” vi stänger gränsen till våa Nordiska länder men vidöppet till Iran IRak Somalia Afghanistan där har man smittohärden skulle jag vilja påstå

  Gilla

 • Sala

  Lina, om du ser en spade vad ser du då??

  Gilla

 • den fete

  vissa saker på FHM som är intressanta ..95% av dom som dött är över 80: år.. nästa av dom döda är mer än2/3 somalier och assyrier..

  med det kan man konstatera att utan somalier och andra ociviliserade männikor som man anstält innom vården och infekterat den med cov 19 så hade dödlighetn varit 2/3lägre
  alltså cirka 8000 personer mindre.

  det är et intressant påstående att invandrare på något sätt bidragit med ett positivt resultat med cov 19 .
  och ja det kan stämma om man ser till överdödligheten så kan man ju påstå att man faktiskt spart in pensionen för över 8000 männikor. eller bidragen..

  fakta är att dom 5% som inte är 80 år eller äldre somlier eller annat som sitte på kistlocket är ett tusental

  Gilla

 • Fjodor

  Jag klarar inte av att Läsa AB längre. Den duger bara som ammunition till Pettersson..

  Gilla

 • Snart fattigpensionär

  20% står för 60% av korona vården.

  Gilla

 • Tony

  Lina Stenberg har möjligtvis ingen statistik över hur många
  invandrarna är som dött i covid-19?
  Nej om detta talas det tyst, själv tror jag att det är just detta
  som gör att vi har så höga dödstal i Sverige jämfört med våra
  Nordiska grannar, men det säger sig själv att om man kommer
  från soliga trakter till solfattiga Sverige så är risken större att
  dom får den smittan, eftersom brist på D vitamin är en orsak
  till denna sjukdom!

  Gilla

 • Rädd

  Vilket tjat om att alla ljuger, att ytterligare förstärka den åsikten, bidrar inte till nått nytt.

  Gilla

  • Tony

   Tycker du att det är okej att vår regering konstant ljuger
   om sakers tillstånd ? Hur tror du vi ska få dem att sluta
   ljuga ifall vi inte ska påtala det?

   Gillad av 1 person

   • Rädd

    ”Ljuger ” det är en åsikt. Om man har en annan åsikt innebär inte att nån ljuger.

    Gilla

   • Tony

    Att lova att man ska genomföra många saker, och
    sen inte göra det är väl en lögn om något?

    Gilla

  • Thomas Tvivla'r

   @Rädd
   Alla ljuger inte (?) men många och vad värre är undanhåller fakta. Politikskt rävspel.
   Det har ljugits och undanhållits faktab tystats konstant under en lång tid nu om allvarliga saker.
   Brottsutvecklingen bl a våldtäkterna, äldrevårdens ”prioriteringar”, bidragsmissbruk i stor skala, coronadöden och vilka som eg drabbas hårdast skymtar för oss via annan nordisk media, en miljon bidragstagare och våra pensioner i relation till detta..

   Gillad av 1 person

 • valentin

  Ännu en hjärnsläppsskribent med fler bröstvårtor än hjärnceller!
  Våga vägra Aftonslasken och öppna mentalsjukhusen igen.
  Jobbade på ett för många år sen o ja många var smartare än sk ”journalister”

  Gilla

 • Bosse S

  Det här var så mycket ljug, så det är uppenbart omöjligt att någon med normalt iq går på det. Helt uppenbart att Lina Stenberg tog i alldeles för mycket. De ansvariga för aftonblaskan är en fara för tidningens existens.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Det är faktiskt ruskigt att bland dom största inom tidningsutgivarna finns det en hel hög med folk, som lever bland rosa moln och flerfärgade enhörningar. Det skulle passa tidningen ”En dingding värld”, problemet som finns nu är att det ska vara en tidning med riktiga nyheter till folket.

  Ska det där vara oberoende grävande journalistik, då är jag tammef*n Gud. Jag vill också få sådana lyckopiller som dom får, vilka schyssta underbara dagar man fick på jobbet hädanefter

  Gilla

 • Mike E

  Mainstream media består nu av okunniga, emotionella och irrationella aktivister som utger sig för att vara journalister och fakta och sanning är utan betydelse.

  Gilla

 • ruben

  Det låter, som oförskämt svammel. Lina Stenberg vill kanske bo i Malmö och försöka leva på kommunens årliga överskott ( minus 5 miljarder ) innan de får utjämningsbidraget av Sveriges övriga kommuner. I Malmö lever väl flest andel invandrare eller är skrivna. Kanske åker en del till Sverige och registrerar sig för bidrag innan de åker hem igen. Sverige blir trasigare med tiden och mer och mer likt Malmö så länge regeringspartierna räknar in tillräckligt med röster var fjärde år. Snart finns inga kommuner med plusekonomi kvar att ta utjämningsbidrag ifrån om regeringen får jobba ifred ostörda från oppositionen.

  Gilla

 • Argus

  De lever sin myt, fakta biter inte på dem. Det var redan innan pandemin konstaterat att utlänningar konsumerar mer vård än de producerar. Det må vara så att i äldreomsorgen råkar det vara ett överskott men se vad om hände med de äldre under pandemin. Personligen tror jag att personalsammansättningen har med massdöden på äldreboenden att göra.

  Gilla

 • Maja 1

  Som vanligt klumpar man ihop oss övriga invandrare med flyktingar om man vinner på detta…
  Vad har journalisten att få att de som jobbar i t.ex. städbranschen mm är just asylinvandrare?
  Som invandrare icke-flykting ser man tydligt sådan mönster i svenska gammalmodig och folk köper detta!
  Om man börjar prata om SD så måste man hålla sig till ämnet flyktingar och beblanda inte oss övriga invandrare…Annars blir det hyckleri…

  Gilla

  • Rädd

   Flyktingar finns knappt i Sverige, våra utlänningar är migranter, oftast av rent ekonomiska skäl. De vill bo i ett civiliserat land trots att många av dem ogillar våra seder och värderingar.

   Gilla

 • Thomas Tvivla'r

  Propagandabladet =ingen djupdykande journalistik alls. Mer vänster än journalistik enligt läsare.

  Vi vet att Sverige hade varit mindre kriminellt eftersom våldtäkter, mord, skjutningar och förnedringsbrott i skolor är kopplade till massinvandringen.
  Vi hade haft mindre med utomeuropeiska i invandrare som dött i Corona alltså också mindre dödstal i Corona.
  Vi hade minst en miljon mindre på bidrag vilket är en skräck för framtiden.

  Vi hade heller varit 8.5 miljoner svenskar (ink närområdes-invandring) än som nu över 10 miljoner med alla problem.
  Det är i mycket tack vare public service och skattepressen
  bl a Aftonslaskan som detta destruktiva kunnat ske. Lina Stenberg inberäknad.

  Gilla

 • Kurt

  I Vanlig ordning så sprider Aftonlögnen bara lögner och desinformation. Stackars människor som ovetande köper denna smörja.

  Gilla

 • janne

  En lika hjärntvättad jävel som Jonna på expressen,har ingen skam
  i kroppen,hon vet överhuvudtaget vad hon dillar om,jag jobbar själv
  i verkligheten och ser dagligen vilka det är som belastar sjukvården.
  Stäng av henne från att yttra sig överhuvudtaget.

  Gilla

 • dv

  Aftonbladet kunde ju ha tagit upp äldrevården också under pandemin. Det finns en orsak till att äldrevårdens problem och brister har kommit upp i dager under pandemin:

  Gilla

 • Kent

  Det syns på Lina Stenbergs självgoda min att hon inte är fullt tillräcknelig.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Detta är ju ytterligare ett bevis på att Sverige behöver akut vård!

  Öppna upp mentalsjukhusen igen, det är skrikande behov efter dessa, alternativt att byta ut skylten Aftonbladet på Aftonbladets fastighet till Sinnessjukhus.

  Denna lilla fröken är så så vilse och lättstyrd utan eget tänkande.
  Kommer bli jobbigt för henne när verkligheten kommer ikapp.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: