Fler än hälften av corona-patienterna i Norge är födda utomlands

PANDEMI. Sedan nyåret har 4.455 invandrare smittats med corona i Norge. Samtidigt var fler än hälften av de intagna corona-patienterna förra veckan, födda utomlands. Pandemin i Norge slår mycket hårdare mot invandrare än mot resten av befolkningen i Norge, skriver Aftenposten.

Foto: Matt, Pixabay

Sedan årsskiftet har nästan 12000 nya infektionsfall upptäckts i Norge. Bland norskfödda är andelen nya infektionsfall 65 per 100.000 under de senaste två veckorna. Som jämförelse fanns det 553 infektionsfall per 100.000 för personer födda i Pakistan. Bland somalier var andelen 448 smittade per 100.000.

Detta innebär att andelen nya infektioner är sju till åtta gånger högre i dessa grupper än bland norskfödda.

Sedan det nya året har 286 nya patienter lagts in på sjukhus med corona. 128 av dem, 45 procent, är födda utomlands. Pakistan, Somalia, Irak, Turkiet och Afghanistan är de största grupperna. Medelåldern för patienter som är födda utomlands är 53 år. coronapatienter födda i Norge är i genomsnitt 66 år gamla.

En regeringsutnämnd kommitté , ledd av Libe Rieber-Mohn, föreslog före jul ett antal åtgärder för att minska spridningen av infektioner bland invandrare. Rieber-Mohn säger till Aftenposten att det inte bara är informationshinder som spelar roll.

Sociala, ekonomiska och kulturella förhållanden är också viktiga. Dessa ändras inte över en natt.

– Pettersson säger att det finns ingen anledning att tro att det ser annorlunda ut i Sverige, snarare tvärtom och det är väl det som statsministern kallar förtjänst. Det blir många sysselsatta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Fler än hälften av corona-patienterna i Norge är födda utomlands

 1. Högre smittspridning, dödstal för stora delar invandrargrupper beror på sambandet *genetik parat med *flytt till vintersolfattiga klimat. En bas-kunskap känd sedan länge.
  D-vitamin-brister uppstår p g a mörk hud inte får tillräckligt med solstrålning höst, vinter, vår ex i norra Europa.
  Detta ger upphov till hjärt-, lungproblematik, cancer, mentala sjukdomar och störningar på foster med risk för livslånga handikapp och inlärningssvårigheter.

  Förutom svåra sjukdomsförlopp nu under pandemin så finns alltså förhöjd risk kroniska problem i generationer även när pandemin avtagit.
  För mörkögda människor finns förhöjd risk vinterderession och hormonobalanser p g a mörka ögon skyddar mot starkt solljus vilket lyser med sin frånvaro här på vintern=mörka ögon fungerar som solglasögon, vilket inte behövs på vintern här.

  Det här är medicinsk kunskap som funnits länge. Nåt för svenska myndigheter ta med som fakta vid utvärdering o beredning av framtida invandringspolitik. Ja visst ja, de har inte gjort någon riktig analys överhuvudtaget av invandringspolitiken tidigare vilket eg. är brottsligt.
  Så varför skulle de överhuvudtaget utreda resultatet av migrationspolitiken nu 2021?

 2. Folk ur v i s s a invandrargrupper,
  skiter fullständigt i allt vad virus,
  smittspridning och respekt för
  andra i samhället heter.
  DÄRFÖR ser det ut som det gör!

 3. Jag har länge försökt att få fram hur många av dem som
  dött i Covid-19 och som kommer från andra länder, men ingen
  kan eller vill svara på det!? Kan ju va känsligt eftersom importen
  fortsätter?

 4. Ingen större förlust men tråkiga att de belastar sjukvården så att planerade operationer får ställas in, vilket så småningom höjer dödstalen.
  Men vår käre filantrop Bill Gates har ju 2017 förklarat att med ett vaccinprogram så kan vi minska jordens befolkning med 10-15%

  • Jag tror inte en sekund på att Bill Gates har sagt det du påstår. Bill & Melinda Gates Foundation tidigt satsade på för att begränsa befolkningsökningen. satsar ansenliga summor på familjeplanering och att begränsa befolkningsökningen och det är en helt annan sak.

   https://www.gatesfoundation.org/

 5. Förhållandet är förmodligen detsamma i Sverige men här finns ju bara svenskar om vi undantar folk från Europa de behåller sitt ursprung men uppträder som svenskar.
  Mina grannar är från Danmark, Tyskland och England och vi är alla rörande eniga om att det nu är för många ”svenskar” i landet.

  • Exakt! På samma sätt som Allah har bestämt att en muslim får inte äta och dricka under en månad då solen är uppe. Muslimer norr om polcirkeln hade dött om de följt påbudet. Den där Allah har inte heller bättre koll på solsystemets rörelse så hens kalender rör på sig.

   #ironiärvanskligtpånätet

 6. Det gör den även här…Bara det att detta är tabu för PK-pressen.
  Har sett att uppåt 70% av ”våra” avlidna tillhör invandringen….
  Varför detta förtiges får importörerna svara på !

  • ”Varför detta förtiges får importörerna svara på !”

   Jag tycker att det är rätt uppenbart att importen ska in oavsett. En helt annan fråga är varför det ska importeras människor vi inte har något gemensamt med och som inte klarar av att leva tillsammans med oss. Är det så att de (Reinfeldt, Löfven, Lööf med flera) lockas till Davos och blir utbytta eller omprogrammerade? Jag vet att det är oerhört långsökt men jag kan inte hitta någon bättre förklaring och blir gärna upplyst i frågan.

Kommentera