Säpochefen: Ryssland, Kina och Iran största hoten


FÖRSVAR. Ryssland, Kina och Iran är de länder som utgör de största säkerhetshoten mot Sverige. Det sa Säpochefen Klas Friberg i Sveriges Radio Ekots lördagsintervju. – De använder sig av alla till buds stående medel när det gäller att driva de frågor som de vill driva, sa Friberg.

Säkerhetspolisens chef Klas Friberg. Foto: Säkerhetspolisen

Uttalandet gjordes med anledning av att Säpo motsatt sig att kinesiska bolag som Huawei och ZTE deltar i den svenska 5G-utbyggnaden med argumentet att Kina därmed skulle kunna slå ut kritisk infrastruktur i Sverige.

Men hoten mot Sverige är bredare än så, enligt Säpochefen. – Hoten mot Sverige är fördjupade, de är bredare och mer komplexa än de varit tidigare. De går mot grundläggande fri- och rättigheter i Sverige, sa Friberg och nämnde bland annat åsiktskartläggning av oppositionella röster som är boende i Sverige samt företagsspionage.

Fyra personer i Sverige är just nu häktade för stämpling till terrorbrott i Sverige. Två personer greps vid årsskiftet och två andra personer greps under påskhelgen, detta handlar om två olika händelser. Alla fyra är muslimer.

-Pettersson håller inte med Säpochefen, jag är övertygad om att massinvandring av muslimer är ett större hot mot Sverige och vårt sätt att leva, som tvåa på listan av hot kommer våra politiker…

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Säpochefen: Ryssland, Kina och Iran största hoten

 • rune

  ”Hoten mot Sverige är fördjupade, de är bredare och mer komplexa än de varit tidigare. De går mot grundläggande fri- och rättigheter i Sverige, sa Friberg och nämnde bland annat åsiktskartläggning av oppositionella röster..”
  Pratar han om vår egen regering ? 🤔

  Gilla

 • UTVECKLINGSSTÖRD MYNDIGHETSPERSON

  De använder sig av alla till buds stående medel när det gäller att driva de frågor som de vill driva, sa Friberg.

  Vaaa. Använder dom också inkompetens, genusvetenskap och hbtq-certifieringar.

  Gilla

 • Per Molin

  Det absolut största hotet emot Sverige är den nuvarande regimen.

  Gilla

 • Mike E

  Det värsta är att Ryssland, Kina och Iran är nu allierade. Kina håller redan på att bli mäktigare är USA, både militärt och ekonomiskt, och tillsammans är denna triad mycket farlig och mäktig.

  Gilla

 • Focke-Wulf

  Som jag sagt tidigare,Ryssland har en ledare som värnar om moder Ryssland.
  Han,Putin,kan Rysslands tidigare historia och vet att kommande hot är det
  islamiska EU.
  EU kommer att vara styrda av muslimer om ca 60 år!
  Då är dom i majoritet!
  Om 60 år är Ryssland fortfarande styrd av ryssar.

  Om det blir krig kommer slagfältet vara på EU:s teritorium.
  Ryssarna,Putin, har inte glömt Karl XII,Napolion och Adolf Hitler.

  Gilla

  • Pettersson

   Undrar om Putin minns när svenska armén lyckades med det som så många arméer senare misslyckats med: att inta Moskva. Det gjorde svenskarna den 12 mars 1610 och möttes med jubel från Moskvas invånare. Sedan lämnade de frivilligt i juni.

   Gilla

   • observatör

    I denna svenska armé (som alltså då besegrade polackerna i Moskva) ingick ett förband på drygt tusen ryska soldater, vilkas befälhavare dock, under den följande segermåltiden i Kreml, blev förgiftad och avled. En av orsakerna till att dåvarande svenske kungen Karl IX sände sina trupper mot Moskva var att han ville ta hem vinsterna från den mycket lukrativa ryska pälshandeln – något som senare Napoleon och Hitler knappast kan ha haft i tankarna.

    Gilla

 • Stenbock

  Tala om en lus som ryter !
  Själv skulle Stenbock skämts att jämföra vårt lilla obetydliga land,(utan stridskrafter) med dessa mångmiljoner befolkade länder.Därtill snart (Iran)samtliga med atomvapen.
  Är det inte dags att söka vara en aning blygsammare,och jämföra oss med Abdorra,Lichtenstein,Luxemburg och Monaco ?

  Gilla

 • centurion

  Nej, nej ! Det största hotet mot Sverige är just Sverige självt. Massmördar-regimen, med PK-Media i släptåg, banar vägen för det slutgiltiga muslimska övertagandet. Eftersom vi av egen kraft ruttnar inifrån, behöver vi inga yttre fiender.

  Gilla

 • per22

  Tack Jeander. Du har verkligen koll på nuvarande situation i Sverige, och har förmågan att kunna beskriva den på ett PK-fritt sätt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: