Är fege Ulf Kristersson, M, lämplig som statsminister?

VALET 2022. Idag har det blivit dags för de partiledarsamtal, som jämställdhetsminister Märta Stenevi kallat till. Samtalet kommer som ett svar på de fem kvinnor som på kort tid dödats av män de haft en relation med.

I morse intervjuade Sveriges Radio P1-morgon Nooshi Dadgostar, partiledare för Vänsterpartiet och Ulf Kristersson, partiledare för Moderaterna.

V-ledaren Dadgostar föreslår bland annat höjt minimistraff för kvinnofridskränkning, hon påstår till och med att det är vänstern som genomdrivit kvinnofridskränkningen och har tydligen aldrig hört talas om Birger Jarl och Magnus Ladulås, men hon har svårt att förklara varför höjda straff ska hjälpa mot dessa brott men inte mot andra.

Moderat-ledaren föreslår skärpta straff men missar öppet mål när programledaren frågar om våldet har med männens etniska bakgrund har betydelse. Kristersson svarar då, nej, dom är brotten har funnits länge och begås av alla typer av män.

-Pettersson säger att Kristersson är väldigt feg när han inte tar chansen och säger att våldsamma män finns i alla grupper men männen från Mellanöstern är enormt överrepresenterade.

I varje fall vill inte jag ha en statsminister som är för feg för att tala klarspråk.

***

Är Ulf Kristersson lämplig som statsminister? 

-Pettersson tvivlar, Kristersson har en meritlista i klass med Mona Sahlin, men i och för sig blev Mona partiledare i Sveriges största parti. Så allt kan hända.

Kristersson var socialborgarråd i Stockholm mellan 2006 och 2010. Han genomdrev då omfattande utförsäljningar av offentliga verksamheter och kommunala bolag för priser långt under marknadsvärdet. Bara under ett år (2008) slumpade han bort verksamheter värda minst 81,7 miljoner kronor – för 3,4 miljoner kronor. Enligt både Statskontoret och Regeringsrätten var utförsäljningarna olagliga. Ändå har Kristersson sluppit ansvar.

Under 1 (ett) år förlorade medborgarna 78,3 miljoner kronor vilket motsvarar kostnaden för 6.5 miljoner små Toblerone.

Under perioden som socialborgarråd 2006-2010 bodde Kristersson i en stor våning på Folkungagatan i centrala Stockholm. Lägenheten ägdes av Ersta diakonisällskap och var egentligen avsedd för sjuka och hemlösa samt personal.  Men genom Ersta diakonisällskap, som under samma period hade mångmiljonkontrakt med Stockholms stad inom Kristerssons ansvarsområde, fick Kristersson våningen utan att behöva ställa sig i bostadskön. Kristersson har inte ställts till svars för jäv.

Från 2010 till 2014 var Kristersson socialförsäkringsminister i Fredrik Reinfeldts regering. Kristersson bosatte sig då i en attraktiv lägenhet på Kungsholms torg i centrala Stockholm. Även denna bostad fick Kristersson utan att stå i bostadskön. Denna gång tack vare direkta kontakter med Stefan Ränk, VD för bostadsbolaget Einar Mattsson och barndomsvän till Kristerssons fru.

Bara två år tidigare, när Kristersson fortfarande var socialborgarråd i Stockholm, hade han varit drivande i utförsäljningen av 1.200 kommunala hyreslägenhetertill just Einar Mattsson.

Lägenheterna slumpades bort långt under marknadsvärdet, för sammanlagt 630 miljoner kronor, motsvarande 6.600 kronor kvadratmetern. Det genomsnittliga kvadratmeterpriset i Stockholm var samma år (2008) 39.000 kronor. Om lägenheterna hade sålts enligt marknadsvärdet hade alltså prislappen landat på 3,7 miljarder kronor, inte 630 miljoner. Det blir rätt många Toblerone.

När Kristensson 2015–2016 var Moderaternas ekonomiska talesperson åkte han taxi för 113.000 skattekronor. Resorna gick från och till arbetet, men också till restauranger och privata adresser. Detta trots att riksdagsledamöter enligt lag ska åka kollektivt om de har möjlighet. Enligt TV4:s granskning var det bara i 3 av 668 fall som Kristersson inte kunde ha åkt kollektivt. Utgifterna för resorna motsvarar runt 9.500 Toblerone. Kristersson har inte ställts till svars för sina resor.

Under 2007 flög Kristersson tre gånger till Kina – på skattebetalarnas bekostnad. Notan landade på 128.000 kronor. Kritiker menade att resorna inte hade något med hans arbete som lokalpolitiker i Stockholm att göra, och att han egentligen reste med sin fru som under samma period arbetade för Sweden China Trade Council. Kristersson svarade kritikerna med att han “passade på” att “diskutera social utveckling” när han var i Kina. Medborgarnas utgifter för Kristerssons Kina-resor – 128 000 kronor – motsvarar kostnaden för 10.700 Toblerone. Kristersson har inte ställts till svars för att han låtit skattebetalarna stå för hans privata utgifter.

Konkret skriver lite mer utförligt…

-Pettersson säger att det var lite om statsministerkandidatens Ulf Kristerssons bakgrund, men personligen tycker jag det allra värsta var att han inte protesterade mot Fredrik Reinfeldts “Öppna era hjärtan” och Alliansens samarbete med Miljöpartiet om invandringspolitiken trots att han redan 2009 lade fram en utredning med många bra förslag. Han visste med andra ord. 

Nedanstående är preskriberat men visar ändå lite om Ulf Kristerssons tankar, personligen skulle jag tänka två gånger innan jag köpte en begagnat bil av denne man och absolut inte föreslå honom som statsminister, det är kanske dags att plocka fram Mona Sahlin.

Kristersson och familjen var bortresta över natten och larmade var på. På morgonen kom en hantverkare dit och larmet gick till Säpo, eftersom Ulf inte var hemma skickade Säpo en lokal polispatrull för att undersöka att ingen obehörig befann sig i huset. När polisen sökte igenom bostaden upptäckte de att vapenskåpet, med flera vapen och ammunition inte var låst och omhändertog jaktvapnen. Vapnen lämnades senare tillbaka och moderatledaren slapp straff.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Är fege Ulf Kristersson, M, lämplig som statsminister?

 1. Nej, men man får inte glömma att Moderaterna har regeringsvana, vilket Sverigedemokraterna inte har. Så den första mandatperioden får nog den Moderate partiledaren sitta.

 2. Moderaterna har en bra partiledarkandidat i Jan Ericson i Ubbhult. Ministrar bör vara Rebecca Weidmo på viktig post och Jimmie Åkesson som justitieminister. Utrikesminister bör vara Johan Westerholm för att visa att vi talar med alla och för att han torde ha insynen och förmågan att röja i UD.

 3. Har gjort samma iakttagelse som Rebecca Weidmo Uvell och mejlat nyhetskanalerna på TV, men naturligtvis inte fått något svar. Antar att det är alla människors lika värde.

 4. Har er familj legat i ide sedan Per Albins dagar?
  Gå ut och titta i samhället, så får du se skadeverkningarna ni är skyldiga till, efter de senaste 6 årens (S)-styre.

 5. grebom5 – Salem – Tekniker med mer än 25 års internationell erfarenhet av arbete och bosättningar i Liberia,Tanzania,Grekland och Polen samt Indien, Bangladesh. Utöver detta många hundratusentals mils resande som zonchef för Svenska likväl USA företag.
  grebom5 skriver:

  Sossar likväl moderater synes mig ha svårt att välja dugliga partiledare.
  Att moderaterna anser skrattmåsen Ulf vara en bra ledare får naturligtvis stå för dem, men att han är rätt person att leda en svensk Regering är uteslutet.
  Då tror jag mer på Jimmie och i andra hand en kvinna Ebba Busch.

  • messkalle – In the wide world web I am a Swedish ant who retired more than twenty years as aviator. Happily married to a non military feminist believing she is the most beautiful and best for me.
   messkalle skriver:

   Kreistersson eller Löfven, pest eller kolera, ingendera egentligen.
   Alternativet är att SD-“vaccinera” högerblocket annars blir skiten skit värre med vänsterblocket som kommer att få Löfven att stänga in sig på dass om Stenevi ovh Lööf blir hans referingskollegor.

 6. Ha ha, ni är trötta på fusk o bedrägeri, och då röstar
  ni på Sossarna? Dom har inte bara fingrarna i syltburken,
  dom klafsar runt i sylten hela partiet!

 7. De kan hålla på tills klockorna stannar utan resultat. Så länge grundproblemet återstår läcker hela brottsbekämpningen som ett såll. Starka dyra åtgärder leder till knappa och svaga resultat. Stäng all invandring, som leder till bidragsturism. Utvisa alla invandrade brottslingar. Börja sedan avslöja och döma alla assistans- och andra bidragsbedragare till återbetalningsskyldighet och utvisning där det är möjligt. Gå sedan vidare med att rensa upp den strukturella brottsligheten, som bitit sig fast i samhället. Det tror jag kunde vara en lämplig prioritetsordning. Det kan ta kanske 20-30 år men är nog värt besväret.

 8. Frågan är dubbelbottnad och svår att svara på, Nej, jag har aldrig röstat på moderaterna och kommer aldrig att göra det då de flesta är Reinfeldtare i grunden. Ja, jämfört med dagens statsminister så är till och en get att föredra framför Löfven.

 9. Han är en liten, liten man, i en för stor kostym.

  Tomma tunnor skramlar mest.

  Han är absolut ingen ledare, han är och förblir en knähund utan eget tänkande. Voff voff 🐶

KommenteraAvbryt svar