Trots 30 år i Sverige, moderat arab dömd för hedersvåld

KULTUR. Rasoul Zarar Ibrahim fick under 2014 en medalj av Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf. Hans ”solskenshistoria” i Sverige sen 1990 gjorde att han fick utmärkelsen Årets Nybyggare. Nu har dock Ibrahim dömt för hedersvålds mot sin egen dotter. Detta efter nästan 30 år i landet där han bland annat har representerat Moderaterna i kommunfullmäktige, skriver Fri Kurir.

Rasoul Zarar Ibrahim dömdes för hedersvåld mot sin egen dotter. Bild Fri Kurir.

Det var för 16 år sen som Ibrahim skaffade barn med en elva år yngre svenska från Sundsbruk. Under 2008 började han dock fokusera på företagande och separerade senare från sin svenska tjej.

Trots att Ibrahim har varit i Sverige under runt 30 år har han fortfarande inte vant sig vid den svenska kulturen. Hans dotter har därför fått uppleva en betydande andel hederskultur från hans hemland. Han har bland annat förbjudit henne att använda sociala medier. Dotterns Facebookkonto är nu reducerat till en bild som en omplåstrad nalle som håller i en bukett rosor.

Under slutet av 2020 dömdes därför Ibrahim av Ångermanlands tingsrätt för ofredande.

Enligt domen kan man utläsa att han: ”Skrikit ”håll käften, jävla idiot” och liknande uttryck, tagit hennes mobiltelefon och läst hennes privata meddelanden, puttat henne in i bildörren så att hennes keps och glasögon åkt av henne och orsakat ett rött märke på hennes näsa.”

Det framgår vidare att han tagit dotterns mobil och börjat scrolla igenom hennes meddelanden medan har körde bilen. Han har ilsket ”sagt åt henne att sluta vara på sociala medier och ifrågasatt vilka vänner hon har”

Domare Susanne Söderström Wallin dömde Ibrahim 1500 kronor i böter för sitt hedersbrott.

Trots att Ibrahim driver Subway restauranger som omsätter 25 miljoner om året anser tingsrätten tydligen att 1500 kronor skulle utgöra ett ”straff” och låter staten stå för hans advokatkostnader på 60000 kronor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Trots 30 år i Sverige, moderat arab dömd för hedersvåld

 1. Här Märta Stenevi har du en förklaring till ökat kvinnovåld som ditt parti sett till att importera nedan har du en förklaring till att det forsätter
  En domare som inte yrkar på utvisning trots upprepad brottslighet
  Denna regering har ju gjort landet till en missär

  https://www.friatider.se/domaren-gruppvaldtakt-inte-allvarligt-nog-brott-att-utvisas

  kolla sen gärna på sidan https://vk.com/frikurir Johan Andersson skaparen bakom Granskning Sverige verkar göra repotage

  kan inte minnas jag läst något av deta i Rikspressen som han tar upp

 2. Aftonslasken kör idag en pod där det ställs en aktuell fråga. Tror inte att de egentligen vill komma fram till svaret. Det är för brännande.

  Ja, vilken fråga är det som ställs? Läs, häpna och få en polischefsuppstötning,

  ”Vilka är männen som dödar kvinnor?”

  (Löven säger att det är männen som måste förändras. Alla män… eller??)

 3. Jag gissar han gjorde rätt om han försökte styra upp bortskämda kids här i n-odlingen…

 4. Människor som inte går att integrera ska naturligtvis återvända till sina hemländer där de kan fortsätta med sitt för svenska förhållanden främmande beteende.

Kommentera