Stora brister i id-koll av anhöriginvandrare


INVANDRING. Det finns stora brister i hur Migrationsverket och ambassader arbetar med att säkerställa identiteten på personer som söker uppehållstillstånd i Sverige som anhöriga. Det hävdar Riksrevisionen i en granskning.

Riksrevisionen Wikipedia

Personal som tar emot ansökningar på konsulat och ambassader utomlands kontrollerar inte om de dokument som ska lämnas in med en ansökan är äkta, trots att det är vanligt med falska dokument .

”När ärendet flyttas över till Migrationsverket i Sverige utgår handläggarna i regel från att den sökandes identitet är klarlagd. Därmed är det ingen som i praktiken säkerställer vem personen är”, säger Anders Berg, projektledare för granskningen i ett pressmeddelande.

-Pettersson säger att så ser det ut nästan överallt. Fusk, lathet och undermålig myndighetsutövning.

En byggde upp och en rev ned. Bilder från Wikipedia

Axel Oxenstierna renodlade funktioner och ansvar, så att var och en hade ansvar för sin del av styrelsen av riket – och kunde ställas till svars om något gick fel.

Rikskanslern upptäckte att adeln, som på den tiden bestod av c:a 500 män, inte räckte till för att bemanna kollegierna. Adelsynglingarna var för få, för lata och för dumma. Begåvade bondsöner och driftiga drängar fick chansen att utbilda sig och bli statliga tjänstemän.

Då kom han vår tid vår tid ganska nära. Oxenstierna ord om tjänstetillsättningar 1634 borde gälla än idag: Man måste se på vars och ens kapacitet och varken på vänskap eller släktskap.

Nåväl, det var kort om historiens viktigaste svensk – Axel Oxenstierna.

En annan känd svensk – Olof Palme – förstörde på några år det Oxenstierna och hans efterträdare byggt upp under 400 år. Då inleddes en period med ständiga skattehöjningar och 1974 gjorde socialdemokratin grundlagen meningslös. Man införde det så kallade uppenbarhetsrekvisitet. Det innebär att domstolar kan ogiltigförklara lagar och förordningar, som strider mot grundlagen, bara om felet är uppenbart. Det är lätt att inse att något som några hundra riksdagsledamöter och ett dussin ministrar anser vara riktigt, inte kan vara uppenbart fel. Det har givit regeringarna fritt fram att bryta mot grundlagen, vilket de också gör oberoende av färg.

Dödsstöten för Oxienstiernas Sverige var när Palme tog bort tjänstemannaansvaret för att skydda sina kamrater som tillsattes efter partibok och inte efter var och ens kapacitet och förmåga. Det har i praktiken gjort politiker och tjänstemän immuna vid missbruk av sina åligganden. Alliansen har haft många tillfällen att återinföra det Palme förstörde men uppenbart tycker de det är bra att slippa ansvar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Stora brister i id-koll av anhöriginvandrare

 • rustibus46

  Nej, nej, ingen kontroll av inkommande
  får ske, stör deras intrigritet. Däremot
  ska ursvensken alltid kontrolleras( han
  som står pengarna), bank, körkort, moms
  ETC etc. Det är väl det som kallas likhet
  inför lagen…. Arma land.

  Gilla

 • Anders

  Någon som är förvånad . Sossarnas slapphet och så kallade ordning och reda genomsyrar hela myndighetsSverige. Finns inte ett område som sköts som det ska .
  Men nu ser vi framåt mot valet .
  Efter september-22 skall Sverige städas .
  Det går om vi hjälps åt .
  Alla ska med .

  Gilla

 • grebom5

  En naturlig fråga, varför skulle det fungera då nästan ingenting skött av staten fungerar?

  Gilla

 • Argus

  Finns ingen anledning för konungariket att ta emot utomeuropeiska asylsökande eller andra okvalificerade invandrare.

  Gilla

 • Billy Boy

  ”Sveriges stora demografiska förändring”

  Gunnar Sandelin föreläste om släpphäntheten och det om fattande fusket. Han citerade bl a vad fd generaldirektören på Migrationsverket, Dan Eliasson (S) sagt: ”Jag kommer aldrig att bli besviken över ett felaktigt beviljat uppehållstillstånd”

  Sandelin citerade också fd generaldirektören på Migrationsverket, Anders Danielsson som sagt: ”Det handlar inte om vilka migranter vi vill ha, utan om vilka migranter vi kan få”

  (Publicerades 28 maj 2019. Speltid 17:43)

  https://swebbtv.se/videos/watch/77b47e6a-91bb-4468-b8b8-8258a3fe4002

  Gilla

 • Sven Svensson från Svenljunga

  Familjeåterförening är big business, många hundra tusen dollar.

  Principen är lika enkel som effektiv och lönsam.

  Du får PUT i Sverige, då åker du direkt till hemlandet du flydde från och annonserar ut en större gruppresa till Sverige.
  Detta med garanterat PUT och all inklusive livet ut.

  När du så har samlat ihop din grupp och du har tagit ordentligt betalt så ordnas falska papper om släktskap.

  Väl hemma igen från det hemska landet du ”flydde” från, ansöker du nu om ”familje” återförening för den gruppen du samlat ihop i hemlandet.

  Klappat och klart – din gruppresa med all inklusive livet ut för din ”familj” är nu garanterat ordnad, och du är nu en förmögen man.

  Två extra finesser.

  Ett, du är ”stackars ensamkommande flyktingbarn”, fast du är en 30 + har du lätt lurat Svenska myndigheter att du bara är 16 år gammal.
  Då betalar Svenskarna även flygbiljetter och ordnar alla arrangemang för din gruppresa – gratis.

  Två, naturligtvis om du har flera identiteter kan du ordna fler familje återföreningar.

  Gilla

  • Per Molin

   Känns väldigt konstigt att ge en tumme upp för en så här fruktansvärd men sann beskrivning av hur totalt kört Sverige är.
   Personligen tror jag endast en hårdför diktatur kan lösa detta.

   Gilla

  • grebom5

   Sven!
   Hoppas att inte för många av Steffes bataljon läser din genomtänkta beskrivning av möjligheterna en entreprenör har i Sverige.

   Om så blir vi en kapitalistisk stat på mycket kort tid och Steffe har ingen plats vid köttgrytorna längre.

   Gilla

 • Kent

  Idag styr partibok, kompisskap och släktskap. Idioter från en djupt troende socialdemokratisk släkt med start i SSU och fortsättning på Bommersvik kan få många toppjobb.
  Det går väl att utröna släktskap med dna test. Ett billig försäkran för att slippa mångmiljonutgifter senare.
  En som har blivit beviljad att ta hit sina släktingar kan sälja ut släktskapet och ta in några till med god förtjänst.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: