”150 000 ryska soldater vid ukrainska gränsen”

UTRIKES. Ryssland har samlat över 150.000 soldater längs med Ukrainas gräns och på den annekterade halvön Krim. Det säger EU:s utrikeschef Josep Borrell enligt Reuters.

Foto av Pixabay Pexels.com

Det är den största militära gruppering som Ryssland någonsin haft vid den ukrainska gränsen, säger Borrell som inte vill ange någon källa till uppgiften.

Det är glasklart att EU står fullt bakom Ukrainas krav och deras suveränitet. Det är ett väldigt tydligt och enat agerande från EU:s sida, och samma kommer från USA, om att man måste sluta med den här militära uppbyggnaden längs gränserna, säger utrikesminister Ann Linde.

-Pettersson antar att tsar Putin inte har något behov av vänner och det kan straffa sig i längden, militärt har Putin troligen inga problem men ekonomiskt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “”150 000 ryska soldater vid ukrainska gränsen”

 1. Ann Linde krävde också att ryska myndigheter måste låta den fängslade och sjuke oppositionsledaren Navalny träffa de läkare, vilka han själv väljer ut. Men det får inte intagna på svenska fängelser, som får hålla till godo med de läkare som anvisats dem av kriminalvården. Typiskt för svenska sossarna pk-hyckleri!

  • Lite annorlunda här. Navalnyj har blivit förgiftad och dog nästan så han litar inte på myndighetens läkare. Annars rätt fångar ska inte välja läkare.

 2. Som sagt. Inte ett ord om NATOs upprustning och Ukrainas egen. Inte heller ett ord om orsaken varför Ryssarna väntar sig krig. Ukrainas fattade beslut i Duman den 24 mars i år, (tror jag det var) att de skall ta tillbaka Krim.

 3. Sverige har utfärdat EU-pass till 1 300 000 hitflugna utomeuropeiska aliens, placerade nära Danmarks gräns… bara under senaste 10 år…

 4. ,Men vi lever i ett ännu fritt samhälle, så Pettersson får skriva det han vill och och det står var och en fritt att läsa inläggen.

 5. Hur mycket trupp och vapen har NATO vid den ryska gränsen? Det talas det tyst om. Jag tror inte att Putin är så korkad att han startar ett krig. Men däremot anar jag att USA kommer att hitta på ett sätt att starta ett krig. Nazisterna skapade en anledning till att gå i krig mot Polen genom radiostations incidenten. USA skapade en anledning när man påstod att Nord vietnameser hade avlossat torpeder mot amerikanska fartyg i Tongkin bukten, USA gick till anfall mot Irak efter att ha påstått att Saddam hade massförstörelsevapen. Tre djävligt onödiga krig, skapade av lögner. Jag övertygad om att USA kommer att skapa en förevändning och om världen finns kvar om 50 år så kommer man att skriva om USAs påhittade anledning. Tur i oturen så har ju Biden hotat Kina med atomvapen, så det blir inget problem för Putin med att med sig Kina. Iran vet vi redan, står på ryk sida. Men vi får väl hoppas att idioten Bidén inser att ett stort krig i dag inte kommer att ha någon segrare, bara förlorare

 6. Putin gillar jag inte men Krim-borna borde själva få folkomrösta om de vill tillhöra Ryssland, Ukraina eller vara självständiga. 58% är ryssar, 24% är Ukrainare. Det är sannerligen inte en sjävklarhet att det skall vara Ukrainskt.

  • Krim borna har redan röstat 2014. Röstdeltagandet var 86% och 95,5% röstade för att skilja sig ifrån Ukraina och tillhöra Ryssland.
   Inte så konstigt då Krim alltid varit befolkat av Ryssar.
   Att Krim kom att tillhöra Ukraina var bara en administrativ åtgärd i dåvarande Sovjetunionen.

   • Undrar vad Krimtartarer och andra som Sovjet deporterade till Sibirien tycker om att Krim alltid varit befolkat av ryssar.

    Dessutom bojkottade alla utom ryssarna folkomröstningen eftersom de tyckte den var farsartad.

  • Sedan beror det på hur långt bort i tiden man ska gå. Sovjet deporterade hundratusentals, bland annat krimtartarer och ersatte dem med rysk invandring.

 7. Det är inte osannolikt. Putin är en brutal gammal KGB agent som drömmer om ett Ryssland lika stort och mäktigt som Sovjetunionen.

 8. Skall vi verkligen tro på dessa uppgifter ? 150.000 soldater vid östra gränsen till Ukraina låter som en aning överdrivet !!
  Nåväl,när det gäller demonstrationer mot något i Abzurdistan eller Deutschland som inte är ”korrekta”, brukar ju PK-pressen agera på motsatta hållet. Av 10.000 blir det ”några hundra” enl. deras skribenter.

  • Som du säger måste kräva en otrolig logistik vart sover och äter alla dessa soldater tro?

Kommentera