Tusentals nya långtidsarbetslösa invandrare varje vecka – regeringen kallar till hemresesamtal

ARBETSMARKNAD & INVANDRING. Enligt SVT Morgonstudio är 187.000 personer långtidsarbetslösa och antalet stiger snabbt. Tidigare sades att det räckte med gymnasieutbildning men nu hjälper inte det. I slutet av mars hade 182 000 varit utan arbete i minst tolv månader. Det är 29 000 fler på ett år, det vill säga under pandemins härjningar. Men siffran är redan gammal. Två veckor in i april har ytterligare 5 000 långtidsarbetslösa tillkommit, enligt Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen (AF).

Utanför en arbetsförmedling i …skärmdump SVT

Mot bakgrund av den ökade långtidsarbetslösheten föreslår regeringen en satsning på 448 miljoner kronor för att fler arbetslösa ska få stöd genom en matchningstjänst, en extratjänst eller ett introduktionsjobb. Regeringens förslag bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna, skriver Arbetsmarknadsdepartementet i ett pressmeddelande.

Den danska regeringen försöker lösa Danmarks betydligt mindre problem på ett annat sätt. Nu ska 8900 långtidsarbetslösa utlänningar kallas till ett samtal om möjligheten att resa hem frivilligt med stöd från den danska staten.

Idag har utlänningar som har lagligt hemvist i Danmark möjlighet att få ekonomiskt stöd från den danska staten om de frivilligt reser tillbaka till sitt hemland. Detta görs genom repatriationsschemat. Nu ska detta program förstärkas och riktas.

Förslaget gäller cirka 8900 utlänningar som har haft uppehållstillstånd i Danmark i mer än fem år och som har fått socialbidrag under 1,5 av de senaste tre åren.

Pressmeddelande från Danmarks regering…

-Pettersson säger att i Danmark och Sverige styr socialdemokrater, men det är skillnad som natt och dag. I Sverige slängs skattebetalarnas pengar bort på meningslösa åtgärder i Danmark försöker man lösa problemen.

Mitt förslag, stäng gränsen och fyll inte på med nya arbetslösa och kriminella och använd de 448 miljonerna till hemresa för icke önskvärda invandrare…

En studie som presenterades av Entreprenörskapsforum och som granskar perioden 1990–2016, visar att det i genomsnitt tar fyra till fem år för hälften av de nyanlända att få någon form av jobb. Samtidigt tar det mer än ett decennium innan ens hälften är självförsörjande. År 2019 var cirka 675.000, eller 50 procent, av invandrarna i arbetsför ålder inte självförsörjande. Självförsörjning definieras som en bruttoinkomst på 186.000 kronor per år eller cirka 12.500 kronor netto per månad.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Tusentals nya långtidsarbetslösa invandrare varje vecka – regeringen kallar till hemresesamtal

 1. Säger du så med när du kommer för att hämta ut din pension…det kanske hade räckt med hälften?
  🤔

 2. Strålande nyheter!

  Hur många av dessa har fått uppehållstillstånd som arbetskraftinvandrare? (alltså bytt spår när ansökan på asyl misslyckades)

  Bara att dra in tillståndet. Trevlig resa!

 3. Läste att SCB ska ändra arbetslöshetsmätningarna. Dom gamla var helt värdelösa, men hur är det med de nya? Invandrare och ungdomar svarar inte när SCB ringer.
  SCB har säkert fått order från socialdiktatorerna att frisera siffrorna så att inte så många är arbetslösa. Som det är nu är mätningarna helt felaktiga och de nya ska säkert bli ännu mer felaktiga.

 4. Var det nödvändigt att importera så många långtidsarbetslösa, så här med facit i hand. Kanske hade räckt med hälften?

 5. Detta är dock inte sossarnas politik, Löfvén genomför Rödskrikans politik, är ni nöjda.
  Löfvén uppbär bara sin lön, med ett leende.
  Ur led är svensk politik, kan det bli sämre?
  Samtidigt som Rödskrikan inte vill kännas vid resultatet.
  Landet går under emedan orkestern spelar.

  • Lisa!
   Jag blir nöjd om du ändrar emedan i sista meningen, det står nu “landet går under eftersom/därför att orkestern spelar.”
   Emedan betyder, eftersom eller därför att.

 6. En dag på matchningstjänstens kontor bemannad av nyutexaminerade unga personer. Issa är den Ahmed får träffa.
  -Hej jag heter Ahmed har inge jobb.
  – Hej, vad har du för intressen Ahmed?
  – Jag vill tjäna många pengar.
  – Har du några betyg att visa mig?
  – Betyg, varför jag vara doktig kunna skota?
  – Jaså du är sjöman, eller båtbyggare?
  – Do var dom i hove jag har Glock micke fin, jag visa, Ahmed halar fram sin Glock varvid Issa blir torr i mun och bleknar, men lyckas få fram.
  – Ahmed vi har en plats ledig i kursen “Vägen till extratjänst.” den börjar nästa vecka och lönen är 18000 skattefritt per månad, vill du ha den platsen?
  – Do tro jag vara svenne, nej jag vara XX inge skola fi fan jag bara pengar ha, do ge mig no annars jag skota.

  Av ren självbevarelseinstinkt skriver Issa in Ahmed i kursen och gör anteckningar i liggaren och alla är nöjda och glada.

 7. Med vanligt sunt ekonomiskt förnuft – har det blivit precis så man kunnat räkna ut! Men socialdemokratiskt ekonomiskt tänkande (liksom MP-ekonomiskt tänkande och PK-ekonomiskt tänkande) verkar inte löpa efter samma banor som sunt förnuft utan sysslar med glädjekalkyler.
  Men nu har verkligheten kommit ikapp och arbetslösheten kan inte döljas bakom fagra ord längre.
  En förtjänst är en förtjänst och en utgift är en utgift oavsett hur man vränger orden!

 8. Visst, ge dessa VINSTER FÖR SAMHÄLLET, svenska namn, ge de varsin bostadsrätt, 500 000 var på kontot, varsin bil ( gärna ny BMW ), varsin svensk tjej ( att våldföra sig på ) och ”hitta på jobb” till dessa ( det är Socialdemokraterna experter på ) sen måste vi självklart ge dessa AMNESTI för tidigare brott och kommande brott.

  Detta enligt ovan låter sjukt, men det är värre än så i det Socialdemokratiska styrda Sverige… DETTA ÄR SINNESSJUKT !!! 😡

  Hur kan nån människa med IQ över 10, rösta på Socialdemokraterna !?
  Hur dum får man vara !? 🙄

  VAL 2022…BORT MED IDIOTIN OCH FÖR FÖRSTÅND !

 9. Det bästa man kan göra är att minska bidragen. T.ex. kan man minska med 20% varje så att man får 100% första året, 80% andra året, 64% tredje året osv. På detta sätt löser sig problemet av sig själv.

  • 6 månaders intervall vore effektivare. 3 steg 0 kr efter den sista intervallen, sen inlåsning i läger för att invänta tvångsdeportering !

 10. Det bästa och billigaste alternativet vore att entlediga de politiker som krattat manegen för den otroliga oreda som finns i Sverige i dag

 11. Vi måste snabbt som tusan döpa om de 625000 bidragstagare som (S),(C) och (MP) värnar så ingen tror att dom kostar pengar . Klient är redan upptaget av kriminella
  Välfärdkund nä det låter inget vidare . Skattepengsbrukare ,nä , lika illa det .
  Det märks att man inte är politiker , då hade nog valet varit solklart .
  Garanter för fortsatt maktinnehav, i en kodad version .

 12. Hög tid att slå igen migrationsverket och starta ÅTERVANDRINGSVERKET. Dom har ett tufft jobb framför sig. Det är massor som måste lämna landet om vi ska klara vår egen välfärd.

 13. Maggan sa att Sverige går som tåget och lådorna är fulla med lånade pengar?
  Fyra timmars arbete i månaden räknas som jobb(en timme i veckan) och fullt bidrag?
  Arbetslösheten måste vara över 20% förmodar jag?

  Jag valde fel yrke de år man råkade ha ett jobb efter alla nedläggningar/konkurser, nu behöver man inte bry sig längre.

  Skulle satsat på att röka vattenpipa käka KAT, trycka in skit i vingen och puckla på kär….en, snatta i butiker utan kraftiga straff, och skrika rasist varje gång man inte får som man vill.

  Socialkontoren låser in sig bakom glas för att inte få på käften…

  Många ser inte problemen innan man själv hamnar i fläkten och vaknar först då, Sverige är rökt som böcklingen på mackan.

  • Den faktiska arbetslösheten är tyvärr mycket värre.
   Vad tror du att alla hucklekärringar i förorten gör?
   De som inte står till arbetsmarknadens förfogande, och inte syns i statistiken.
   De har liksom i PISA undersökningen, plockats bort.
   Litar du på vad SVT publicerar?

 14. En mille per skalle som morot och indraget försörjningsstöd som piska så bör det gå att få en hel del att återvända. Det ska givetvis göras DNA tester, medborgarskap ska dras in, ges inreseförbud i Schengen området och en slags bouppteckning vid avresan. Pengarna finns att hämta ut i hemlandet. Inventeringen är samhällsekonomiskt gynnsam redan efter ett par år (till skillnad mot snabbtåg).

 15. Om vi inte hade importerat massor av bidragstagare så hade vi inte haft en massa pensionärer som lever ett mycket fattigt liv. Många svenskar som har jobbat i mer än 40 år har inte ens råd att gå till tandläkaren.

Kommentera