Stäng

Flera nya lagförslag i Frankrike – slöjförbud ska även gälla barn

ISLAM. Den franska senaten säger ja till ett lagförslag som förbjuder barn upp till 18 år att bära slöja. Förslaget är en del av ett större omdebatterat lagpaket som syftar till att stärka separationen mellan stat och religion.

Den franska regeringen vill förbjuda framträdande religiösa symboler hos minderåriga och strax före påskledigheten röstade senaten ja till slöjförbud för barn. Syftet med förbudet är att sända ”en stark signal” om att respektera republikens principer, rapporterar den franska tv-kanalen Public Sénat.

Senatorerna har även röstat ja till ytterligare två ändringar. Religiös neutralitet ska omfatta föräldrar som följer med på skolresor och ett burkiniförbud ska gälla i offentliga simbassänger.

En första lag som begränsar bärandet av slöja, trädde i kraft i landet under år 2011 och sedan dess har det varit omdiskuterat ämne. Kritiker menar att det strider mot bland annat mänskliga rättigheter.

Förslagen lades fram av det franska partiet Republikanerna för att utvidga neutralitetsprincipen i landet. Enligt den franska tidningen Le Monde, röstade 177 av totalt 318 ledamöter för att förbjuda religiösa symboler för föräldrar som följer med på skolaktiviteter. Det kan innebära att en pappa som bär ett kors, eller mamma som bär en slöja, inte får följa med på en skolutflykt.

-Pettersson säger att islam borde klassas som ideologi och förbjudas, det går inte att jämföra islam med religioner som utövas privat. Jag brukar skriva att det började med att de ville komma hit, sedan ville de ha särskild mat och någonstans att be, sedan ville de ha böneutrop en gång i veckan, sedan sju dagar i veckan fem gånger om dagen, sedan vill de ha sharialagar och sedan vill de ha vårt land och dårarna tror att de inte ska ta ett steg till. Låt dem inte ta steg för steg…

Islam är ingen religion – det är en dödskult

”Det är bra att det finns gula fransmän , bruna fransmän och svarta fransmän. Det visar att Frankrike är öppet för alla raser under förutsättning att de inte blir för många. Ty då kan Frankrike inte förbli Frankrike. Förstår man inte det har man en hjärna som en kolibri.”

Charles de Gaulle.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Flera nya lagförslag i Frankrike – slöjförbud ska även gälla barn

 1. Enklare och mindre komplicerat hade varit att återremittera alla som inta har i Europa att göra.

 2. VIVA LA FRANKRIKE 🇫🇷

  Bra… fortsätt arbetet för ett Europa mot islamiseringen och ett Europa utan terror och djävulskap…ett Europa i förstånd och harmoni.

  👍👍👍👍👍

 3. Frankrike överraskar positivt ! ☀️
  VIVA LA 🇫🇷

  Bra gjort Frankrike, fortsätt nu att stävja islamiseringen för ett säkert, förnuftigt och fungerande Europa !
  👍

 4. Även gälla barn? Att barn ska vara befriade från religion är i dag den självklarhet det inte var i slutet på 1940-talet då FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna skrevs. Det torde dock vara svårt, rent av omöjligt, att ändra dessa då många länder ligger efter, en del 1400 år.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: