Vi får en pod på arabiska för pengarna

SKATTER. ”Vad fan får jag för pengarna?”, den frågan ställde sig Leif Östling, dåvarande ordförande för Svenskt näringsliv och tidigare vd för lastbilskoncernen Scania. Det är en fullt rimlig fråga som alla skattebetalare borde ställa sig.

Programledarna för den nya podden är Amr Bitar (foto: Henrik Brunnsgård), Yamama Alhowari (foto: Mattias Ahlm), Abdelaziz Maaloum (foto: Mattias Ahlm), Shaima Madboly (foto: Daniel Camerini).

I Sverige betalar vi bland världen högsta skatter och att ställa frågan vad vi får för pengarna borde vi alla göra till våra lokala politiker, de i riksdagen, samt våra EU-politiker. Det är inte konstigare än att fråga vad man får när man betalar för, eller köper något.

För samtidigt som skatterna höjs, så verkar många saker bli sämre och konstigt nog just de sakerna som ofta lyfts fram som en av anledningarna till att vi betalar skatt. Skola, sjukvård, polis och äldrevård är några av de sakerna. Vi har t ex pensionärer som idag svälter i Sverige.

Nåväl, Pettersson ska inte gnälla, jag och den oäkta hustrun har det skapligt och Sveriges Radio P1 står ofta på. I år beräknas public service-kontot till Sveriges Radio AB, Sveriges Television AB och Sveriges Utbildningsradio AB fyllas på med cirka 8.735 miljoner kronor, det är 172 miljoner kronor mer än år 2020. Allt är skattekronor.

Idag är det premiär för Ekot Radio Sweden som lanserar en ny podcast på arabiska. Podden ska publiceras varje fredag och kommer att fördjupa sig i ämnen som svensk politisk debatt, integrationsfrågor, brott och kultur.

– Det finns en växande arabisktalande publik som vill ha den här typen av journalistik, säger Firas Jonblat, producent på Ekot Radio Sweden till Kulturnyheterna.

Läs mer på SVT…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Vi får en pod på arabiska för pengarna

 1. Det är klart att teve och radio skall ha program på arabiska, finska. Det bor ju så många av dem här.

 2. De som kontrollerar Sverige, primärt Sveriges odugliga, irrationella och obildade journalistkår, är femtekolonnare som föraktar svensk kultur och ser etniska svenskar som sina fiender.

 3. Morsan var väldigt noggrann med att man pratar inte finska när det är svenskar som inte förstår. Farsan hade sämre svenska men han höll alltid på det. Och svenska är språket i Sverige. Då är det inga svenskar som ska känna sig utanför.
  Men nu när man handlar på ICA Maxi i Södertälje så pratar personalen arabiska sinsemellan och samma på Biltema. Jag tycker det är fruktansvärt att ha en arab framför mig i kassan och han som står i kassan pratar arabiska med personen. Då finns det ta mig fan inte en enda morot för att lära sig svenska. Vår liberala politiker var så stolt över sin som som hade lärt sig arabiska för han har inga problem nu. Fy fan inte ofta jag vill klappa till en kvinna. Fattar inte idioterna att kulturen flyttas från svensken till jaa det är så jäkla många olika språk o kulturer i Sverige som skapar inbördeskrig till slut. Så är det bara. Men klart jag är bara en rasist som inte förstår hur det moderna samhället fungerar.
  Att lära sig arabiska för att kunna använda det för utlandsaffärer det är inte längre motiverat i Sverige. Varför ska en arab göra affärer med en svensk när han har hur många landsmän som helst här. Jaa klart för att blåsa en svensk det är väl enda anledningen.
  Hur många gånger har jag inte gått i Stockholm och finländska turister snackar skit om svenskar. Ibland säger jag till dom på finska. Att ni kan väl tänka er för man vet inte vem som förstår. Dom blir som tomater då.
  Z förlåt romer är förjävligt på det. Dom kan gå runt o snacka hur dom ska misshandla eller mörda någon. Nää svenskar vakna nu för fan o ställ krav innan det är kört. Trevlig helg på er.

  • Många finsktalande i Finland vill inte prata svenska med svenkfinnar, trots att de kan.

 4. Det offentliga Sverige blir mer och mer omöjligt att överhuvudtaget ha kontakt med. Ett svart moln av vansinne breder ut sig och hindrar genomsyn och klarsyn.

 5. Är dom för inavlade för att lära sig svenska, araberna? Tror SR det hjälper dom att lära sig svenska bättre?

 6. Antagligen blir det Sossepropaganda på Arabiska för att värva röster. – Det är ju trots allt Sveriges radio.

  Och vi som inte talar arabiska kan inte lyssna på vad som sägs, men vi tvingas betala för något majoriteten av Sveriges skattebetalare inte kan nyttja.

 7. Det var det fräckaste. Sluta använda skattepengar på något svenskar knappast efterfrågat och aldrig har behövts i Sverige om man fört rätt politik. De, som vill smaka på arabisk kultur ska naturligtvis själva betala biljetten och resa till valfria arabiska länder. Jag förstår inte varför någon envisas med att tvinga svenskar betala skatter till att expandera främmande kulturer, som inte svenskar efterfrågat. Det är så mycket annat i Sverige det saknas pengar för. Som sagt var, svenskar har också humanistiska skyddsskäl, som politiker ska ta hänsyn till.

  • Ett enkelt sätt att skapa jobb, tala om lyckad integrering, hur mycket positivt de tillför samhället, sprida andra kulturer och en massa annat svammel om det positiva med massinvandring

 8. Hoppas någon kollar programvalen .
  Tror det kommer bli ännu en kanal för röstpåverkan .
  Nu måste banden mellan makten och invandraren stärkas. Kanske början på ett valsamarbete mellan nyans och De styrande .

 9. Hjärndöda varelser, vill inte kalla dem människor, som tror att en sändning på arabiska skall hjälpa integrationen.
  Är det så att varelser som tjänar mer än vad de bidrar, blir dummare ju mer de tjänar.

  • Åh, syftet är med all säkerhet INTE att stärka integrationen! Man bara säger det för att det ska låta bra.

   Garanterat blir det vänsterpropaganda, det är ju trots allt Sveriges radio.

   I värsta fall kan det bli lögner, ren hjärntvätt och påverkan av arabisktalande som inte kan svenska.
   Kanske t.o.m. underblåsa svensk-hat? Tja, alla vi som inte kan Arabiska är ju utestänga, men vi får betala!

Kommentera