Stäng

Invandrare misstänkt för knivmord och mordbrand häktades idag.

VÅLDSVÅGEN. Egzon Callaki, född 1993, har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord och grov mordbrand efter tisdagens brand i Halmstad. – Vi har en ganska bra bild av händelseförloppet. Det har inhämtats väldigt mycket bevisning, både teknisk och i form av förhör, säger åklagare Henrik Kindlund till radion. Den misstänkte nekar till brott men bekräftar vissa omständigheter, enligt åklagaren.

Det var i tisdags kväll som en man stacks till döds i samband med att en brand bröt ut i ett flerfamiljshus på Östra stranden i Halmstad. När branden hade släckts upptäcktes ytterligare en död person i byggnaden.

Byggnaden, som uppges hysa lägenheter för bland annat ”studenter”, brann till stora delar ned. Brandförloppet har beskrivits som mycket snabbt.

Herr Callaki uppges vara hemmahörande i Halland, men det tvivlar jag på, Egzon Callaki hör hemma i Mellanöstern bland islamister. Han greps på sjukhuset i Halmstad i samband med att han hade kommit dit för att söka vård för brännskador.

Egzon Callaki är känd av polisen sedan tidigare och föremål för granskning av kända jihadister i Halmstad.

I onsdags greps ytterligare två personer men de släpptes under torsdagseftermiddagen.

Halmstads Tingsrätt målnummer: B 923-21.

***

TIDIGARE 2021-04-07. Man knivmördad vid storbrand i Halmstad

VÅLDSVÅGEN. En man har gripits misstänkt för mord efter den stora branden i ett studentboende i Halmstad igår.


Polisen larmades till platsen under kvällen på grund av ett bråk. När de kom fram möttes de av branden och hittade också en man med stickskador, som senare under natten dog. Ytterligare en person uppges saknas efter branden.

Den gripne mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks vara inblandad i händelserna och polisen har inlett en förundersökning om mord, alternativt dråp, och allmänfarlig ödeläggelse. Den mördade är inte identifierat.

-Pettersson säger att är adressen ett studentboende så studerar det många kamelryttare där.

UPPDATERAT: Den saknade personen har hittats död i branden.

Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 reaktioner på “Invandrare misstänkt för knivmord och mordbrand häktades idag.

 1. Nekar till brott gör dom om så 20 man ser dem utföra brotten,
  åter en guldgruva för Svemska staten som Stefan och Annie
  vurmat för.

 2. I Halland heter studerande gossar, Nils, Erik, Tomas och Emil. Det finns ingen hallännig med det det namn som refereras till. Måste vara ett medialt misstag och en föväxling mellan studenter och salafister!

  1. Ja det var väl 9200 st som borde varit studenter allihop
   vid detta laget, men tror inte en enda av dessa uppnått dit.

 3. Ja, med tanke på att den stackars Callacki fått brännskador,kommer han att frikännas vid en evnt, rättegång. Troligare är att ingen kommer väcka åtal mot denna ”studerande Guldklimp” !
  Islamisten är ju uppvuxen inom en annan ”kultur”,där sådana händelser hör till dagen !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: