Gin & Tonic och vaccin

GOTT OCH BLANDAT. Den nionde april är det den internationella Gin & Tonic dagen som brukar firas runt om i världen, så även i de sörmländska skogarna, där det är lite speciellt på farstukvisten idag eftersom den oäkta hustrun vill ha en GT också, och det hör inte till vanligheten. Troligen världens enklaste drink att blanda och extremt svår att misslyckas med. Perfekt en varm sommardag men fungerar lika bra när det är ruggigt och gråmulet ute och idag var det ruggigt, med 5-6 plusgrader och mycket hård vind så vi flyttade in i växthuset.

Gin & Tonic är en av våra mest klassiska drinkar som av en slump kom till i Indien på 1800-talet. Det var de brittiska soldaterna i det ostindiska kompaniet som dagligen drack kinin tillsammans med tonic water för att förebygga malaria och spetsade vattnet med en skvätt gin för att mildra den beska smaken.

Gin & Tonic hör den varma årstiden till och den njutes bäst utomhus och den behöver egentligen inte en egen dag, alla dagar duger. Gin & Tonic är ett av de bästa beviset på att islam är värdelöst. Koranen förbjuder fylla, frihet och njutning.

Idag är det ingen sommarvärme men skönt i lä så länge solen inte går i moln, men det smakar gott när man hör tranor som trumpeter, ringduvor, bofinkar, mesar, taltrast, hackspettar som trummar, vårtecknen bli fler och fler fast det såg segt ut ett tag, dock saknar jag ännu sädesärlan som verkar ha fastnat någonstans.

– Pettersson blandar en GT enligt följande; pressa saften ur en halv citron i ett rejält grogglas, lägg i 3-4 isbitar, häll över rejält med en riktig torr och enbärsdoftande gin av bra kvalité, Star är betydligt bättre än sitt rykte, toppa sedan med klar tonic efter tycke och smak. Skål mina vänner, årets första GT utomhus…

Dagens GT

Jag passar på att ta en gammal favorit av Albert Engström

Det var i början på 1900-talet, Kolingen befann sig i Gnesta när han får bud om att en kusin i Trosa dött. Eftersom han är i närheten beslutar han sig att närvara vid begravningen och far iväg.

Efter några dagar kommer han hem och kamraterna frågar ─ Hur var det i Trosa?

─ Samma som här svarar Kolingen, en å tie litern!

För övrigt var jag i hemstaden och vaccinerade mig mot covid-19 idag, tid var beställt till klockan 10.15, jag kom in direkt när jag kom, 20 minuter tidigare, och det fungerade perfekt. Jag lever ännu och inga biverkningar känns. Det som är lite tråkigt är att jag hade försökt beställa tid, både på telefon och på nätet, för den oäkta hustrun som är två år yngre än mig, men misslyckats. Hon var även med mig och vi frågade om inte hon kunde få en spruta samtidigt eftersom vi bor ihop och har fem mil, enkel, att åka men det var tvärnobben. Detta trots att det var gått om plats, inga köer och de låg före tidsschemat. Tillgången på vaccin vet jag dock inget om. Men det kändes som byråkratin lade hinder i vägen. Nu har den oäkta hustrun tid om 1,5 vecka.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Gin & Tonic och vaccin

 1. Kan bara önska att du Pettersson inte får några alvarliga följder av vaccineringen
  Skulle vara en mindre katastrof om bloggen som håller reda på vad som händer skulle avstanna.

 2. Gin är en bra spritsort den har givit mig en fri drink in US of A.
  Det var på en bar i Springfield på -70 talet, de hade en skylt som talade om att de kunde blanda alla sorters drinkar och om någon beställde något de ej kunde så blev just den drinken gratis.
  Jag beställde pink gin, bartendern såg på mig och förstod ingenting. Jag upprepade a pink gin please, då erkände han att han inte visste vad det var.
  Ta ett litet glas med kupa droppa i några droppar angostura fyll sedan på en god kvalitets gin och du har pink gin. Vi gjorde den tillsammans och den kostade mig inget.
  En populär drink i Indien en gång i tiden då damerna oftast samlades i skuggan på terrassen och svalkade sig med pink gin

  • Ack ja, Indien, samma vagnar rullar än med galler för öppna fönster utan glas sen 70 talet, 47 grader i skuggan utanför kupe’n, innan dom uppfann klimatkrisen…
   Och folk hänger överallt gratis på tåget än idag.

 3. Ha ha.. mycket citron, tonic och gin. Låter som rena hälsodrycken.
  Det kanske är bättre mot Corona-virus än vaccinet?
  Skämt å sido, kinin som finns i tonic kan ha viss effekt mot virus och har varit på tapeten kring Corona.

  Vaccin eller GT?.. en sak är säker, GT är så himla gott!
  Måste bara ta en själv nu.

  Skål!

 4. Pettersson och den oäkta hustrun önskas en god, och ickesocialistisk vårkväll. Två GT är bättre än en GT. Liksom en sund människa är bättre än två miljöpartister

 5. Jaha, du Pettersson. Du har det bra i det fagra Sörmland. Tråkigt att inte ”L” kunde få vaccinet idag.

  Tycker jag att man kunde ombesörja i ett land av Sveriges kaliber.. Där så många människor har jobbat både hårt och länge. På det även pungat in så många skattekronor, under hela sitt arbetsliv.

  Att äkta makar eller sammanboende inte vaccineras samtidigt. Är minst sagt förvånande för mig.

  Är det inte det som menas med trygghet och ansvarsfull corona strategi?

  Fast ”oäkta hustrun” fick ju lite ”GT-vaccin” trots allt.

  Kan väl berätta att sädesärlan har varit i din hemkommun en längre tid.

  Må gott och ha en fin vår. Även om den verkar bli lite kylig framöver.

 6. ”Typ, Liksom, Och så där, Utmaning, Vetdu-vetdu, Bah”…Nog om detta.
  GT…Mmm !!! Men något Astra-vaccin kommer icke på fråga, då gubben käkar blodpropps-förebyggande medicin. Sputnik kunde ju vara spännande, men det kan man nog glömma. Pfizer får det nog bli.

  • Äter man blodförtunnande medicin så är väl det inget problem med Astra med avseende på möjliga blodproppar.

 7. Grattis Pettersson. Jag fick min kallelse i dag men de hade inga lediga tider att boka.

 8. Kan inte låta bli Hetereter inte ”två år yngre än mig” Heter två år yngre än jag (jag är)

  • Pettersson berikar många och när en GT gör honoms hjärna fluffig är han bara lustig.
   Det med pronomen är svårt.

   • Lars Nilsson…..

    Efter vaccin i kroppen utspädd med en läskande gin & tonic. Så får man skriva lite som man vill. Alla förstår ändå.

    Ibland får man vara lite på ”tangenten”. Är aldrig du det? Trevlig helg.

Kommentera