Partiet med den mörka historien


Sug in detta Stefan Löfven, Annie Lööf, Annika Strandhäll och ni andra som gillar historia.

Av samtliga riksdagspartier är det Vänsterpartiet som har den mörkaste historien och om detta skriver en f.d. vänsterpartist på Kvartal.

Magnus Utvik är idag författare och har innan ett förflutet som medlem i Vänsterpartiet. Han är inte nådig mot partiet som inte alltför länge sedan strök ordet ”kommunist” från partinamnet.

Utvik berättar i artikeln att Vänsterpartiets taktik är att förneka, gå till angrepp och undvika direktsända debatter där partiets historia tas upp. Har Vänsterpartiet gjort upp med sin historia och kommunismen? Nej, menar Utvik och nämner bl.a. Ung Vänsters ordförande som tidigare i år använde dessa ord på förbundets kongress:

”Vårt förbund vilar på en stolt historia som sträcker sig långt mer bakåt än den senaste kongressperioden. I snart 120 år har det här förbundet verkat för arbetarrörelsens rättigheter, för socialism och solidaritet”

Läsvärt på Kvartal


9 responses to “Partiet med den mörka historien

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: