Stäng

Issa El-Chaer, tortyrmördade för en jacka, är efterlyst och skryter över mordet

VÅLDSVÅGEN. Vi har länge sökt Issa El Chaer som är misstänkt och internationellt efterlyst för det brutala rånmordet på Alexander i Ånge. Man tror fortfarande att han befinner sig i Libanon, skriver TV3 Efterlyst på Facebook.

En användare på diskussionsforumet Flashback, Ahdam3310, hävdar att han är Issa, vilket även Polisen misstänker är sant då han har delat med sig av viss information. På Flashback skryter han över mordet. Där hånar han också både offret och Polisen. ”Jag är en iskall mördare”, skriver han bland annat.

Ikväll tar TV3 åter igen upp fallet och vädjar till alla om fler tips som till slut kan fälla den misstänkta mördaren.
❓Vet du var Issa El Chaer befinner sig? Har du uppgifter som kan hjälpa Polisen? Ring oss på 08-702 00 90 eller maila till efterlyst@tv3.se.

I polisutredningen framkom det att Issa tejpade ihop offret ”som en jude” och hur han ”slaktade grisen”. Issa nämner även att han mördade en ”otrogen” och nämner ”Allah” samt ”InshAllah” och att han lämnat skitlandet Sverige samt att grisarna aldrig kommer att ta honom.

-Pettersson kan alltid hoppas att det går för Issa El Chaer som det gick för Martin Saliba, som mördade i Sverige och hamnade i Libanesiskt fängelse…

***

TIDIGARE 2020-09-25 Arab frös, tortyrmördade för en jacka

BROTTSLIGHET. Den 10 december 2019 mördades 20-årige Alexander Rapp i Ånge, tio mil väster om Sundsvall. En granskning som gjorts av TV3:s program ”Efterlyst” blottlägger hänsynslösheten hos gärningsmännen, en numera morddömd 18-åring, Vincent Bjelk och hans mordmisstänkte 21-årige kompis, . 

Issa El-Chaer är efterlyst för mord. Issa El Chaer är internationellt efterlyst misstänkt för tortyrmordet på 20-åriga Alexander Rapp i Ånge. Han har hållit sig undan sedan december 2019 och enligt polisens uppgifter befinner han sig i Libanon. Ytterligare fyra personer är dömda för inblandning i brottet och motivet ska ha varit att man ville stjäla Alexanders jacka. Issa bedöms som mycket impulsiv och farlig. Han är 21 år gammal och är skriven i Malmö.

En vecka före mordet kom 18-åringen, som var trött på Malmö, med tåg till kompisen i Ånge. De bodde hos en tredje kille, som hade en lägenhet. Det var kallt i Västernorrland och 18-åringen frös. Därför frågade 18-åringen lägenhetsinnehavaren om han kände till någon som hade en Canada Goose-jacka. Det gjorde han.

18-åringen och 21-åringen åkte hem till Alexander, tog hans röda dunjacka och tejpade fast honom med en 5,5 meter lång byggtejp runt handleder, hals och fötter. Han kvävdes till döds, skriver Aftonbladet.

De båda mördarna filmade mordet och visade filmen för en 24-årig man, som sedan vittnade om detta i Sundsvalls tingsrätt. – 21-åringen visade en video på sin telefon och berättade hur han hade tejpat ihop Alexander ”som en jude”, hur han ”slaktade grisen” och misshandlade honom inne på toaletten. Jag uppfattade det som att 21-åringen njöt av det, sade 24-åringen i domstolen.

Efter mordet reste mördarna till Egypten. En månad senare greps 18-åringen. Han dömdes i augusti i år till ett nio år långt fängelsestraff. Men 21-åringen är fortfarande på fri fot. Han är internationellt efterlyst och polisen misstänker att han befinner sig i Libanon. Polisen ber nu om allmänhetens hjälp för att kunna gripa honom.

21-åringen beskrivs som en farlig person utan samvete och som enligt polisen inte bör vara ute i samhället. På Flashback ska han själv ha skrivit hur han tycker om att skada människor, har psykiska problem och att han har ”noll samvete”.

Sundsvalls Tingsrätt B 1429-19

-Pettersson tycker att herr El-Chaer är ett fall för…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 reaktioner på “Issa El-Chaer, tortyrmördade för en jacka, är efterlyst och skryter över mordet

 1. Vissa föds lever och dör som idioter, och väldigt många
  påstår att dom är muslimer.

  1. Undrar vilket trauma rikspuckot varit med om för att hamna på den posten?
   Bara uttalandet säger allt om denne ”individ”.

 2. Kan riksrevisionsverket räkna ut hur mycket de våldsamma, inavlade, ljugande muslimerna från Mellanöstern och Afrika kostat oss svenskar i lidande och pengar?

 3. ”Skriven i Malmö”, betyder det att våra skattepengar fortfarande flyter in på hans konto?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: