Stäng

Fredrick Federley (C) gör comeback – ställer upp i kyrkovalet, det är ännu en anledning att rösta

KYRKOVALET 2021. Tidigare EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C) lämnade politiken när det blev känt att hans tidigare sambo dömts för flera grova sexuella övergrepp mot barn. Nu ger han sig in i kyrkopolitiken, i hemkommunen Gagnef, rapporterar Sveriges Radio.

Fredrick Federley och Annie Lööf Pressbild

Skandalen briserade när det blev känt att han visste om sin före detta sambos brott i flera månader utan att agera eller berätta för sitt parti. Federley lämnade alla sina uppdrag för Centerpartiet och EU-parlamentet och sjukskrev sig.

När Fredrick Federley gästade programmet Carina Bergfeldt för några veckor sedan öppnade han för en politisk comeback i framtiden. – Jag är ett politiskt djur, ganska utpräglat och har lagt mitt liv åt detta. Men är jag beredd att ge mig in i det här nu? Jag måste vara mer hel och mer stark först och jag behöver något mer tid för att ens tänka i de banorna, sade han då.

Nu berättar den tidigare EU-parlamentarikern för P4 Dalarna att han ställer upp i kyrkovalet i hemkommunen Gagnef i höst. – Jag vill ge tillbaka av det engagemang jag har känt från kyrkan när jag har mått väldigt dåligt, säger Federley till radiokanalen.

Fredericks sambos dom.

-Pettersson säger som tidigare, gå och rösta. Söndagen den 19 september 2021 är det val i Svenska kyrkan. Alla medlemmar som är 16 år och äldre kan rösta om hur de vill att Svenska kyrkan ska styras. Är du inte medlem så gå med och sedan kan du gå ur igen innan 1 november för att slippa betala kyrkoskatt 2022.

Konstigt nog hörs inga krav på uteslutning av Federley ur Centerpartiet trots att han ljugit och vilselett.

Om Federley på bloggen…

Sverigedemokraternas valfilm från förra kyrkovalet 2017.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

36 reaktioner på “Fredrick Federley (C) gör comeback – ställer upp i kyrkovalet, det är ännu en anledning att rösta

 1. Perfekt
  samla isis muslimer homosexuella och pedofiler på ett och samma ställe
  Kyrkan har ju ändå tagit avstånd från sin egen tro

 2. ”Förr i tiden lämnade folk Sv Kyrkan för att det inte trodde på Gud.
  Nu gör man det för att man gör just det”

 3. ”Jag vill ge tillbaka av det engagemang jag har känt från kyrkan när jag har mått väldigt dåligt”.
  Jag undrar vem som tog kontakt först, kyrkan eller Frederick? Spelar ingen roll, jag har en bättre idé, Fredrick. Ge kyrkan ett rejält bidrag i form av pengar, anonymt, och lämna sedan landet för gott.

 4. Ge honom inte en enda röst, lögnare är där tillräckligt redan i
  Svenska kyrkan utan att vi behöver fler.

 5. Ska nu även kristna små barn få sina liv förstörda !?

  Idiotin och pedofili skandalen fortsätter ! 😡

 6. Av någon anledning har jag aldrig gått ur svenska statskyrkan. Därför finns det nu en anledning att rösta bort den politiska korrektheten från kyrkan.

 7. Detta visar hur viktigt det är att rösta i Kyrkovalet denna och Antje skall bort

 8. Ja, då kommer herr Federley att hamna på rätt ställe, för Kyrkan har mycket verksamhet där ”små pojkar” är med Dwt är till Kyrklig verksamhet dom söker sig till, dom med sin Böjelser för ”små pojkar” I Katolska Kyrkan vimlar det av sådana som herr Fedeley.

 9. Vilka hållhakar har han på partistyrelsen som fortfarande har ”förtroende” för honom. Hoppas verkligen inte att medlemmarna har något förtroende för hans beteende och handlande.

  1. Eller bli ”specialkontrollant” av korgossarna.

   Kommer för övrigt ihåg från min ungdom en barnläkare i Västerås som var väldigt ingående nyfiken på barns underliv.

   Speciellt flickornas, som genomsöktes och fotgraferades noggrannt, kommer ihåg fotoblixarna.

   Efteråt försökte klasskamraterna trösta dom chockade flickorna, men ingen vågade säga emot en läkare på den tiden.

   Tror han blev omplacerad till Köping, men gick nog inte bättre för honom där.

 10. Det ryktas om att FF även har gått med i centerpartiets symfoniorkester…..pedofilharmonikerna!

 11. Federley vet att han är körd i EU, riksdag och kommunval. så han söker reträtt-post i kyrkan där man antagligen försöker smyga in honom på en post. Vad gäller privata sektorn, finns det väl ingen företagare som vill ta i honom med tång.
  Vi får hoppas att invånarna i Gagnef håller koll på detta och ser till att rösta på annat än C i kyrkovalet.

  1. I kyrkofullmäktige sitter mest socialister som vill att kristendomen ska avskaffas. Det är därför vi har en ärkebiskop som inte är kristet religiös utan vurmar för Muhammed.

 12. De med pedofil-och andra perversa böjelser verkar alltid hitta likasinnade, påfallande ofta genom religiösa samfund.

 13. Men den svenska kyrkan är väl protestantisk?? Den katolska kyrkan vurmar för pedofiler och vad jag vet har de inte val över huvud taget.
  Hmm, det är nog något jag inte förstått

 14. Varför göra det så bökit för sig? Var medlem i svenska kyrkan och ha rösträtten. Den lilla procenten i kyrkoskatt vi betalar är vettigare än plastskatten. Ja, jag vet att svenska kyrkan har gjort/gör en del knasigheter, men en del av deras pengar används för att hjälpa de fattiga(svenskar) i landet. De ställer gärna upp som ”kuratorer” om man har det behovet utan att påtvinga sin egen religösa åsikt på en. Så trots deras tokerier gör de ändå gott för svenskar och är värda sin skatt.

  1. Visst är det så att de troende och deras diakoner gör ett behjärtansvärt arbete. MEN…
   vad hjälper det, när den muslimska ledningen under ärkebiskopen kör över de kristet troende. Att bli präst, eller ens antagen till prästutbildning, utan att vara kultur-marxist, vänsterextremist, är inte sannolikt. Äkta kristna gallras snabbt bort. Så allt fler av prästerna är numera kristna muslimer (ungefär).

   I storstäderna är det knappast svenska Kyrkan som arbetar med ”fattigsverige”. Det är privata initiativ (som motarbetas å det grövsta av kyrkan) resp frikyrkoinitiativ, Däremot satsar kyrkan på muslimska fattig i tron att det är mission. Finns det en imam i närheten, så blir resultatet nada.

 15. För mig är det en gåta att han upptrissats så högt och kunnat leva vidlyftigt på det svenska folkets pengar.

  1. Och DN ger bort 2 månaders prenumeration gratis, ”kvalitetsjournalistik” samma sluskar som fredrik f. Kom håg att Jesus drev ut månglarna ur templet, låt oss göra detsamma med denne helt osmaklige hybrist o partiet!

 16. En Übermensch enligt Nietzsche erkänner inga andra värden än det Han eller Hon själv funnit värdefullt, och inga andra lagar, än de Han eller Hon skapat åt sig.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: