Sju miljarder extra till vård och vaccin

PANDEMI. Regeringen satsar sju miljarder kronor för att begränsa Smittspridningen, genomföra vaccineringen mot covid-19 och stärka sjukvården. Det meddelar finansminister Magdalena Andersson (S), biträdande finansminister Åsa Lindhagen (MP) och socialminister Lena Hallengren (S) på en pressträff.

– Vaccineringen fortsätter och ger ju hopp om framtiden, säger Andersson, som menar att en snabb vaccinering ger “enorma” ekonomiska vinster för samhället.

Enligt Andersson har regeringen redan genomfört ”gigantiska” insatser.

– Regeringen har vid upprepade tillfällen visat att vi är redo att agera, säger finansministern.

Åsa Lindhagen säger att det är viktigt att den som är sjuk stannar hemma. Därför förlänger regeringen ersättningar till enskilda fram till 30 juni. – Du ska inte behöva tveka om att stanna hemma om du är sjuk.

Lena Hallengren säger att vaccineringen är ”ljuset i tunneln” och meddelar att regeringen kommer att avsätta ytterligare en miljard för ytterligare köp av vaccin. 700 miljoner kommer dessutom att avsättas till regionerna för arbetet med vaccinationerna.

Pressmeddelande

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Sju miljarder extra till vård och vaccin

 1. Ljuset i tunneln är att isolera sig. Därför är stängda gränser ett måste. Lite människohandel från Afrika eller Brasilien då har vi alla varianter här. Det är bara att köra asyl kortet för hallickarna och plocka hit sina flickor och hora dom. Men Löfven tror säkert dom kör med säker sex helkroppskondom. Dom säljer ju inte tjejerna i Lidingö o Danderyd. Utan det blir ju i invandrarområdena. Eller på nätet. Vaccinet är inte ljuset i tunneln för mig när det är öppet för nya varianter som inte vaccinet biter på. Jag är negativ.

 2. Jag fick en påskhälsning från en bekant i Ungern som är lika gammal som jag (70) hans hustru är 68. De hade fått sin första spruta för tre veckor sedan här väntar vi fortfarande på att få en kallelse om vaccinering.
  Ska man tolka det som att den odemokratiske Victor Oban levererar med den store demokratiske ledaren Stefan Löfven och Co bara står och pladdrar.

 3. Trodde du Stefan Löfvens pladder om att massinvandringen ”blir en förtjänst för samhället lite längre fram”?
  Nej, naturligtvis inte. Det var och är en uppenbart vidrig lögn. Men det var tyvärr tillräckligt många som trodde på det – och nu tvingas du betala notan för det.

  https://www.politikfakta.se/wp-content/uploads/2019/12/65A8CF73-9F1B-4CC7-A7FE-1CD3E499404B-1229×1536.jpeg

  Bildkälla: Politikfakta / Foto: Olaf Kosinsky

  Mångmiljardstöden som presenterades på dagens presskonferens är som sagt inga gåvor från finansminister Magdalena Andersson (S), biträdande finansminister Åsa Lindhagen (MP) eller socialminister Lena Hallengren (S). Oavsett om pengarna lånas upp eller tas in med nya skatter eller skattehöjningar av befintliga skatter så kommer de förr eller senare att hamna som ökade bördor på de redan nedtyngda skattebetalarna i Sverige.

  För övrigt var finns all vårdpersonal (läkare, sjuksköterskor m fl) som måste rekryteras för att beta av den enormt stora s k ”vårdskulden” som ökat kraftigt under politikernas vanstyre och var finns de ny vårdenheterna (fullt utrustade sjukhusen) som behövs när de befintliga som nu är i drift men tyvärr inte räcker till?

  • Tillägg:

   Finansminister Magdalena Andersson (S) om finans- utbildnings- & arbetsmarknadspolitik som påstods ge högvinst. (Publicerades redan den 10 september 2019)

   Ny språksatsning för föräldralediga utrikesfödda kvinnor. Regeringen gör en specialsatsning för att få utrikesfödda kvinnor att lära sig svenska. Satsningen pågår under tre år med start 2020. Nästa år skjuter regeringen till 65 MILJONER kronor, för att sedan öka satsningen till 80 MILJONER kronor under 2021 och 2022.

   Att få in den här gruppen på arbetsmarknaden kan enligt regeringens kalkyl ge en skatte-intäkt på 37 MILJARDER kr.

   Läs mer, se och lyssna till videon på länken:

   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ny-spraksatsning-for-utrikesfodda-kvinnor

   Finansministern spenderar alltså 65 + 80 MILJONER kr = totalt 145 MILJONER kr och kalkylerar …

   https://i2.wp.com/www.animatedgif.net/clockscounters/monkey_count_e0.gif

   … med en vinst på 37 MILJARDER kr i ökade skatteintäkter. Vem tror på den glädjekalkylen?

   PK-journalisterna Karin Magnusson och Ted Wigren i SVT:s Morgonstudio avstod givetvis från att be finansministern redovisa exakt hur hon fått fram ”vinstsiffran” på 37 MILJARDER kr. D v s en återbäring till statskassan ”lite längre fram” på drygt 255 ggr satsade pengar.

   Det finns massor med liknande ihop-fantiserade experiment-satsningar både från tidigare regeringar under Alliansåren 2006 – 2014 … och från DÖ- och JÖK-regeringarna 2014 – 2021.

   De flesta förslagen genomförda tidigare har totalhavererat och slutat med brakförluster för samhället i stället för att ge några högvinster.

   • Tyvärr Billy Boy så är det för många som tror dårarnas svammel. Ösa pengar över verksamheter i tron att ska bli bättre, den idéen frodas även bland vissa här
    Ingen tycks tänka så långt som du beskriver ovan
    Varifrån ska dessa komma som ska förstärka alla verksamheter nu när det satsas lånade miljarder?
    Ovan på allt elände får dessa fantasifigurer ökat förtroende bland väljare, Det är verkligen illa ställt med detta land. och förståelsen hos merparten av invånarna.

 4. Det är ingen gåva till folket, det är deras förb. skyldighet att använda våra skattepengar till det de är avsedda för. Behövs det mer så slanta upp.

 5. Valfläsk till sina bidragsberoende boskap, låter såå fint, svt gör ett gröna vågen reportage o populariten stiger med 2 personer till,,,lena h klarar inte av att sköta om sin hund utan terroriserar omgivning o hunddaggis med hjälp av sin sossepampsman så hur tisan ska hon klara av att vara minister? Tjaaa, hon e sosse å då finns ingen undre nivå på ego o självgodhet liksom insikt om lämplighet att ha ett vanligt hederligt jobb

 6. Det gäller för regionerna att fortsätta med långa vårdköer, bästa sättet att få ännu mer pengar till administratörer.

  • Ungefär som domstolarna och inblandade, flera år av utredningar av solklara fall, och helst en bok på minst 4000 sidor att begrunda.

   Som att gå till tandläkaren med friska tänder och få en ny tid för lagning av hålen om 14 dagar.

Kommentera