Stäng

Dubbelt så dyrt bensinpris ska få Stockholm att nå klimatmålen

DRIVMEDEL & SKATTTER. Över 50 kronor litern för bensin och diesel, skrev vi på bloggen i höstas. Priset på bensin och diesel behöver höjas ytterligare för att Sverige ska nå klimatmålet för transportsektorn, anser Trafikverket i ett nytt underlag. – Vi behöver löpande höja bränslepriset för att dämpa vägtrafikökningen, samtidigt som vi kraftigt bygger ut elektrifieringen och ökar andelen biodrivmedel, säger Lena Erixon, generaldirektör på Trafikverket.

Upp med händerna! Bensinskatten höjs och höjs men det räcker inte…Bild från Jeander

Att klimatet är globalt verkar inte ha gått upp för alla ”Dubbelt så dyrt bensinpris ska få Stockholm att nå klimatmålen”. En viktig del för att Stockholm ska klara sina högt satta klimatmål är att det sker en stor omställning i transportsektorn. Ett sätt att göra det är ett dubblerat bränslepris 2040, det behöver vi dels för våra egna klimatmål. Dels för att visa resten av världen att det här är en möjlig väg, säger Jonas Eliasson, måldirektör på Trafikverket, på ett seminarium förra veckan, enligt tidningen Mitti.

Målet är 60 procent laddbara personbilar i nyförsäljning 2030, 90 procent 2040. För att klara denekvationen behövs det mycket, mycket mer el…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 reaktioner på “Dubbelt så dyrt bensinpris ska få Stockholm att nå klimatmålen

 1. En undran bara: hur kan en enskild stad i ett så litet land som Sverige ha ett ”klimatmål”? I min värld är det helt idiotiskt. Som hämtat ur en Nile City-sketch.

  Klimatet på jorden är kanske det mest kaotiska och mest komplexa system som människan känner till. Det styrs helt och hållet av solen, atmosfärisk strålnig, molnbildning, jordens magnetfält, havsströmmar, vulkaner, de tektoniska plattornas förskjutning och allt annat som naturen företar sig.

  Stockholm kan ha ett miljömål i stället för skräp finns det gott om. Vart jag än går så ligger det drivor med skräp längs med vägarna men vi har väl inte tillräckligt med arbetskraft för att plocka upp skiten…

 2. Naturligtvis vill vansinnes-partiet socialdemokraterna öka klyfterna ytterligare i samhället. Ska vi som inte har riksdagslöner åka godståg i framtiden om vi ska ut och resa?

 3. Brilliant, piska svensken, han klagar inte.
  Varför åker många omkring i gamla bilar.?
  Gissa: A. De gillar risiga bilar. B. Tycker om
  släppa ut av gaser. C. De vill ha nyare bil,
  men har inte råd. 10kr till den som gissar
  rätt. Skäms, ni politiker som inte vet att(inte alla) mååånga människor kämpar för sin
  existens . Arma land

 4. Inget annat än uttalanden (vars effekt dessutom ligger 20 år framåt i tiden) som ska sticka ut och vara lite ”edgy” för att motivera sin egen direktörstjänst. Dessutom rätt löjliga uttalanden..

  Man undrar om inte det är bättre att de går tillbaka till att pilla sig i naveln för våra skattepengar istället. Då förstör de åtminstone inte något.

 5. Hon betalar inte en resa själv och har samma ersättning löven.Säkerligen slipper hon trängselavgifter och har guldkort på resor. Och kan åka i bussfilen.Så om bensinen kostar 200 kr litern skiter hon fullständigt fan i.Den som drabbas värst är fattip som inte har råd att köpa en så kallad elbil.Än en gång hur mycket ska vi tåla in vi slänger fanskapet?

 6. Och så stänger vi ner några fler reaktorer, och monterar fler vindsnurror….för el behövs ju bara när det blåser eller när solen skiner !
  DUM – DUMMARE – MILJÖPARTIST

  Vem ska betala när alla transporter blir dyrare, och alla varor och tjänster som blir dyrare…ska Socialdemokraterna eller Miljöpartiet bidra med sina egna löner för att betala detta fiaskot !

  Låt inte Miljöpartiet agera som de som tänker…behandla Miljöpartiet som vad de är…ett 4% parti som är fullständigt…out off order ! 🤢

 7. Om ni tittar på en film där dom är i Bagdad eller vilken som helst större stad i arabvärlden. Så ska Sverige bli. Folk lever runt sitt kvarter. Bilen finns inte plats för. Fula plåthus det är ju ändå Sverige det ska byggas fult o kostnadseffektivt. Så ska packet bo lika för alla. Vi ska inte äga något utan hyra lägenheten mer ska vi inte ha. Bo själva helst utan familj. Sen kan man ha en knullkompis manlig eller kvinnlig. Gay ger större status. Befolkningsökningen sköter man med invandring. Alla äter på restauranger. Det har ju MP sagt tidigare är bäst för miljön. Bilen är första hindret som ska bort för miljöpartiets framtidssamhälle.
  Det här är något mycket värre än kommunism o diktatur. Man gör människorna till rena idioter.

 8. Sådana uttalande visar bara på viken klass det är på intelligensen
  På vilka grunder har det fått sina sysselsättning

 9. Till er boende i Fjollträsket….lycka till !
  Ska då från mitt Moln nr:8,titta ner till er !! Tack vare era röster på Miljöaktivisterna(de Gröna kommunisterna),bidrar ni med några milli-% att balansera ut Kinas kolkraft.

 10. Både GD Lena Erixon och måldirektör, har ni hört måldirektör Jonas Eliasson borde omprogrammeras.
  Utan att rodna säger hon mera elektriskt drivna fordon och han ”visa resten av världen att det är möjligt.”

  Teoretiskt är det mesta möjligt men inte praktiskt utan att förändra många områden innan vilda idéer kan verkställas.

  När jag läser om ovannämnda figurer tänker jag på folk från Skogsstyrelsen säga till mig i ett SIDA projekt, utan att ha besökt skogsområdena.
  ”Det är bara att mosa på, hör du det bara mosa på.”
  De var också idioter!

 11. Jag är glad att jag inte satt min fot i Stockholm på 10 år. och det kommer jag fortsätta med.

 12. Smart drag, öka andelen el-drivna fordon samtidigt som man minskar el produktionen. Det här kommer att tvinga människor att plocka fram cykeln eller spänna för trillan bakom Brunte.

 13. Batteribilar, med 40-50 mils räckvidd är knappast en lösning, när det dessutom råder kapacitétbrist med el att ladda med

  Givetvis skall fordonen om de skall drivas av el, VARA AV TYPEN ELEKTRODRIFT. Populärt elektromekanisk drift. Väl beprövat och ekonomiskt, inte minst inom sjöfart. Ett litet mellanbatteri hålls laddat av generatorer, vilka drivs av specialmotorer, som producerar energi utan mätbara avgaser. En tank räcker dessutom till ca 150 mil. Mellanbatteriet kan dessutom byggas UTAN FARLIG LITHIUM och ett sådant batteri håller många gånger längre tid än batteribilarnas batterier, samt kan ”destrueras” i ofarliga komponnenter – t o m återvinnas.

  Fordonen finns i produktion och man kan köpa 2 st elektrobilar för priset av EN batteribil. Vad väntar miljöfascisterna på?

 14. Klimatkris i antågande

  Medeltemperaturen för Jordens lägre atmosfär har sjunkit 0,4 grader C de senaste fyra månaderna, mäts med NASA:s satelliter.
  Och kallare lär det bli eftersom Solen gick in i ett ”Grand Solar Minimum” sommaren 2020, och detta kommer enligt solforskarna att pågå fram till år 2053.
  Så klimatkrisen kommer alltså framöver att bestå av missväxter på grund av mycket kyla under några årtionden.
  Alltså dags att börja preppa.

  1. Hon betalar inte en resa själv och har samma ersättning löven.Säkerligen slipper hon trängselavgifter och har guldkort på resor. Och kan åka i bussfilen.Så om bensinen kostar 200 kr litern skiter hon fullständigt fan i.Den som drabbas värst är fattip som inte har råd att köpa en så kallad elbil.Än en gång hur mycket ska vi tåla in vi slänger fanskapet?

 15. Under förutsättning att folk inte okynnesdammsuger till höger och vänster. Att dra en personlig förlängningssladd till Polen kanske löser elproblemet.

 16. En lysande ide”. Skulle snabbt o effektivt
  påskynda en krasch av den svenska
  ekonomin! Samtidigt förpassa oss
  tillbaka t 1950 talet. Arma land

 17. Folk kommer att svara med att lämna Stockholm och att ändra sina röstmönster.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: