Stäng

Skolor saknar pengar till inköp av läroböcker

SKATTER & SKOLAN. Stefan Löfven, socialdemokraternas partiledare sa inför valet 2014 att skolan var en av huvudprioriteringarna. Löfven vann valet och blev statsminister den 3 oktober 2014. Det verkar inte ha gått så bra.

Steget Efter

86 procent av landets lärare kan inte köpa in de läroböcker som deras elever behöver. Och anslaget för bokinköp per elev varierar mellan noll och 1 500 kronor i landets skolor. Det skriver Per Kornhall som är ordförande i intresseorganisationen Läromedelsförfattarna, i en artikel på DN Debatt. Läromedelsförfattarna har sedan i höstas låtit genomföra olika undersökningar kring läsning i skolan. De driver kravet på att rätten till läromedel skrivs in i skollagen.

-Pettersson undrar vad som hänt och var tar pengarna vägen. När jag gick i skolan i slutet på 1950 och under 1960-talet fick vi nya skolböcker som vi sedan fick behålla, jag har några kvar än idag och då var skatterna betydligt lägre än idag.

Vad gör du med pengarna Stefan? Det går totalt runt 1.1 miljoner elever i grundskolan i Sverige, om de fick nya böcker för 2.000 kronor var tredje år skulle det kosta 732 miljoner om året. Är det omöjligt att hitta de pengarna för barnens framtid Stefan? Och du, när vi ändå är inne på ”barn” vad kostar afghanerna per år?

-Pettersson hade betyg i uppförande och ordning samt notering om skolk. Jag kan garantera att vi inte var några helgon men vi lydde lärarna och hälsade artigt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 reaktioner på “Skolor saknar pengar till inköp av läroböcker

 1. När jag gick i skolan så fanns det betyg från första klass, får dom hålla på lite till så behövs inget CV heller vid arbetssökandet?

  Vill man inte jobba(mindre chans för jobb) så är ett BMI på >130 bra att ha, vill man ha exempel så kan man studera U.S.

  Håltimmarna var bra för allsköns jävelskap runt skolan och inuti.

  Behövs inga böcker numer och bokhyllor i skolan, en affisch på väggen med att GOOGLA svaret i mobilen räcker, billigt om man nu är läskunnig?

  Men det går bra att bränna 142 miljoner om dagen till alla bidragstörstande länder och förbund…….

 2. Stefan. Nu när Pettersson visat sina betyg, förväntar vi oss att även du visar dina. Eller har du något att dölja även här?

  1. Nä han har nog inget att dölja risken är större att han aldrig fått ett betyg

 3. Va, köpa böcker till svenska skolan.
  Nänä , det finns mkt viktigare ändamål:
  150miljarder till EU(som aldrig återbetalas)
  Sida, FN, plus vår dyrbara invandring.
  Kostar allt inräknat 200-300 miljarder/ år.
  Kommer att sluta i ekonomisk krasch.
  Arma land.

  1. 150 miljarder är minimum De kan också bli 8000 som mest
   Inget idag vet vad slutsumman blir

 4. Den jävla lögnaren, vad har han sagt som blivit sant? Europas lägsta arbetslöshet, knäcka gängkriminaliteten eller vatten och avlopp till stora delar av Afrika. Han ljuger hela tiden. Ofattbart att någon utan de våldsbenägna analfabeterna röstarna honom.

 5. Vi har gott om pengar. Inga problem. Vi har ju råd att kasta bort 150 miljarder till andra länders misskötta ekonomier så böcker till skolorna är peanuts. 👍👍

 6. Det var ju någon berömde Patron Persson för att vara en riktig politiker igår. Här ser vi följderna. Staten har låg skuldsättning varför då.
  Staten har lastat väldigt mycket på kommunerna så dom är ju överbelånade skulder över öronen för kommuner. Sen ställs krav på dom från staten att ni måste bygga mera. Sen till råga på allt det svenska kommunalskattesystemet. Och vem var pappa till det. Jooo den fantastiska patron Persson. Erkänner jag tycker inte illa om han han var dryg o rakryggad.
  Sen invandringen och olika nivåer på elever är det inte billigare att skita i och köpa böcker åt dom när kunskapen inte finns där efter skolgången. Jag vet ju själv hur bortkastad min mellanstadie och högstadium blev när miljonprogrammet invigdes i Södertälje. Det massor med nya elever som skulle hävda sig. Och det var svenska elever.
  Då gjorde man en sån där smart socialdemokratisk lösning. IMU matematik där alla elever satt i skolmatsalen. Var det nio klasser med tre till fyra lärare. Då blev det OBS klass istället. Och maskinskrivning i tillvalsämne. Det ansåg lärarna att jag klarade av. Fan jag var snabbast i klassen att skriva med ett finger och blev hånad med 1 i maskinskrivning. Livet är surt.
  Jag bara funderar när ska våra politiker lära sig. Stackars Sverige.

 7. Vad ska där till för att Stefan Löfven bara ska lämna in sin
  avskedsansökan ? Jag menar han kommer ju att bli försörjd
  resten av sin livstid och behöver inte tänka på försörjningen.

  Ingen människa kan väl heller må särskilt bra av att ständigt
  bli påmind om att allt han gör blir till det sämre på omräde
  efter område ? Eller är det kanske det som är hans drivkraft,
  att slå sönder så mycket som möjligt innan han är nöjd ?

  1. Tony Han förstår inte att det bara blir sämre och sämre.
   Så länge som ingen talar om det för honom, hur ska han då förstå det De som skriver vad han ska svara på i förväg skrivna frågor, tar aldrig upp ämnet
   Han är helt enkelt inte tillräknelig, för att använda ett äldre uttryck.

 8. Jan Ericson (M) i Ubbhult skrev på Twitter 3 december 2019:

  I dagens Pisa-mätning av elevernas kunskaper lyfter svenska elever en bit. Men hela 11% av eleverna kunde inte delta (!) pga för svaga kunskaper i svenska för att förstå frågorna.

  I nästa mätning föreslår jag att vi räknar bort alla svagpresterande. Då blir vi bäst i världen!

  Henrik Jönsson fortsatte resonemanget hur regeringen skulle kunna lösa flera problem i Sverige med samma fuskmetod:

  https://twitter.com/jonsson_henrik/status/1201932782714392577

  https://samtiden.nu/wp-content/uploads/2019/12/Pisa03-759×500.jpg

  Bildkälla: Samtiden,nu

  1. Och problemet är inte skolans eller något annat påhittad ursäkt
   Kusin gifte med låg IQ, Dåligt med protein i barndomen till följd av underutvecklad hjärna Samt andra ärftliga egenskaper.

 9. Till konkursländerna i Sydeuropa fattas dock inga pengar, 150 miljarder är inget problem ! Till massinvasionen från diverse rövhålsländer saknas inte heller pengar !

 10. Det kostar att hålla sig med världens högsta massinvandring av outbildad röstboskap från tredje världen. Så man måste prioritera rätt i besluten.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: